1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, March 23, 2009

belasungkawa ANDRIANY EFENDI(1983-2009)

Di ambang kegembiraan yg bakal ku kecapi beberapa jam atau minit dan saat lg.. Tatkala itu berita sedih singgah ke telingaku. Rakan sekolah, sekelas, sejalan,seiring,sebelah duduk ku waktu menengah telah kembali ke RAHMATULLAH pada 2 hr yg lalu.Tanggal 21mac2009. Aku menerima panggilan dr wahida rakanku di kl pada jam 11 lebih malam mengatakan arwah sudah tiada.luluh hatiku mendengarnya, kerna ku paham wahida lebih rapat dan lebih mengambil berat dan kerap bertemu dengan arwah. hati kecilku berbisik yang pada hari bahagiaku akan ku ketemu rakan2 ku yg lama termasuk arwah. mesej ku terakhir padanya ketika mengajak arwah ke kenduriku...masih teringat nostalgia lama tatkala di menengah.. sewaktu ku dtg ke rumahnya di pagi raya, masih terbau lagi kek yg panas dihidangkan kepadaku..masih terngiang suaranya ketika duduk disebelahku di dalam kelas..masih terigt sewaktu sama2 ke bandar temerloh pada raya yg lepas di secret recipe yg baru dibuka itu..kerna itulah kali terakhir ku bertemu dengannya..semoga tuhan mencucuri rahmat ke atas rohnya dan tergolong di kalangan org2 beriman amin& al-fatihah.

counting days no more, hours minutes and second only..hehe

Aku xde idea dah nk buh entry. sebab xpikir apa dah.pasal majlis kawin aku je. Tak sangka rupanya org tu dah lama ada depan mata aku tu adalah bakal suami aku.haha..bibud bibud...flash back balik camana perkenalan kami mmg biasa je. sekolah menengah sama..tp kelas lain..coincidently masuk matrix sama2 kelas sama dua2 sem..huhu..sedangkan masa kat sekolah abs pun aku bukan kenal sgt dia..kenal gitu2 jela.pasal dia kelas krkerek..aku kelas biasa je..hehe..pastu masuk u xsama la..dia um aku usm.tp duk contact gitu2 jela..n surprisingly aku dgn dia xpernah bercinta pun sebelum tunang.kawan2 je..aku ada org lain dia pun sama.tp aku xberapa bahagia dgn yg sebelum ni.at last ex aku kawin dgn minah sarawak mana tah sesat.tah2 lama wat spare part belakang aku..haha..tunang aku propose masa sehari sebelum valentine day tahun lepas..bg cincin..ahaks..masa tu igt lg aku mmg tergamam terus..bulan 5 baru la kitorg betul2 bercinta lepas tunang..sampai lah la ni..huhu..27hb ni akd nikah..huhu..cam xpercaya je..doakanlah kebahagian kami ye kawan2 semua..:)

Thursday, March 19, 2009

lagu dan sebenarnya-yuna mp3

haha...saja nk bg hit banyak sbb td dia interview budak ni..hehe..pasal harini ada 2 org kawan aku buh dan sebenarnya mesej kat ym..padan muke

Monday, March 16, 2009

i did the macarena with a llama in a hole because big bird said to and he's my leader

Don't spoil the fun, and keep it going............ Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friendsThis one was too good to pass around.Pick the month you were born:>

January-------I kicked>
February------I loved>
March--------I karate chopped>
April----------I licked>
May----------I jumped on>
June----------I smelled>
July-----------I did the Macarena With>
August--------I had lunch with>
September----I danced with>
October-------I sang to>
November-----I yelled at>
December-----I ran over> >

Pick the day (number) you were born on:
> 1-------a birdbath
> 2-------a monster
> 3-------a phone
> 4-------a fork
> 5-------a snowman
> 6-------a gangster
> 7-------my mobile phone
> 8-------my dog
> 9-------my best friends' boyfriend
> 10-------my neighbour
> 11-------my science teacher
> 12-------a banana
> 13-------a fireman
> 14-------a stuffed animal
> 15-------a goat
> 16-------a pickle
> 17-------your mom
> 18-------a spoon
> 19------ - a smurf
> 20-------a baseball bat
> 21-------a ninja
> 22-------Chuck Norris
> 23-------a noodle
> 24-------a squirrel
> 25-------a football player
> 26-------my sister
> 27-------my brother
> 28-------an iPod
> 29-------a surfer
> 30-------a homeless guy
> 31-------a llama

> > What is the last number of the year you were born:
> 1--------- In my car
> 2 --------- On your car
> 3 ----------- In a hole
> 4 ----------- Under your bed
> 5 ----------- Riding a Motorcycle
> 6 --------- sliding down a hill
> 7 --------- in an elevator
> 8---------- at the dinner table
> 9 -------- In line at the bank
> 0 -------- in your bathroom>

> Pick the color of shirt you are wearing:
> White---------because I'm cool like that
> Black---------because that's how I roll.
> Pink-----------because I'm NOT crazy.
> Red-----------because the voices told me to.
> Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
> Green---------because I think I need some serious help.
> Purple---------because I'm AWESOME!
> Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
> Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
> Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
> Brown---------because I can.
> Other----------because I'm a Ninja!
> None----------because I can't control myself!>

> Now type out the sentence you made, in the TITLE line and tag your friends in the note

nak tag si rosli dgn kakmun pasai tak ambik2 kad kahwin aku..hehe

Tik tok

xde entry nk bubuh..hahaha..saja nk tunggu time kenduri buh gambo aku n habib..kuikui..tik tok tik tok..berapa jam lg ek..

Thursday, March 12, 2009

Lelaki Hensem vs Lelaki Tak Hensem


Entry aku kali ni nak menyedarkan org2 diluar sana pasal hensem xhensem.pasal tunang aku ada org cakap mcm muka bob af ada..mcm shrek ada.biarlah mereka berkata2 kerna kata2 mereka itu membuatkan aku lg sayang pada dia..haha..think positif..tp pada mereka yg berkata2 tu aku redha n terima je..mgkin pada pandangan mereka ke'henseman' itu lebih penting dr segala2nya..biarlah mereka berkata2.
mungkin pada dirinya pasangannya sangatlah 'hensem'.mungkin juga irtu merupakan gambaran,persepsi ikhlas dirinya pada pasanganku..its ok.kesian lelaki xhensem..huhu..kerana diriku bukanlah sehebat cleopatra dan dirinya bukanlah sehebat nabi yusof a.s. terimalah pasangan anda sebagaimana dia menerima diri anda.pikir2kanlah wahai sahabatku sekalian,doakan aku n pasanganku bahagia hendaknya.AMIN. semoga kebahagian itu bakal dikecapi hendaknya..

Lelaki Hensem vs Lelaki Tak Hensem( gambaran buruk pada mereka)

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?



Wednesday, March 4, 2009

Masanya telah tiba-DITAG OLEH ROSLI ITU







Hurm,akhirnya tibalah masanya aku menjawab 'TAG' si rosli itu..setelah sekian lamaku menyepi dgn entry2 stress aku, maka tibalah masanya..
Your instructions:
Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.
At the end, select a few people to be tagged, listing their names and why you chose them.
Don't forget to leave a comment (''You're tagged!'') and to read your blog.
You can't tag the person who tagged you.
Since you can't tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness.

1. 1 have been in usm....dah lama woo, sejak dr 1st year sampai la ni( 2003-2009)

2. I have been in penang..sejak tahun (2001-2009) sejak dr matrix


3. I was born at ...hospital mentakab,pahang



4. I have a car.. kelisaku PGV 9408,silver in the colour..hehe


5. I have..3 lg adik beradik perempuan, total ada 4 org perempuan..haha

ni aku masa kecik2..haha..comel dak?harusla..dah mmg comel(ahaks)
6. I want to go to honeymoon at.. Sabah, dah booking dah kat travel fair,around 31hb julai-2HB ogos 2009,harap2 jadilah..

7. My future husband.. asal jengka,pahang8. I have.. hidung yang sedikit senget ke sebelah kiri..huhu



9. I am afraid of...blood, sdgkan waktu kecik dulu sgt suka main kudis sendiri,haha,najis!!
tp,masa sekolah n matrix masa nk ambik darah, rasa mcm nk pitam..first time discover pasal fobia darah ni msa akak aku eksiden jatuh motor, masatu aku form1, dtg2 sepital tgok dia kat katil plus bau darah yg hanyir,rasa nk pitam n migrain..haiyoooo

10.My mum said... yang sebelah mak aku mungkin ada keturunan china atau sort of kot..pasal muka putih,ker jawa?tahla..ayah aku kata nenek kat kedah tu asal dr palembang dan keturunan diraja sana.yeke?yang pasti, moyang aku punya adik ada kat Puket,Thailand dan Sepupu2 ayah aku ada kat Indon. Nama nenek belah ayah aku INSAH?mcm jowo tu..





11. I like to... tido psg lampu bila sorg2..haha..penakut sungguh


12.My future husband... sekolah sama di abs temerloh, tp kelas lain2,pastu matrix sama ,kelas sama,universiti lain... kenal lama la dah kan..haha


13. I like to... suka perg kenduri..bukan sbb makan tp nak jumpa org,jemputlah aku dtg insyaALLAH akan aku sampai jugak kalau xde aral melintang
ini adalah blog member aku gak si imma...tepek ye..jgn maroh ima..huhui

14.Last Time... aku pernah jadi founder website communitycircles ke apa ek?aku lupe dah..untuk praktikum aku masa matrix..glemer seh..huhui

15.My top secret is... aku pernah g slimming centre untuk slimkan badan...habis banyak tu..tp la ni naik balik berat..rugi2..huh



16.Final...aku nak sukses, nak sehat,nak kawin ,hidup bahagia bersama suami tercintaaaa....beli rumah besar,,,ceh material..tp nk bahagia dunia akhirat..nk capai hasrat tak kerja pada umur 40 tahun.....ada anak kembor...alamak terlebiy sudah...



siap...tepat pada jam 10.45 am ,khamis 5/3/09
nak tag sapa??
jijie- sbb nak tahu rahsia ko..jahat x?

SELESAI SATU BURDEN

HARINI SATU TUGAS YG AKU RASA BERAT DIPIKUL DALAM 2MINGGU NI DAH LEPAS.EVEN THOUGH, KENA BUAT BENDA LAIN..TP RASA BURDEN DAH KURANG.SO AKU NK FOKUS BENDA LAIN.LEGA SIKIT.TP KEPALA STILL SAKIT.PASAL AKU XNAK MAKAN UBAT PONSTAN YG DOKTOR BG..SBB NNT NGANTUK PLAK NK WAT KERJA LAIN.SO NEXT WEEK AKU HARAP RASA STRESS NI AKAN BERKURANGAN.HOPEFULLY