Posts

Showing posts from March, 2009

belasungkawa ANDRIANY EFENDI(1983-2009)

Di ambang kegembiraan yg bakal ku kecapi beberapa jam atau minit dan saat lg.. Tatkala itu berita sedih singgah ke telingaku. Rakan sekolah, sekelas, sejalan,seiring,sebelah duduk ku waktu menengah telah kembali ke RAHMATULLAH pada 2 hr yg lalu.Tanggal 21mac2009. Aku menerima panggilan dr wahida rakanku di kl pada jam 11 lebih malam mengatakan arwah sudah tiada.luluh hatiku mendengarnya, kerna ku paham wahida lebih rapat dan lebih mengambil berat dan kerap bertemu dengan arwah. hati kecilku berbisik yang pada hari bahagiaku akan ku ketemu rakan2 ku yg lama termasuk arwah. mesej ku terakhir padanya ketika mengajak arwah ke kenduriku...masih teringat nostalgia lama tatkala di menengah.. sewaktu ku dtg ke rumahnya di pagi raya, masih terbau lagi kek yg panas dihidangkan kepadaku..masih terngiang suaranya ketika duduk disebelahku di dalam kelas..masih terigt sewaktu sama2 ke bandar temerloh pada raya yg lepas di secret recipe yg baru dibuka itu..kerna itulah kali terakhir ku bertemu denga…

counting days no more, hours minutes and second only..hehe

Aku xde idea dah nk buh entry. sebab xpikir apa dah.pasal majlis kawin aku je. Tak sangka rupanya org tu dah lama ada depan mata aku tu adalah bakal suami aku.haha..bibud bibud...flash back balik camana perkenalan kami mmg biasa je. sekolah menengah sama..tp kelas lain..coincidently masuk matrix sama2 kelas sama dua2 sem..huhu..sedangkan masa kat sekolah abs pun aku bukan kenal sgt dia..kenal gitu2 jela.pasal dia kelas krkerek..aku kelas biasa je..hehe..pastu masuk u xsama la..dia um aku usm.tp duk contact gitu2 jela..n surprisingly aku dgn dia xpernah bercinta pun sebelum tunang.kawan2 je..aku ada org lain dia pun sama.tp aku xberapa bahagia dgn yg sebelum ni.at last ex aku kawin dgn minah sarawak mana tah sesat.tah2 lama wat spare part belakang aku..haha..tunang aku propose masa sehari sebelum valentine day tahun lepas..bg cincin..ahaks..masa tu igt lg aku mmg tergamam terus..bulan 5 baru la kitorg betul2 bercinta lepas tunang..sampai lah la ni..huhu..27hb ni akd nikah..huhu..cam xp…

lagu dan sebenarnya-yuna mp3

haha...saja nk bg hit banyak sbb td dia interview budak ni..hehe..pasal harini ada 2 org kawan aku buh dan sebenarnya mesej kat ym..padan muke

i did the macarena with a llama in a hole because big bird said to and he's my leader

Don't spoil the fun, and keep it going............ Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friendsThis one was too good to pass around.Pick the month you were born:>

January-------I kicked>
February------I loved>
March--------I karate chopped>
April----------I licked>
May----------I jumped on>
June----------I smelled>
July-----------I did the Macarena With>
August--------I had lunch with>
September----I danced with>
October-------I sang to>
November-----I yelled at>
December-----I ran over> >

Pick the day (number) you were born on:
> 1-------a birdbath
> 2-------a monster
> 3-------a phone
> 4-------a fork
> 5-------a snowman
> 6-------a gangster
> 7-------my mobile phone
> 8-------my dog
> 9-------my best friends' boyfriend
> 10-------my neighbour
> 11-------my science teacher
> 12-------a banana
> 13-------a fireman
> 14-------a stuffed animal
> 15-------a goat
> 16-------a pic…

Tik tok

xde entry nk bubuh..hahaha..saja nk tunggu time kenduri buh gambo aku n habib..kuikui..tik tok tik tok..berapa jam lg ek..

Lelaki Hensem vs Lelaki Tak Hensem

Entry aku kali ni nak menyedarkan org2 diluar sana pasal hensem xhensem.pasal tunang aku ada org cakap mcm muka bob af ada..mcm shrek ada.biarlah mereka berkata2 kerna kata2 mereka itu membuatkan aku lg sayang pada dia..haha..think positif..tp pada mereka yg berkata2 tu aku redha n terima je..mgkin pada pandangan mereka ke'henseman' itu lebih penting dr segala2nya..biarlah mereka berkata2.mungkin pada dirinya pasangannya sangatlah 'hensem'.mungkin juga irtu merupakan gambaran,persepsi ikhlas dirinya pada pasanganku..its ok.kesian lelaki xhensem..huhu..kerana diriku bukanlah sehebat cleopatra dan dirinya bukanlah sehebat nabi yusof a.s. terimalah pasangan anda sebagaimana dia menerima diri anda.pikir2kanlah wahai sahabatku sekalian,doakan aku n pasanganku bahagia hendaknya.AMIN. semoga kebahagian itu bakal dikecapi hendaknya..

Lelaki Hensem vs Lelaki Tak Hensem( gambaran buruk pada mereka)
Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki…

Masanya telah tiba-DITAG OLEH ROSLI ITU

Image
Hurm,akhirnya tibalah masanya aku menjawab 'TAG' si rosli itu..setelah sekian lamaku menyepi dgn entry2 stress aku, maka tibalah masanya..
Your instructions:
Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.
At the end, select a few people to be tagged, listing their names and why you chose them.
Don't forget to leave a comment (''You're tagged!'') and to read your blog.
You can't tag the person who tagged you.
Since you can't tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness.

1. 1 have been in usm....dah lama woo, sejak dr 1st year sampai la ni( 2003-2009)

2. I have been in penang..sejak tahun (2001-2009) sejak dr matrix


3. I was born at ...hospital mentakab,pahang



4. I have a car.. kelisaku PGV 9408,silver in the colour..hehe


5. I have..3 lg adik beradik perempuan, total ada 4 org perempuan..haha

ni aku masa kecik2..haha..comel dak?harusla..dah mmg comel(ahaks)
6. I …

SELESAI SATU BURDEN

HARINI SATU TUGAS YG AKU RASA BERAT DIPIKUL DALAM 2MINGGU NI DAH LEPAS.EVEN THOUGH, KENA BUAT BENDA LAIN..TP RASA BURDEN DAH KURANG.SO AKU NK FOKUS BENDA LAIN.LEGA SIKIT.TP KEPALA STILL SAKIT.PASAL AKU XNAK MAKAN UBAT PONSTAN YG DOKTOR BG..SBB NNT NGANTUK PLAK NK WAT KERJA LAIN.SO NEXT WEEK AKU HARAP RASA STRESS NI AKAN BERKURANGAN.HOPEFULLY