Posts

Showing posts from 2013

Post tertangguh...

Assalamualaikum...

Quick update..Ini dia list post yang belum sempat nak update:

1) Korea part 1,2,3 ( hoi mampu ke)

2) Terengganu/Cherating part 1

3) Krabi/Phuket Part 1,2

4) My bussinesss...QASEH ?korang tau dak apa dia?nantikan kemunculannya

5) Ada lagi tertinggal apa...sapa nak request meh request cepat2 hahaha


bye bye bye


Simple GA - KLCC 3D Puzzle

Image
Assalamualaikum wbt..
Saja nak join GA ni.Nak mengembangkan balik blogger yg dah beku.macam best je macam menarik je kan? manalah tahu bertuah kan?
Sapa nak join, moh kita beramai2..


TARIKH TUTUP ADALAH 29 NOVEMBER PUKUL 12 TENGAH HARI
Admin, saya sudah follow blog dan facebook..
sekian.

Korea Trip 30 Oktober- 4 November 2013- Info Q & A

Assalamualaikum wbt..
Bila jari jemari masih terasa hangat dengan keterujaan untuk bercerita baiklah daku teruskan misi ini. Bilamana memori dan ingatan masih jelas.Tanpa membuang masa, jom get set go.
Cerita Trip ni bermula dengan soalan2 mengenai Trip, berapa harga pakej ,tiket flight dan belanja dan bagaimana boleh pergi?
soalan 1) Macamana boleh ikut trip ni? Trip ini adalah hasil sepakat dan persetujuan daripada unit kami & percutian kami mendapat kelulusan daripada bos kami sendiri ( macamana dapat kelulusan? OOTD dah tu).Perancangan trip ini telah dibuat daripada awal tahun lagi.So, sesapa yang nak piiii sila buat peracangan budget anda dan anda dan anda.Kalau kedekut nak berbelanja untuk berjalan, xyah jalan duk rumah saja..hahah kalau tgok org pi jalan jgn jeles plak yer..Anda buat anda dapat ( ada yang kena laser sat g :p..larikkkkk)..sebenarnya ini semua rezeki masing2.Perancangan dah dibuat.. Tetapi ketetapan masih daripaNYA..

 2) Apakah pakej yang ditawarkan dan agen…

Satu bulan satu post.hahaha apa kebenda laa

Nervous

Assalamualaikum..
Biarlah daku berbicara di dalam ini.Kalau di fb ramai sangat yang perasan.Dekat sini xde sangat orang lalu lintas.Traffic pun low.Rasanya I am expecting for a new little one.Tapi tak pergi check doktor lagi. Ikut planning next year tapi rezeki tuhan nak bagi.Terima seadanya .  Akan berjumpa dengan doktor end of this week.Sori, bukan ibu tak excited tapi ibu bz sket dengan kakak airis lagi.Airis jadi kakak?hahaha kesian kecik2 jadi kakak. 
Bulan oktober nak pergi trip office lagi, bawa Airis dan husband ke KOREA SELATAN.Tiket apa semua dah beli.Cuma persiapan baju je belum beli.Kpop lah sangat.Padahal xlayan pun kpop2 ni.Yang ku tahu Anyiong haseyoh dan kimchi...

kbye....

Lama dah rasanya

Image
Assalamualaikum.

Lamanya dah rasanya tak mengepost dalam blog sendiri ni.rindu rasanya nak mengepost.asik buka facebook jela sampai xde mana nak menulis langsung.Bila online bukak facebook.Facebook sekarang pulak dah sampai zaman merapu meraban tahap gaban bak kata orang Pahang.Walaupun blog ni jarang dah dibuka dan kunjungan pengunjungnya pun makin berkurang yang pasti kerinduan pada menulis semakin menebal.Walaupun kejenya menulis merapu memanjang hahahaha..Dah kurang tahap ilmiah pun.oklah di kesempatan yang masih ada ini inginku menyusun sepuluh jari kemaafan kepada sesiapa juga yang pernah baca blog ni yg pernah terasa tersinggung apa..SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN daripada kami sekeluarga...airis, juli dan habibudin..sekian..

Where is my momentum?

Image
I have lost my momentum?

I have lost my courage?

Why?

Only me have the answer :)

Sabah-anniversary ke 4 27-30 Mac 2013

Image
Assalamualaikum ..
Baru dan nak update pasal sabah.Kali ni malas nak buat part part.Sat lagi cerita tak dan nak habis. Sebenarnya dah lama kami berdua nak ke Sabah.Macam tahun lepas kalau sesiapa ada terbaca, kami memang dah planning daripada tahun 2011.Konon nak naik kinabalu.Siap training bagai.Tapi apakan daya, cik airis dah melekat hehehe..alhamdulillah rezeki.So postponelah nak ke Sabah ke tahun 2013 pada tarikh anniversary.Planning punya planning tu dia kami pergi masa anniversary.Sejak 2nd anniversary memang dah wajib sangat kena pergi celebrate ke mana2.Tahun depan tatau lagi, macam planning nak pergi umrah.Tapi ni pun kursus tak pergi lagi, nak main redah?hehehe..Ok..meh nak start cerita.
So far vacation kali ni boleh bagi markah 3/5.Sebab? tak berapa nak reti manage masa dan susun tempat.
Kesimpulan:
1) Budget:
Flight) Sebenarnya kami tak buat budget pun..Kira main redah dah kira berapa nak bayar bayar jela.Malas nak budget2 sebab buat sakit hati je..hahaha sebab? tahun lep…

airis fatiha is 6 months :)

Image

Beautifully 6 months of fully breastfeeding has come to an end.( betui ka ayat ni?) haha belasah..

SOB SOB..

Assalamualaikum..
Baru je tulis pasal topik susu, terus badan dah tak mampu nak tahan lg..baby punya intake every day sudah melebihi supply harian.
Sampai satu masa badan dah xboleh tahan, maka pilihannya kena campur susu dahla..
Kiranya itu suratan takdir , ku terima dengan redha dan pasrah.
Terima kasih kepadamu ya tuhanku kerana memberi diriku dan anakku peluang untuk fully bf selama 6 bulan.dapat dah diploma.xmampu nak kejar degree atau master even phd penyusuan ibu.untuk next baby inshaALLAH.
aminnnn

Bila dah jadi mak mak-SUSU

Assalamualaikum...
Sekarang baru ku tahu jadi mak mak ni bukan mudah ( anak baru sorang kot...)
Ingat senang jadi mak2? ( maaf atas keterlanjuran kata-kataku dulu sewaktu masih belum dikurniakan rezeki, maafkan saya...)
Banyak pengorbanan mak2 ni rupanya ( baru kutahu...dulu diriku tidak tahu..sekali lagi maafkan saya..)

Bab 1) SUSU

Terlebih dahulu nak mohon  maaf sekiranya apa yang bakal  diperkatan akan mengguris hati temen-temen yang dah lama menjadi ibu...( betul statement ni).

Seawal dr lepas bersalin...nak bg susu ibu ke susu fm? ( oh dulu diriku xambik tahu..yg ku tahu beli pam aja.orang beli pam aku pun beli..orang beli bf storage bottle aku pun beli tanpa study dulu..perlu ke?perlu ke?bila tak study betul2 itulah jadinya...)

Ingat susu senang keluar ?( igtkan senang..igtkan boleh pam sesuka hati macam susu lembu?hahahaha) susu ibu atau susu fm ni banyak sangat perdebatan dan pandangan hebat...ada org ni susu banyak..org ni susu sikit..aku xde susu?

malu nak bg susu depan …

How I wish...

I wish i have more than 24hours in a day---

I wish i can have more milk than 4oz per session....

I wish i can take care of my baby by myself................

I wish i can be a lady of leisure...goyang kaki duit masuk hahaha( tp duit tu sama dengan gaji sekarang)...

I wish i dont have stress.....

I wish i dont have any problem to update this blog ..once per months...

I wish i have good health so that i can have a high level of energy/metabolism..........

HOW I WISH???

Kenapa manusia tak pernah puas dengan kehidupannya?ma nu sia.........


How I wish...only wish wish........hopefully can be come true..

Berbalik kepada keimanan ,kepercayaan, tawakal dan doa kepadaNYA...amin.

DaripadaNYA kita datang, kepadaNYA kita dikembalikan..

Cerita kelahiran kamu airis fatiha part 2

Sambungan......
15 Oktober 2012
Sebelum admit tu balik dulu rumah dekat Paya Kechik makan ikan patin..kempunan woo kalau xmakan. Sebab? lepas bersalin kena pantang lama baru boleh makan semula..sebab? err kan ikan berbisa.. Jam 2.30 pm admit wad kenanga Hoshas.Mulanya patut masuk Wad Kenanga 3.Fullhouse.Makanya masuklah Wad kenanga 4.Register bagai semua dekat kaunter, lebih kuerang pukul 4 pm dapat katil tepi tingkap.Saya tak request yang bilik pun.Ntahlah kenapa masatu rasa macam taknak duduk dalam bilik.takut hehehe..Dekat open space tu ada 6 katil, memang luas dan selesa pun even bukan 1st class.Hoaspital baru mcm tula..toilet pun dekat.selang satu katil saya ada ibu muda, umur 18tahun.Admit sebab air ketuban dia dah terkeluar awal ( 32minggu)..So kena tahan.Katil menghadap saya di sebelah depan ada seorang perempan Vietnam duduk Bentong.Pregnant kembar, seksa je tengok huhhu.. 
Oklah lepas dah admit tu, doc check degupan jantung baby.Mula2 denyutan jantung baby tak stabil.Mungk…

Busy mummy in the house..

Assalamualaikum..

Maaf sorry.Saya tak dan nak updatelah kawan2 semua.Banyak cerita nak tulis tapi asik xdan je.tgokla last update pun masa dalam pantang lg bulan nov.kena buat list cerita nak update ni takut lupa..oklah apa2pun selamat tahun baru 2013 yer semua :) daaa