1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 12, 2011

Renovate rumah

link : http://midcenturymodernlove.com/2011/07/05/keeping-calm/

assalamualaikum..



Maaf bz sbb

: rumah on renovation
: memangku bos for 3 months is also a challenge but the benefits is coming sbb director already telling me about the memangku allowances.hehehe...wait sajala..

p/s: going for holiday next week dekat damai laut resort,lumut.thanks puan mash sbb update..:)


wassalam

Friday, October 7, 2011

After raya story mori..



Assalamualaikum..

Ya ampun bz yang amat. Ni baru sempat nak update. Sori ye tuti..meh aku update cerita basi 2,3 minggu lepas..hehe

Minggu lepas raya tu wahid my best buddy yang nun dari Perlis datang untuk ke kenduri Atiqah Rizan, my best buddy jugak masa matrix aka my roomate masa dekat KMPP dulu.Alhamdulillah, finally kahwin jugak hang noo...even laki hang mooda dari hang.hihihi

Lepas raya haritu ramai pelawat yang datang ke rumah. Xmenang tangan lepas raya..hihi..Tapi semua familia. Dapat jugak depa datang rumah kami yang xseberapa ni.Alhamdulillah ada rumah juga kan?

Lepas raya, sepupu hubby dan familia datang dari kelantan bawak anak dia daftar ke USM.Kira first time jugalah depa datang. Sehari semalam. Wah macam2 buah tangan yang depa bawak. Beras siam, hak ceroi2 tu .saya suka hubby xsuka.Keropok lekor kesukaanku selalu dan apa lagi sudah lupe.Terima kasih kak yan dan abg nei. Mana kurang harap dimaafkan. Nanti ada masa kami pi kelate pulop.

Lepas 2,3 hari kemudian kalau xsilap mak berdua ku berdua, pak mertua dan adik ipar tiri mai.Kira ni 1st time buat pak mertuaku dan ibu mertuaku kedua dan adik ipar tiri mai.wah meriah rumah kami buat kali ke-2.:)

Lepas tu pulak.Wah panjang lebor cerita macam diari.hihi.Makanda,ayahanda, kakanda, adikanda dan anakbuah anda datang. Kira ni 1st time kakanda dan anakbuahanda yg nakai buas tu datang.Jakun yang amat..hehe..Tapi tula rumah memang dah kekal kekemasannya( konon kemas laa..) sbb dah beberapa minggu tetamu datang.

Alhamdulillah malaikat pun mendoakan kesejahteraan rumah yang ramai tetamu datang..:)

Lepas tu, uish panjang benor story. My best buddy rozlina datang masa time yang sama pesta konvo USm. Ya ampun rozlina bawak satu sekolah dia dari pekan ,pahang. Tapi kena sabotaj plak dengan staf usm yang kata nak jadi tourist guide. Nama dia Badrul keje kat PRO.Sapa kenai? memburukkan nama USM.Sebab? dah janji dengan cikgu sekolah nak jadi tourist guide tapi PEDOOH je lepas tu lesap lenyap.Last2 diriku terpaksa la dengo bebelan cikgu. Buat my 2nd best buddy Dazihayu, maaf kerana menghampakan anda sebab saya bz sgt..

Lepas tu..haaa ada lagi lepas tu?hihi..my other best buddy dekat USM yang buat master dekat opis saya sudah konvo master. Tahniah Juliana Md Noor.Ha nama pun nak dekat sama dah..sabo jela..hihihi.p/s: bila hang nak belanja aku makcik?:P

Jadinya, jom tengok gambo mana yg sempat snap mnap..