Friday, September 4, 2015

GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com

http://aryshafayyadh.blogspot.my/2015/08/ga-1st-year-blog-anniversary.html

Syarat2 Penyertaan :

1. . Follow Page FB BloggerUtara (WAJIB) :
BloggerUtara

2. Follow BLOG semua PENAJA (WAJIB) :

3. Follow IG semua PENAJA (bagi yang ada) :

4. Follow Page FB (bagi yang ada) 
Mrs.Secretary Blog | Hikayat Budak Pening | SitiPrudentialWealthPlanner

5. Buat ENTRY bertajuk :
GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com

6. Copy & Paste BANNER GA & Backlink ke entry ini

7. Tinggalkan LINK entry GA dalam komen entry ini

8. Tarikh TUTUP penyertaan adalah 10 SEPTEMBER 2015, 12.00NOON

HADIAH yang menanti :
(dengan kerjasama para PENAJA dari GROUP #bloggerutara)
30 PEMENANG dicari :)

1. aryshafayyadh aroma (2nos~man&woman) x 3pemenang
2. Monopod x 1pemenang
3. Tote bag x 1pemenang
4. Top Up RM10.00 x 3pemenang 
5. Starter Kit vitC Shaklee x 1pemenang
6.Top Up RM5.00 x 1pemenang
7. Tudung AdiJuma x 1pemenang
8. Key Chain x 5pemenang
9. RM10.00 x 3pemenang
10. Tudung x 1pemenang
11. Shawl x 1pemenang
12. Chopstick From Japan x 2pemenang
13. Key Chain from Taiwan x 3pemenang
13. Hadiah Misteri x 4pemenang

Psssttt : Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah tangan my Boboboy naaaaaaa :)
The end

Friday, May 22, 2015

Japan day 1 OSAKA KANSAI 2015

Assalamualaikum..

Menulis ni sebenarnya kena ada mood. Bila ada mood menulis macam2 idea tah hapa hapa nak ditulis pun akan ditulis. Lama betul xmenulis. Kalau dah ada idea tu patut coretkan aja serba sedikit. Ok , setelah sekian lama tak menulis slow yang teramat macam siput **** atau kura-kura. Jom kita tulis serba sedikit travel experience ke jepun. hrmmm yang aussie pun xtulis lagi.Korea pun tak habis..Takpe kita tulis dulu mana yang dan. ...

Jepun? Kalau korang terbayangkan jepun mesti teringat sakura sokmo. Tapi apakan daya planning pada kali ni memang melepas habis la musim cik sakura atau lebih dikenali sebagai cherry blossom. Dekat Penang punya sakura iaitu tabebuya tekoma ( maaf kalau salah tulis) tahun ini tak berapa nak menjadi. Sedih je.

Baiklah, kita sambung cerita. Pada kali ni saya hanya travel secara solo tanpa famili tetapi bersama kawan-kawan office as usual.

1) Perbelanjaan /Bajet Penerbangan + Tempat Tinggal + Belanja Makan dan lain-lain

Jom kita semak harga penerbangan yang kami dapat pada waktu tersebut sebenarnya agak mahal dengan menaiki MAS.

Tambang penerbangan :sekitar RM1700 (termasuk makan , 30kg berat luggae , fare dan cukai).

Itenerary : lebih kurang RM1700( tidak termasuk makan) .Pakej yang diambil adalah daripada company JOMKEJEPUN (boleh check dalam lama facebook company ni).




Monday, April 6, 2015

Wednesday, January 21, 2015

2015

Assalamualaikum...

Azam tahun baru.

1 bulan at least satu post dalam blog.

20k simpanan dalam bank.

Rajin update page Mamaairishop. Target jualan 1 barang dalam seminggu.

Rajin update QASEH. Target 1 jualan dalam 1 minggu.

Rajin cuba resepi baru, 1 bulan 1 resepi baru.

Kurangkan online shopping please.

That all padat dan ringkas.

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..