Posts

Showing posts from 2015

GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com

Image
Syarat2 Penyertaan :
1. . Follow Page FB BloggerUtara (WAJIB) : BloggerUtara
2. Follow BLOG semua PENAJA (WAJIB) : aryshafayyadh | Kasihku Amani | Mrs Secretary | Dunia Zumal | Murni Alysa | Husna Zahidi | Cerita Orang Bujang | Fatimah Nabila | gnisnuy | Permata Biru | Arzmoha | Tasha Qisha | Hikayat Budak Pening | Yan Ty | Zai Zamree | Kira Sakura | Arwendanish | Siti Nurzafirah | Siti Sharini | Mia Zain | Cik Ash
3. Follow IG semua PENAJA (bagi yang ada) : @arysha_fayyadh | @zumal84 | @murni.alysa | @dearhusnaaa | @cikpinz | @timmmbill | @gnisnuy |@arzmoha | @tashaqishaofficial | @yantlee | @zai_zamree | @syakirayaakub@el_darwena | @zafirahkama | @mia_mzain | @sha_shikin
4. Follow Page FB (bagi yang ada):  Mrs.Secretary Blog | Hikayat Budak Pening | SitiPrudentialWealthPlanner
5. Buat ENTRY bertajuk : GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com
6. Copy & Paste BANNER GA & Backlink ke entry ini
7. Tinggalkan LINK entry GA dalam komen entry ini
8. Tarikh TUTUP penyertaan a…

Japan day 1 OSAKA KANSAI 2015

Assalamualaikum..

Menulis ni sebenarnya kena ada mood. Bila ada mood menulis macam2 idea tah hapa hapa nak ditulis pun akan ditulis. Lama betul xmenulis. Kalau dah ada idea tu patut coretkan aja serba sedikit. Ok , setelah sekian lama tak menulis slow yang teramat macam siput **** atau kura-kura. Jom kita tulis serba sedikit travel experience ke jepun. hrmmm yang aussie pun xtulis lagi.Korea pun tak habis..Takpe kita tulis dulu mana yang dan. ...

Jepun? Kalau korang terbayangkan jepun mesti teringat sakura sokmo. Tapi apakan daya planning pada kali ni memang melepas habis la musim cik sakura atau lebih dikenali sebagai cherry blossom. Dekat Penang punya sakura iaitu tabebuya tekoma ( maaf kalau salah tulis) tahun ini tak berapa nak menjadi. Sedih je.

Baiklah, kita sambung cerita. Pada kali ni saya hanya travel secara solo tanpa famili tetapi bersama kawan-kawan office as usual.

1) Perbelanjaan /Bajet Penerbangan + Tempat Tinggal + Belanja Makan dan lain-lain

Jom kita semak harga penerbanga…

I think i am no longer a blogger ...more to instagrammer ..facebook also no longer

Salam..

Rasa macam dah tak de keghairahan menulis. Membaca lately...

Jiwa terasa kosong ..

why eh?

.....................

2015

Assalamualaikum...

Azam tahun baru.

1 bulan at least satu post dalam blog.

20k simpanan dalam bank.

Rajin update page Mamaairishop. Target jualan 1 barang dalam seminggu.

Rajin update QASEH. Target 1 jualan dalam 1 minggu.

Rajin cuba resepi baru, 1 bulan 1 resepi baru.

Kurangkan online shopping please.

That all padat dan ringkas.