Posts

Showing posts from May, 2010

lamanya

salam semua kawan2..

Minta maaf kerana mendiamkan diri dgn lamanya di bumi asing ni.Sekarang masih berada kat overseas..hehe..Cuaca?hujan tp sejuk...gambar?nnt saya upload..Doakan saya selamat pulang ye kawan2...wassalam...

Fly abroad

Image
copy drpada http://www.studentsoftheworld.info/sites/country/img/13343_UtahArches-600.jpg

Salam semua..

Akhirnya satu cita-cita yang saya pasang daripada tahun lepas ,lepas n lepas sudah tercapai..hehe..belum lg tp bakal la.InsyaALLAH..Doakanla sampai ke tempat dituju.hehe

Esok nak bertolak ke UTAH ,USA atas urusan kerja. Pergi pun kerajaan support ha..Nak guna duit sendiri kalu, xdapek la nak mengidam pergi sana.Seronok ada, takut ada, macam2la perasaan yang duk ada dalam hatikoo ini..hehe

Kesian dekat encik suami yang tinggal sorang.Selalu sangat kena tinggal dengan isterinya ini.Sedih gak nak tinggalkan dia(jiwang plak..)

So, kawan-kawan, minggu ni sampai minggu depan saya senyap la sekejap kot. Melainkan ada internet connection kat sana nanti.

Adios Amigos..dada...:)


Ulala

Salam semua..

Ada orang rindu dekat saya tak masa lama menghilangkan diri daripada blogku yang comel ini?Minta maaf sebab lama mendiamkan diri.

Last week banyak sangat nak kena settlekan untuk pergi ke US tu.Borang ini , itu inila..macam2.So, hari isnin lepas baru je pergi KL untuk buat VISA. Ada jugak kawan-kawan yang tak tahu kenapa kena buat visa?yela sebab US bukan negara komanwel yer adik2..kawan2..Jadi, kenalah kita membuat visa.Nak dijadikan cerita, sebelum buat visa tu kita kena on9 submit borang.Khamis lepas submit.Lepas tu pulak, lupa surat daripada Pengarah.Hari sabtu tu terpaksa la call Kak Lucy untuk settlekan surat .Sekali dengan Pengarah pun kena kol..hehe..Tenq dan minta maaf sebab menyusahkan kamu2 sekalian yer.huhu

Sebelum nak pergi interiview visa tu, macam2 cerita ceriti ceritu yang didendangkan ke telingaku pasal kegerunan interview dekat embassy.hehe..So, interview haritu jam 10pagi.Masa dekat KL, me n hubby stay dekat rumah kak iparku.Lepas tu pepagi terus keluar n…

AWARD dari puan kelly

Image
Copy awardDone
The person who give the award & the link / blogpuan kelly
http://mrskellywalther6969.blogspot.com/
10 Question with 5 answer for each questionTry my best to answer all..
5 Name that people call youJu- my hubby call me this short name, but some people also call me with this name..hehe
Ngah- My family...my siblings, my mum, my dad...
Juli-most of my close friends call me with this name..hehe
Nor- other people who really dont get attach with me, credit card agent or other sales people
Julia- my MIL..hehe..she used to call me with this name on our early stage of trying to know each others..but my siblings said that this name were used by gatal2 n jahat2 lady..hehe..tataula

5 Important date in your lifeMy parent birthday - November 8 ( Abah ) & February 1 ( Mak )
My wedding anniversary - Mac 27
My hubby birthday - July 21
My birthday - July 31
My siblings birthday - Dec 13 ( Long ), Sept 24 ( Adik ) & Sept 26 ( Capikoh )
5 Thing you done yesterday1) Staying at home
2) Houseke…