Thursday, May 27, 2010

lamanya

salam semua kawan2..

Minta maaf kerana mendiamkan diri dgn lamanya di bumi asing ni.Sekarang masih berada kat overseas..hehe..Cuaca?hujan tp sejuk...gambar?nnt saya upload..Doakan saya selamat pulang ye kawan2...wassalam...

Tuesday, May 18, 2010

Fly abroad

copy drpada http://www.studentsoftheworld.info/sites/country/img/13343_UtahArches-600.jpg

Salam semua..

Akhirnya satu cita-cita yang saya pasang daripada tahun lepas ,lepas n lepas sudah tercapai..hehe..belum lg tp bakal la.InsyaALLAH..Doakanla sampai ke tempat dituju.hehe

Esok nak bertolak ke UTAH ,USA atas urusan kerja. Pergi pun kerajaan support ha..Nak guna duit sendiri kalu, xdapek la nak mengidam pergi sana.Seronok ada, takut ada, macam2la perasaan yang duk ada dalam hatikoo ini..hehe

Kesian dekat encik suami yang tinggal sorang.Selalu sangat kena tinggal dengan isterinya ini.Sedih gak nak tinggalkan dia(jiwang plak..)

So, kawan-kawan, minggu ni sampai minggu depan saya senyap la sekejap kot. Melainkan ada internet connection kat sana nanti.

Adios Amigos..dada...:)


Thursday, May 13, 2010

Ulala

Salam semua..

Ada orang rindu dekat saya tak masa lama menghilangkan diri daripada blogku yang comel ini?Minta maaf sebab lama mendiamkan diri.

Last week banyak sangat nak kena settlekan untuk pergi ke US tu.Borang ini , itu inila..macam2.So, hari isnin lepas baru je pergi KL untuk buat VISA. Ada jugak kawan-kawan yang tak tahu kenapa kena buat visa?yela sebab US bukan negara komanwel yer adik2..kawan2..Jadi, kenalah kita membuat visa.Nak dijadikan cerita, sebelum buat visa tu kita kena on9 submit borang.Khamis lepas submit.Lepas tu pulak, lupa surat daripada Pengarah.Hari sabtu tu terpaksa la call Kak Lucy untuk settlekan surat .Sekali dengan Pengarah pun kena kol..hehe..Tenq dan minta maaf sebab menyusahkan kamu2 sekalian yer.huhu

Sebelum nak pergi interiview visa tu, macam2 cerita ceriti ceritu yang didendangkan ke telingaku pasal kegerunan interview dekat embassy.hehe..So, interview haritu jam 10pagi.Masa dekat KL, me n hubby stay dekat rumah kak iparku.Lepas tu pepagi terus keluar naik LRT pergi ke Ampang Park.Sampai sana pukul 910 pagi.Saya dah kalut2 dah takut sesat apa semua.Tapi alhamdulillah 9.45pagi sampai dekat gate.Check in apa semua, scan masuk lah dalam bangunan itu.Ramai jugak orang.Pagi tu ada 3 sessi.Yang saya punya last session lah.Ambik masa dalam 2 jam lebih jugak.

Masa saya tengah interview tu ada satu soalan yang macam sampai sekarang jadi blur nak jawab..WHAT TYPE OF CHEMIST ARE YOU?adei....apesal xboleh jawab soalan tu?huhu..

Sekarang tengah nak settlekan beberapa dokumen dan surat2 lain..supaya bila sampai di sana , haruslah kena ada duit ye dak?hehe...oklah..itu sahaja setakat ini..

p/s:refer kepada entry tahun lepas bulan 5...today is the day yang kami eksiden dekat bukit merah itu km 192.7..

FOR MY MUM N MIL...LAST BUT NOT LEAST BELATED MOTHERS DAY...COMING...HAPPY TEACHERS DAY FOR ALL EDUCATORS OUT THERE...

wassalam..:)


Monday, May 3, 2010

AWARD dari puan kelly


  • Copy award
Done
  • The person who give the award & the link / blog
puan kelly
http://mrskellywalther6969.blogspot.com/
  • 10 Question with 5 answer for each question
Try my best to answer all..
  • 5 Name that people call you
Ju- my hubby call me this short name, but some people also call me with this name..hehe
Ngah- My family...my siblings, my mum, my dad...
Juli-most of my close friends call me with this name..hehe
Nor- other people who really dont get attach with me, credit card agent or other sales people
Julia- my MIL..hehe..she used to call me with this name on our early stage of trying to know each others..but my siblings said that this name were used by gatal2 n jahat2 lady..hehe..tataula

  • 5 Important date in your life
My parent birthday - November 8 ( Abah ) & February 1 ( Mak )
My wedding anniversary - Mac 27
My hubby birthday - July 21
My birthday - July 31
My siblings birthday - Dec 13 ( Long ), Sept 24 ( Adik ) & Sept 26 ( Capikoh )
  • 5 Thing you done yesterday
1) Staying at home
2) Housekeeping
3) Watching ironman
4) Buying my new sport shoes for lawn bowl
5) Making lasagna..hehe..1st time
  • 5 Ways to be happy
1) Doing and making chocolates n tartlets..
2) Spending time with my family n my luvly hubby
3) Exercise and outdoors activity
4) Smile always.. and pray to ALLAH always
5) Watching asian food channel..hehe..
  • 5 Favourite movies
1)Twilight
2) lupa tajuk la..Sepi kot
3) Shrek
4) Ice age
5) cannot remember..to much movies..

  • 5 Favourite hobbies
1) Trying new recepies
2) Travelling
3) Blogging
4) Facebooking
5) Kacau my husband..hehe

  • 5 Favourite people
My luvly hubby - the other half of me
My parent - they make me survive in this world until now
My sibling - also the other half of me..
My parent in law - thanks to them for accepting me as their also family member
My friend ( online / reality ) - i dont need to mention the name...hehe..you will know if you are also the one..
  • 5 Favourite places for vacation
1) as a muslim, i really want to go to makkah, not for a vacation only..for the pilgrims and close to my creators..insyaALLAH
2) Egypt- Would like to see one of the magical place in the world
3) France- Eiffel towers.Tuti, if you read this I bet you will laugh at me kan?
4) Vietnam- to meet my sister and my two nephew..hehe
5) Italy- I think this country is the best romantic places in the world.Like i have seen in a lot of movies.

  • 5 Reason you answer the survey
1) To show my appreciation to the person who give me this award-kelly
2) To show people my effort to finish this tagged.
3) To show my appreciation to all the people's around me.
4) To polish my writing skills in english..(it has been a long time since the last time.hehe..)
5) Hope people will know a little bit a bout myself..

  • 5 Person to tag
Arohamizwa
Rozlina Zabri
Mash
Zura-zura
Nurul Arlieta

yeay..



it took me for about half an hour to complete this tag.So, thanks to kelly.I think this is also an appreciation for me for being amongst the 5 person who came accross your mind.thank you so much.I have been busy for the previous week and also this week. So ,this tagged and awards will be my entry for this week.tq.

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..