Posts

Showing posts from 2014

Mood rindu is on...i will make a comeback.i promise

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..


I missed a lot to write..Rindu rasa macam nak peluk2 pc hahaha melampau lah tu..

Yerla blog ni dah macam diari kot. Dah bertahun-tahun ..makin lama makin slow nak menulis.Banyak sangat distraction kot? ( ini merupakan alasan tidak kukuh untuk seorang pemalas).

Punyalah sikit post tahun ni. Kalau ikutkan list nak pos banyak sangat. Dulu boleh kata satu minggu 2/3 post.
Hai adakah ini penangan adanya FB.WHATSAPP,INSTAGRAM ? orang yang bukan buta IT macam daku ni semua taram. Kecuali twitter.

Tak berapa suka sangat twitter sebab mungkin diri sendiri yang tak pandai guna agaknya..haha mengaku sangat..

ok mari buat list post yang pending

1) bersalinkan irdhina sofia

2) cerita ke melbourne.

3) my fb page (bussiness page) promosi sikitlah..


Itu sahaja setakat ni, jangan bagi harapan besar pada para pembaca dan diri sendiri..daaa..

wassalam


Melbourne, australia?

Salam..

Will update soon very soon..please give me time to write my family jouney...

This is only an introduction..ok guys..stay tune,,

Irdhina Sofia in the house

Image
Assalamualaikum n hi.

yes...i am a new edition of my mom and dad..hehe

My name is IRDHINA SOFIA..DOB 19.5.2014,12.44pm, HOSHAS :)

Introduction sahaja yer.will continue if ibu have time to update :)



1 year and 3months old airis

Image
Salam..

Derhaka sungguh pada blog sendiri ni..hehe nak update tak update pun..

Ini wajah terbaru anakanda sulong..airis..

Pada umur 1tahun 3bulan barulah gigi tumbuh yer airis..

Sekali tumbuh hambik ko 4 batang..

Tapi jalan masih belum lancar lagi, jalan sikit2..dia gayat lagi..

Tak mengapalah...slowly kan airis kan..


Asalkan tak lari sangat daripada milestone sebenar ibu dah cukup happy..

Demam last airis masa sebelum nak pergi korea.alhamdulillah syukur sangat dia sihat walaupun dah tak bf dgn ibu yer..(tak boleh bf dah sbb ada adik dalam perut)

Bab bercakap pulak, dia suka sungguh cakap naknak,taknak,nakair,cepaa.ayah..ibu kadang2 je bunyi yer?

Tak mengapalah....

Bab bahasa...biarlah nak cakap bahasa apa pun..english ke melayu ke..

Tak kisahlah sebut bola dulu ke..ball dulu ke..hehe..

I am proud of you...:) clap clap clap..

the end..


Goodbye 2013

Assalamualaikum wbt...


Dengan berlabuhnya tirai 2013,nak buat rumusan sikit utk sepanjang tahun 2013.Ada happy ada sedih ada macam2..

1. Tahun keibu-bapaan

Tahun ni mmg banyak mengajar daku erti menjadi seorang ibu kepada cik Airis Fatiha ..Dengan macam-macam hal la.1st time management, mana nak jaga anak, nak masak, nak bla bla bla..2nd susu? oh ini dia cabaran zaman la ni.Kan sekarang ni mmg dipentingkan penyusuan ibu kalau bolehnya sampai 2tahun. Ibu xdapat sampai 2tahun sayang fatiha, sampai 6bulan fully bf, satu tahun bf + campur. Lagi satu pulak, pada bulan 8/9 ibu disahkan pregnant lagi.
2. Travel
Hambik ko tahun 2013 ni tahun balas dendam la kiranya.Dimulai dengan pergi Sabah masa anniversary kami pada bulan 3, lepas tu Krabi/Phuket bulan 6/7 .Penghabisannnya Korea.( tak update lg).
3. Bisnes
Start bisnes semula dengan macam2 produk yang ada sbb nak tambah duit dan zero hutang. Produk kesihatan QASEH, baju nursing, keperluan ibu & anak, tart, kek red velvet , tepung prem-mix dan …