Wednesday, June 29, 2011

Berpantang

salam semua..


dah lama malas benor nak update dkt blog ni ..kesian bersawang2..sekarang tgah pantang kat kampung untuk seminggu.hrtu masa preggy 2minggu cuti sebab bleeding..lalala..oklah bye bye bye

Tuesday, June 14, 2011

mc 2 hari yang bosan..

mc sbb bleeding...sangat takut..mulalah aku nk buat lawak ckp dgn baby ni..

baby2..tlglah healthy2 ye..ibu sedih bila baby bleeding2 ni..tunggu lg 2 minggu ye kita scan balik.huhuh..

Monday, June 6, 2011

241 days to goo


Assalamualaikum..

Nampaknya cerita lovely bones tu jadi karam la kejap...hehe sbb tengah hangat hangit kisah lain..Saya yang tengah jakun menjadi orang pregnant..Yela tak pernah pregnant macamnila ..huhu..biasalah tak pernah merasai kan..Namun sedang cuba jadi yang sebaik mungkin.

Ni gambar ambik dekat google..Depa kata baby ni besar biji sawi je dalam 5 minggu ni..Ya Allah permudahkanlah perjalanan bayiku ini ya Allah..Kecik jer noo..Kad merah xbuat lagi..Tanya ibu2 yang berpengalaman semua suruh buat bila masuk 2 bulan.Kalau buat awal sangat takde apa depa check pun.Tak apala kita ikut jela pendapat diorang dan doktor pun suruh buat lepas 8 minggu..

Sekarang tengah consume obimin pluz dengan natural kalsium untuk bagi baby kuat dan saya kuat.Harap macamtula..Loya?Muntah? Setakat ni simptom terjadi kerap jam 10 pagi.Hai apalah kamu buat dalam tu ye sampai ibu loya2.Muntah takdak lagi..:) terima kasih sebab tak bagi ibu muntah lagi. Tak lama lagi tatau la..huhu..harap2 janganlah muntah..

Disebabkan menunggu kamu sekelian lamanya, kena stop lawn bowl lah untuk musim ni..Kita puasa lawn bowl kejap untuk trimester pertama.Lain2 kena pantang makan sebab stage ni sangat bahaya untuk baby.huuh..oklah..

Kepada familia dan kawan2 semua doakan keselamatn baby dan saya sehingga selamat melahirkan ye.terima kasih diatas doa2 kamu selama ni..Takkan tercapai semua ni tanpa doa2 kalian..:)

Wednesday, June 1, 2011

Alhamdulillah..





Syukur kepadamu Ya ALLAH yang memberi rezeki pada hambanya yang daif lagi kerdil yang hidup di muka bumimu ini..permudahkanlah segala urusan kami ini Ya ALLAH..Semoga insan kerdil ini selamat dilahirkan dengan sempurna dan menjadi hambamu yang taat kepadaMu dan rasulNya..Permudahkanlah ..AMIN

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..