Posts

Showing posts from October, 2009

As per request

Image
Inilah hasilnya

Praline marble dalam ada almond sebijik(



Mr teddy filling strawbery dan Cil bunga marble sama dgn cik teddy


coklat perisa mint, chocodate dan almond sadur choclate..hehe

Salam

Last week i have attend one of the making class..Kelas apa tu?kelas membuat coklat.Yer mmg saya menjual cokelat.Tapi tujuan ni saja2 mgkin di suatu hari nant boleh membuat coklat sendiri juga.Harap2 tokeyku xmarahla..hehehe..kami budak baru belaja ye kak zam..hehe

Sangat seronok apabila berjaya membuat coklat sendiri.Yuran?haruslah ada. Terima kasih pada kak cik kerana berjaya mendidik saya pada hari tersebut.Lepas ni boleh la pi kelas2 lain pulak.Macam buat cupcakes( i loike) atau cookies warna warni..hiihi.

Order?boleh2..kalau nak order mana2 satu cokelat pun boleh aja.Pilih yg mana sukala.InsyaALLAH akan dipenuhi.Harga coklat ?belum ditentukan.Kalau ada yg sudi mengorder tu boleh la nak bgtau harga.Anggaran sebijik dalam 90sen.Kalau ada masa nnt aku buatla blog khas untuk kerja jual menjual ni.Senang…

Nak Update Juga Pasal Harini Walaupun Nurul dah update..hehe

Salam,harini aku ada 2 meting..

Daripada pukul 10-12..aiyak perut berkeroncong menunggu meting tu sampai habis..Ada berita buruk dan gembira..Aku kena pegang jawatan dalam dua2 meting..hurm.(ni personel ke x ni?)ye kot.Tp nk cerita juga...hehe Harap2 semuanya berjalan lancar dalam semua perkara yang telah dirancang.amin. Meting 1st (9am-10am) berkaitan dgn kerja di lab tentang ISO 17025.Harap semuanya dapat berjalan lancar seperti yg diimpikan.InsyaALLAH.Jawatan?dirahsiakan sbb sulit untuk menjaga rahsia2..hehe Meting 2nd (1030am-1230pm) Macam yang puan nurul cakap kat blog dialah iaitu tentang penubuhan kelab di opis kami. Alhamdulillah semoga semuanya berjalan lancar. Tapi aku dilantik jadi penyelaras ajk ekonomi..warghh..kena fikir bagaimana cara nk menjana duit ni. Agak memeningkan..huhu 1st yang aku pikir: jumble sales 3x setahun.Ni nak kena ada pakar ekonomi ni..(aku belajar akaun masa spm je..hehehe) 2nd: sponsor2???aiyak sapa mau sponsor ni... 3rd?ada cadangan dak? p/s:walaupun dalam ha…

Menjawab persoalan seseorang...

Image
Does chocolate really give you pimples?
Health>What's Good For You Does chocolate really give you pimples? Monday, June 5, 2006 [x] Sorry, your configuration doesn't support this feature.
The minimum requirements are MSN Messenger 6.0 or higher and Internet Explorer 5.5 or higher.
Download Windows Live Messenger now.

More about What's Good for You: Does hypnotherapy work?Swine flu - Dr Rotchford's lowdownBeating the mid-afternoon slumpGerms in public placesIs your workplace making you sick? Topics: What's Good for Youskincare Very few people don't like chocolate, so how come we often end up feeling guilty after eating it? Is it that somehow, by eating chocolate, we're going to end up with a face full of pimples? Is this another example of an old wives' tale? Also, how can something as horrible as a pimple be caused by something as delicious as chocolate? But is chocolate the bad guy when it comes to acne?
Although there's never been absolute proof of chocola…

Banyak juga komen ye...

Salam,

Terima kasih atas komen2 semua...:) akan dijadikan pedoman dan iktibar.InsyaALLAH..I feels it is great to share my though and feelings here with friends.To share the up and down together.Sometimes some people like me does'nt know how to talk lively.I prefer and feels comfort to share my though and feelings through the net.Hurm..Yup..it is personal.But for me, I have never been over the limits.I think so..If i am wrong just give open advise.So that I am not going too far from the roots.

What I am thinking?chocolate..yummy.hehe


Adios..update later.thanks friends for sharing thinking and great opinions.

Saja nk polish BI aku yg berterabur jugak ni,Tula haritu komen yazid.hihih

sedih dan gembira..tandanya?kecelaruan bipolar(istilah psiko)

Image
salam,

Luahan hati lg harini..harap jgn bosanlah yer viewers2 sekalian..weee( ada ke?)

Luahan yg ni adalah kesinambungan yerla yg di bawah tu..

Harini mcm biasa, aku buzz ada sorg kawan aku ni..sangat selalu sembang dengan dia pasal hal yerla(posting lama). Sbb dia pun lebih kurang mcm aku la kesnya. Tak pregnant lagi semenjak lepas kahwin.Kiranya dialah tempat aku bebel.aku juge la tempat dia bebel.Tapi sejak dua menjak ni dia asik mengadu sakit kepala la..xsehat la.Minggu ni aku tengok tak online je budak ni.Apesal?

Last2,hrni aku buzz ym dia.Ada staf tempat dia keje balas.

"She is bleeding and got mc's for a week"
So aku tanya," she got pregnant?"
Dia jawab"Yes, the baby is not stable"
"Oh i see, thank you for your info"
I will sms her later then..
Welcome..

Wah...terkejut aku dia xbgtau dia dah pregnant( tetiba rasa dunia gelap dan aku bersendirian dalam kepompong yg xde sapa dalam tu..) emosi betul aku ni.Memang aku emosi.Tetiba rasa nak menangis…

mendung yang kemungkinan ada bebola daging..:)

Image
Salam,

Aku tahu mesti orang lain sebuk tgok PAPADOM aku pi tgok citer kartun ni.Bukan pasal aku xtengok citer melayu aka MALAYSIA tp sebab dah lama sgt nk tgok cerita kartun ni. so layan jela..

Aku pi tgok dengan hubby dekat quensbay mall hari ahad semalam pukul 12.15. Tayangan cerita ni selama 1 jam 45 minit mcm tu. Berapa bintang? 3 je kot. Pasal apa?taklah lawak sgt mcm kartun lain.Cerita ni genre dia lebih kepada semangat saintifik dan tidak putus asa. So ada related la dalam kehidupan aku sbg saintis konon..ecece.. sbb cerita dia mmg pasal buat eksperimen dan eksperimen tu xsemestinya menjadi.Percubaan pertama mmg xmenjadi un less bende tu mmg dah biasa org buat kan?

Masuk2 wayang for sure byk budak2 dan famili.Tgok iklan wayang pun xdak menyangkan iklan air setan tu..hehe..clean n fresh je. Iklan wayang pun citer2 kartun..hihi..sgt best..( dah tua pun tgok kartun ka)

Baiklah beralih pada citer bebola daging,,


anna faris yang berlakon house of bunnny dan bill hader berlakon night at t…

Kemudian saya...

Kemudian saya pun mendiamkan diri kerana saya tidak tahu manu menulis apa dalam blog ni...tungguuuuuuuu...zasss

Yerla...

Salam semua..wah sgt hecticnya minggu lepas ye dgn aktiviti2 mencari perabut rumah, mengemas rumah,makan2 raya di rumah nurul, makan2 raya junior kru di usm, melawat cik wahid dan babynyer dan juga makan2 di kejiranan vsk..hurm.. tp bukan itu nk aku cerita..ni luahan hati dan rasa aku..

alkisah..bila belum kawin org tanya:

'juli, bila ko nk kawin?'

'juli, bila nk makan nasik minyak?'

'juli, dah ada ke?'

aku pun ada tanya org.....hehehe

alkisah bila dah kawin org tanya:

'juli, dah ada isi ke?'

'juli, bila lagi nak ada org baru ni?'

'juli, bila lagi?'

'juli, dah ada ke?'

haishhhh......................org yg xrasa xpela..aku ni?aduh..boleh tak kalau jgn tanya???????!!!!!!!!!!!!

nak je aku jawab mcm ni, dah sel tu xnk bercantum xkan nk paksa jugak???hehehe

ada jugak kawan aku kata, mgkin sbb ko gemuk kot??haishh..berpinor mata ni pikir pasal GEMUKKKK..(MMG AKU DAH GEMUK SKRG..SO??)

tp bukan tu la jawapannya,aku bgtau belum ada rezeki lagi( kadang2…

sambungan....kisah di suatu petang

Image
pada petang yg sama, si gadis termenung,..bilalah abg nk balik..Oh abg ku menunggumu dengan penuh sabar( sampai sakit perut ..hehe)


eh..mcmku kenal je( bisik gadis)..bila nmpak org pakai baju merah..rupanya dia dah balik xbgtau..hampehh


mereka berpelukan antara satu sama lain kerana sudah lama tidak berjumpa..hahah(untuk yg dah berkahwin saja)...


oh abg ,saya laparla..sebut gadis..mari kita menketedarah sampai obes..eheheh..


marilah..abg pun tahu abg dah mmg obes..ayang pun sama( hehehe)

the end...

moral of the story:juliiiiiiiii ko kena diet..dah gumuk

Kisah di suatu Petang

Image
Di suatu petang,seorg pemuda datang ke tepi pantai membawa diri keran teringat kisah lamanya di situ..


Dia melihat ke tepian pantai yg kelihatannya kering kontang..bisik hatinya,eh tsunami ke??takutnya..



Masih terngiang2 kata2 perpisahan itu..oh sayang, mwahh..satu kucupan mesra hinggap di dahi..xsanggup abg mahu meniggalkamu keseorangan disini..tp abg terpaksa pergi untuk meneruskan perjuangan ini..


Ombak berderu2 di pantai..perpisahan itu berlaku jua..


Tatkala senja nan merah..

Ku perg juga meninggalkan mu sayangku dgn kapal terbang boeing 777 itu..bye bye..nntikan kepulanganku

bersambung.....