Posts

Showing posts from January, 2012

Berapa ramai lagi mau terkena dik non?ttpm part 2

Alhamdulillah..

Lepas menang kes, saya pergi hantar surat award yang dikeluarkan ttpm kepada pihak penentang serta merta ke pasaraya Giant Bayan Baru itu.

Masa tu jam menunjukkan pukul 12 tengahari, yang ada dekat tempat tu hanyalah dua orang staf penipu itu. Keduanya perempuan. Yang sorang tu nampak tua sikit tengah duk belek katalalog dan kira stok.Yang sorang lagi umur belasan tahun tengah duk blur blur dekat situ.Me n hubby pergi ke sana dan inilah perbualan kami:

Hubby: You kerja sini ke?
Girl 1: Ye saya kerja sini.

Hubby: You?
Pompuan tua sikit: Tak saya tak kerja sini.( muka tipu)

Hubby: Shazali ada?
kedua2 perempuan: Dia takdak, xmai lagi.

Hubby n me: Kami dapat award daripada tuntutan pengguna, so ini ada surat ,you tolong tandatangan bagi pihak shazali mengatakan surat ini sudah sampai pada syarikat you.
girl 1: saya xmau tulis, saya staf aja..( dengan nada gelabah)
pompuan tua sikit: saya tatau apa2, ini bukan saya buat ( takut jugak).

Hubby: takpala, kalau you xmau, suruh shazali mai …

MOOD: SENYUM XPERLU KATA APA2..SENYUMM

DALAM JIWA DUK MAKAN DALAM..ZASSS


SENYUM XPERLU KATA APA2 SENYUM..SAMPAI BILA?

Muzium arkeologi lembah bujang, nasi arab mendy, pulau jerejak countdown to 2012 part 1

Image
Assalamualaikum.

Entry di ambang 2012 ni kira entry rojak la.hehe lumsum 2011 punya cerita.Cerita basi tu sila abaikan.hehe.Yang saya tahu, tahun 2011 memang penuh suka duka.lara, gumbira dan bla bla.Namun hidup perlu diteruskan ye.Rentetan peristiwa? usah diingat lagi, let by gone be by gone..

So, ini berapa cerita dalam 1 untuk satu entry? lu kiralah sendiri.:P

Masa cuti di ambang 2012 hrtu, punyalah boring tak tahu nak buat apa, ke mana, di mana?siapa?
Maka: alkisah

29hb 12 2011
- Pergi ke pulau jerejak semalaman untuk claim groupon yang telah dibeli itu dengan harga rm98. Walau pulau tu sebenarnya duduk belakang rumah je.Tak la sebetulnya belakang rumah, tapi boleh nampakla rumah daripada pulau. this my 2nd time to jerejak island, the 1st time is during the kayaks expedition with usm's staf and kru club. But on that time, never get the opportunity to visit the spa resort. Yela, berkayak kan..rekreasi kan? masa tu berkayak rasa macam nak putus tangan mengelilingi pulau.adei..So yang…