Posts

Showing posts from August, 2011

SELAMAT HARI RAYA 2011

Image
Assalamualaikum semua..

Nak mengucapkan selamat hari raya..Sorilah tak pakai baju kurung dalam gambo tu..hehe

Selamat pulang ke kampung..

Kalau xde orang kat area kawasan perrumahan yang boleh dipercayai utk tgk2kan rumah kita,sila hubungi rakancop untuk mengelakkan perkara buruk berlaku..


Raya mana?

ohh saya raya Pahang la tahun ni.hehe

Sabo jela..dua2 pahang.Jangan jeles ye.Tapi kalini raya rumah disebelah sana.huhu..xpala bergilir giliran.Harap mak saya simpan lagi kuah kacang dia yang super sedap tu dan juga kuah lontong yang menggiurkan tekak..

Kepada TUTI. semoga bertabah raya di perantauan..selamat berkonferen di stockholm..nak fridge magnet satu boleh? kalau jumpala..kalau xjumpa xpala..*.*..
Selamat menambah berat badan semula kepada semua..

Dan ingat jangan berlebih lebihan ye..Ingat tu JULAIDAH...jangan berlebih lebihan..sila beli tv..hehe..kesian ngat aih rumah tv rosak..Nak tunggu sampai p labuan hang mampu bertahan?hihi

Dan juga SELAMAT HARI RAYA kepada puan mash dgn pua…

Let the picture speak for itself..ramadhan 2011

Image
Amalina-wife rizam dan anak karim yg tembonn


Iftar bersama di seri bayou..


Funfair di qbaymall tetiap ramadhan ada,baguih baguihhh sgt!!!


Bertemu puan rumet yang kusayangi...Wan syafuri..hehe



with cik yani ...


iqlima zulaikha...


Cak aa,.nasik dage..ekeke


Amoeba pemakan otak?mende apa ni?ngeri kot..

Image
Salam semua...


Lama betul xbuat entry saintifik..nah ambik baca ni copy dkt yahoo..
Kes ni banyak berlaku dekat USA je pada musim panas.Kan dah kata musim panas bahaya dekat negara2 sejuk ni..

mr yahoo said:
A parasite known as the "brain-eating amoeba" has claimed its second young American victim this month.Christian Strickland, a 9-year-old from Henrico County in Virginia contracted an infection after visiting a fishing camp in his state. He died of meningitis on August 5.This week, health department officials confirmed that the deadly amoeba--officially known as "Naegleria fowleri"--was to blame."Sadly, we have had a Naegleria infection in Virginia this summer," Dr. Keri Hall of the Virginia Department of Health, told The Richmond Times-Dispatch. "It's important that people be aware of . . . safe swimming messages."Earlier this month, Courtney Nash succumbed to the brain-eating amoeba after diving off a dock into the St. John's Riv…

Tutorial untuk kak fuza..1

Image
Salam..

Kena buat tutorial untuk kak fuza.Cian dia xleh nak post comment atau balas komen..ok mcmni cara dia.

1st: kena pastikan kita dah login dalam kita punya blogger account la.Ok, lepas tu kita buka blogpage yang kita nak komen.ok mcmni:


2) Ini blog page kak fuza, saya bukak entry memergi tesco extra.

3) Lepas tu saya nak komen, saya pergi dekat icon komen yang tunjuk angka #0comments.Saya klik dekat situ.


4) Lepas saya klik dia kuar screen macamni ye, ada kotak kosong untuk kita balas komen.Pastikan kita punya blogger id yang sama masa kita login pada kotak kecik dibawah.

5) ok sekarang saya dah tuliskan komen pada kotak komen tu.
6) Kemudian saya tekan post comments, tapi blog kak zura letak setting words verifications yang perlu saya isi sebelum comments tu dipostkan. kat sini words verification dia langrab. so kena isi dekat kotak dibawah perkataan tu.


7) ok .lepas dah tulis words verification, saya post comments sekali lagi.wallah siap..mudah kan?hehe.so apa lagi kak fuza?try…

Menu Iftar part 1

Salam semua...

Saja nak bebel pasal menu berbuka..Tapi sekarang suka guna perkataan iftar.Macam seronok pulak guna iftar.Kalau nak sebut berbuka macam xbest..hehehe.Harini dah masuk hari ke 9...so inilah dia..Update dekat fb pun pasal menu berbuka je.Sabo jela ...

Ni list menu berbuka yang saya ingat, saja buat list sebab boleh refer kot nant termasak /makan menu sama..heheh:

Masak sesedap rasa saya jela...haha..sedap xsedap masuk perot pun kenyang kan?hihi

Hari 1st= xmasak ..hahaa bagus betul la..sbb 'coti' jadi agak penat haritu.
Hari ke 2 Spaghetti Bolognaise
Hari ke 3= mangkuk tingkat
Hari ke 4= mangkuk tingkat
Hari ke 5 Daging black pepper, telur dadar, sayur
Hari ke 6 Mee Kari
Hari ke 7 Ketam berlado, dendeng daging, sayur
Hari ke 8=mangkuk tingkat
Hari ke 9 Nasi dagang, gulai tongkol, acar timun, karot

Kuih muih homemade juga:

1) Karipap dan popia kita bagi frozen dalam peti buat stock la..xrugi
2) Sagu gula melaka dan susu
3) Marble cake


Harga mangkuk tingkat ni RM12 je …

Bonus....

Image
Salam..

Tahniah kepada semua kakitangan kerajaan yang dapat bonus half month gaji. Adalah angka 4...hehehe...Alhamdulillah sangat2 .Terima kasih kepada PM sebab bagi.Dah lama sangat xdapat bonus raya yang banyak sket.Tahun lepas xsilap 2kali dapat.Masa raya 5rts.Masa musim sekolah dapat 5rts. Bersyukur dengan rezeki yang ada.Jangan dengki2 ye pada yang gaji 10ribu ka 20ribu dapat half.Itu rezeki mereka.Dah tuhan tentukan rezeki kita banyak tu je.Maksud xdapat tu , kita kena usaha lebih kot.Bak kata pepatah,tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima. Tak gitu?Ini pesanan buat diri sendiri yang suka sangat mengeluh disebabkan nasib diri xberapa nak ada ong..Chaiyokk..sila usaha lebih ok..

Pastu bila dah dapat ni, tengah pikior nak wat apa?haha

Baju raya- sudah ada baju yang kat vietnam haritu siap buat xpakai lg sepasang baju kurung kaler biru..

Jubah- ada 3 tengah alter sbb besar( konon kurus tp sbnrnya gumuk)

Tudung raya- ada 2 tudung xpakai lagi..tp rambang mata tengok tudung …

Sinonim dengan kegagalan..

Image
Gagal naik aras -tahun lepas

Gagal APC- dah 6tahun keje..ok

Gagal permohonan kenaikan pangkat- cut off point pun xlepas.


Juara: main fb dgn shopping on9..sekian

MOOD: kegagalan...sekian..