Wednesday, August 10, 2011

Menu Iftar part 1

Salam semua...

Saja nak bebel pasal menu berbuka..Tapi sekarang suka guna perkataan iftar.Macam seronok pulak guna iftar.Kalau nak sebut berbuka macam xbest..hehehe.Harini dah masuk hari ke 9...so inilah dia..Update dekat fb pun pasal menu berbuka je.Sabo jela ...

Ni list menu berbuka yang saya ingat, saja buat list sebab boleh refer kot nant termasak /makan menu sama..heheh:

Masak sesedap rasa saya jela...haha..sedap xsedap masuk perot pun kenyang kan?hihi

Hari 1st= xmasak ..hahaa bagus betul la..sbb 'coti' jadi agak penat haritu.
Hari ke 2 Spaghetti Bolognaise
Hari ke 3= mangkuk tingkat
Hari ke 4= mangkuk tingkat
Hari ke 5 Daging black pepper, telur dadar, sayur
Hari ke 6 Mee Kari
Hari ke 7 Ketam berlado, dendeng daging, sayur
Hari ke 8=mangkuk tingkat
Hari ke 9 Nasi dagang, gulai tongkol, acar timun, karot

Kuih muih homemade juga:

1) Karipap dan popia kita bagi frozen dalam peti buat stock la..xrugi
2) Sagu gula melaka dan susu
3) Marble cake


Harga mangkuk tingkat ni RM12 je ye..sangat jimat
Mangkuk tingkat ( order dkt kak jan kat opis tu haa.)Saya ambik 2x seminggu dan boleh pilih menu apa yang berkenan..so inilah dia.

1) Nasi tomato, ayam ros, pecal timun , dalca
2) Kurma daging, papadom,ayam berempah, sayur kacang
3) Gulai talang, udang kentang, telur dadar dan sayur


Kalau dah pergi PARAM tu confemla rambang mata kan... memula haritu ingatkan apala PARAM2 ni macam nama orang pun ado..hahaha..mcm2.

PARAM TAMAN TUN SARDON
1) Gulai daging- sakit perot ok makan ni...sabo jela
2) Mee hoon ala thai- sedap gile...
3) Karipap besar- xsedap langsung, tulis ayam dgn daging, yang duk rasa kentang je...isk2
4) Hubby beli nasik campur haritu sebab saya xmasak..hari 1st puasa

PARAM BAYAN BARU
Sangat meriah....ok jem yang amat. Pergi masa hari sabtu ke ahad? lupa dah tapi macam2 ado.
Dah jumpa lompat tikam kesukaanku, tapi xbeli. Dan juga apam telur..sedapnya..Hasil tangkapan:
1) Sate=10 cucuk
2) Murtabak ayam
3) Air bandung dan kaler hijau tu apa ek..tapi bukan air katira la..orang sini xpandai minum air katira.hehe
4) Puding karamel...nyum2..nak buat xberbaloi..


Sekian...

No comments:

Post a Comment

Comment

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..