Posts

Showing posts from December, 2011

Berapa ramai lagi mau terkena dik non?ttpm part 1

Assalamualaikum.Saja saya nak update perkembangan kes saya sebulan yang lepas.Bagi yang ada baca , tahu, paham dan ambil tahu. Terima kasih dan tahniah saya ucapkan bagi pihak diri anda sendiri. Bagi yang take it for granted, sambil lewa, satu je nak pesan. Belum kena belum tahu dan jadikanlah iktibar ye. Terima kasih sebab mengikuti kes ini. Bak kata pepatah dah terkena barulah terngadah. Alhamdulillah hampir selesai semuanya setelah menang kes pada 2 hari lepas iaitu 27hbdisember2011. Sepatutnya pada 22hb disember 2011 sudah dipanggil untuk pendengaran kes, namun pihak penentang ( peniaga) tidak hadir ke mahkamah ttpm dan saya tiada bukti yang menunjukkan surat tuntutan telah dihantar kepada mereka. Bukti itu adalah pos berdaftar (AR). Kalau pergi dekat pejabat pos, diorg tahulah apa benda ni. Kalau xde bukti AR ni, memang susahlah sikit sebab ini adalah bukti penting dalam kes tuntutan di TTPM.Maka kes saya telah dipostpone ke tarikh 27hb disember 2011 baru2 ini. Pada…

Bahasa 1malaysia

Image
Salam,

KITA 1 MALAYSIA KAN?haha promo promo kerajaan yang ada sekarang? adakah saya pro kerajaan?mungkin ye mungkin tidak.Off topik.Harini sesaja nak buat entry pasal bahasa.Berapa kita hidup di bumi Malaysia?Who can answer that? Berapa lama belajar bahasa omputih?hahah English Language la..Saya jawab:

Saya : 28 tahun duduk Malaysia selama usia saya la xtermasuk masa dalam perut.hehe


Learn English: since 5 years old la kot masa tgk tv citer karton.Sampai sekarang pun suka tgok karton.


Bahasa lain?ada la sikit2 masa sekolah kebangsaan dulu dekat rawang sebab masa dekat sana sekolah campur.Tak macam dekat temerloh dulu.

Sign language? ala bahasa untuk orang pekak dan bisu.pernah masa darjah 5 tapi huruf jela .Perkataan tahu sikit2.Sejak ada cerita Switched at birth.. Waa sangat teruja nak igt balik.hehe




















ni dia punya link http://www.lifeprint.com/asl101/topics/wallpaper1.htm

AMERICAN SIGN LANGUAGE

cer cuba cer cuba..:)

Bila dah terkena baru tahu-Penipuan Koyak dan Menang 2

Assalamualaikum..wbt

Bila dah terkena tipu dengan geng2 ROSET & AMG ITALY dekat Giant haritu,ini adalah langkah-langkah yang diambil:

1) Siasat dalam internet.

2) Cari sumber-sumber dan cara untuk menegakkan keadilan

Yang dijumpai:

1) Banyak kes penipuan je..Memang ramai sangat yang terkena terutama perempuan..

Apa orang kata?

2) Ada yang kata tak serik2 lagi kena tipu? Ala ini pun dah nak kena tipu? redha jela benda dah jadi?habis duit rm5k nak redha?sila kena dkt diri sendiri baru tahu.kena usaha jugak mana2 yang boleh.


Saya nak kata:

1) Lepas post dalam fb saya tatau berapa ramai yang baca cerita panjang lebar tu.Yang baca alhamdulillah.Xkurang juga kritik.xpa ada pro n kont.

Satu je nasihat:

1) Sila jangan berlagak kata anda xkan kena.
2) Sila jangan gelakkan orang yang terkena macam saya
3) Ini adalah pengajaran buat semua.sekarang bolehla abaikan dan xnak ambik tahu ( mcm saya dulu).Bila kena batang hidung sendiri baru nak nangis.

Lepas kena ?
saya?

1) Memang teruk.Habis duit bonus,duit gaj…

Update pertama bulan 12 2011

Assalamualaikum..

Pergh memang gila lama tak updatelah blog ni.blog resia pun sama. Tatau nak tulis apa.Melalut je lebih.

Rasanya masih ada mood awal tahun maal hijrah kan?

Dan xlama lagi tahun baru.

Alhamdulillah haritu pergi check thyroid- negative..

Azam tahun baru?

1) Menyihatkan badan..yela sekarang dah ow you.sangat ow.dulu turun 9 kilo sebelum kawin.la naik 9 kilo semula selepas 3tahun.Sangat berjaya menternak lelemak.hahaha..usaha: perg gym, jaga pemakanan dan bla2.Sekarang dah register GYM NATION yang dekat sebelah kedai TUTTI FRUTTI tu for 1 months.Bayo rm50 for coupon worth rm100 kot.Lupa dah.Beli kat GROUPON la.Apa lagi.hehe.Sangat suka dancing class dia..ngee.Dan bagi yang ada ASTRO BEYOND sila buka channel 706 ( yang ni dah lama dah buat..tp on off) pukul 6 pagi sila pacakkan diri anda depan tv ye.Setap hari ok.Yang ni free jela kelas dia. Tapi nak lagi best kena ada bola besar tu dengan dumbell dan elastic rope.


2) Usaha yang sama la tetiap tahun tu.ala yg gitu2 nak dapat baby…