Thursday, March 24, 2011

Promosi Red Velvet Cupcakes APRIL


Assalam..
Disebabkan sambutan yang memberangsangkan, saya akan membuat promosi sekali lagi dibuka pertengahan april ( tarikh akan diberitahu kelak) bagi sesiapa yang berminat nak rasa kek yang tengah hot sekarang ni.
Anda akan dapat percuma 3 pieces red velvet cuppy size s jika dapat mencari lagi 8 orang kawan anda yang nak merasa kek ini.harga 3 pieces/rm5 cup size s. Sila layari www.julz-choc.blogspot.com untuk maklumat lanjut.
thank you
~julz choc~


Tuesday, March 22, 2011

5 hari lg dup dap dup dap..hehehe

Assalam kepada semua..


Gumbira sebab:

1) nak dekat 2tahun dah ni.Apa yang 2 tahun tu?
2) nak g bercuti yahuuu
3) alhamdulillah dengan jualan di blogku http://www.julz-choc.blogspot.com.silalah/ menjenguk.ni ada produk baru:

red velvet cupcake size s.terliur ?sila order.heheehe

pop the cake and the cake will pop you back?menarik?tertarik?

Sedih sebab:

1) Only Allah swt knows why..tett..end..nanti ramai kata cukuplah mengeluh2.cukuplah sedih2.hehehe..So, i just pray to Allah to take this sorrowness away.InsyaALLAH you'll find your way.

Serabut..

1) banyak kerja xsiap lg..biasalah kan kerja xsiap2 tu normalla kan.huahahah.Kerja semakin hari semakin bertambah.Bila masa akan berkurang ye dak?

2) Rumah bila nak settle ni?lemas dah haih



Issu:

1) Tahun lepas kan saya outstation merata-rata.Bayangkan tahun lepas boleh kata seantero dunia merantau bermusafir lalu.Tahun ni belum lagi.Tungguuu akan ke tempat jauh lagi pada kali kedua dan kali ni lebih prepared rasanya.InsyaALLAH..Sampai ada sorang jiran tegur, tak pergi outstation mana2 dah ka? sat aku jawab, minta maaf la ni dah terbalik.hehehe
2) Hina sangat ke Proton BLM?
3) I just hate 'the factories'....
4) Sukar dan terbantut dengan blog ni.Need to write appropriate words, kosa kata, grammar, penulisan...arghhh...tidak bebas.terbantut..terlarang n bla bla bla..
the end..

Thursday, March 10, 2011

Angsa Hitam itu..

Salam siaran..


Hehe.lama dah xambik waktu keje update blog.xde masa.Ni sekarang waktu rehat .Jam menunjukkan 1.03 pm.ok?kutla ada sapa quiry hahahaha..

Ok, berbalik pada entry ni.Rasanya macam lama dah tak update pasal movies.Sebab rasanya dah lama xde movies yang bagi kesan mendalam. Pelakon dalam cerita ni pemenang oscar pelakon wanita terbaik iaitu natalie portman.Yahudi ni.hahaha.Sabar sajalah.Ok jom kita tengok jalan cerita dia.

Movies preview..

Kisah seorang penari ballet bernama Nina yang tinggal bersama mak dia sahaja.Mak dia bekas penari ballet.Perangai mak dia ni pun agak pelik sebab macam obses dengan kecantikan anak dia sendiri,banyak scene menunjukkan mak dia melukis gambar nina dalam keadaan menangis.Plot dia bermula masa Nina pergi audition untuk role watak Swan Queen. Cikgu dia nama Thomas. So macam biasala, bila dah ada audition banyak persaingan. Saingan dia Lily lakonan Mila Kunis ,yahudi juga ni.Masa 1st time pemilihan dilakukan , Nina macam tak berapa yakin dengan diri dia, cikgu dia pula pi kata dia penakut.Nina ni ada satu perangai pelik, dia suka garu badan dia, dia ada penyakit OCD Obsessive Compulsive Disorder.Suka basuh tangan banyak kali, garu badan bila dia stress.Orang gilo..hehehe..

Ok, lepas 1st audition gagal, dia diselubungi bayang hitam, terus dia pergi jumpa cikgu untuk tanya kenapa dia xlayak jadi Angsa Hitam instead of Angsa Putih. Sekali cikgu dia ni pun gila jugak ,pergi buat sesuatu yang xsepatutnya pada Nina.adess..Crap. Lepas tu, terus Nina dapat watak Swan Queen, sebab watak dalam pementasan itu adalah untuk kedua-dua angsa.haha..

Penyakit yang dikesan:
1) OCD
2) Bipolar
3) Split Personaliti
40 Obsess

tetttttt..habis.Pi tgok wayang duk ada lagi tu..apa2 pun sehari lepas tu, terasa mahu menjadi angsa hitam.

saya: Obses dengan muzik dia Tchailovsky-Swan Lake..sangat misteri ok.

zass..wassalam.

Tuesday, March 1, 2011

Short update

Assalamualaikum....
Nampaknya bulan March dah menjelma.Macam terasa ingin berpatah balik ke bulan 1 dan 2.Banyak lagi perkara yang dijanjikan pada diri sendiri, kepada tuhan,keluarga dan opis yang tak tecapai..
Dan dalam 2 bulan ni walaupun terasa panjang dan singkat bagi sesetengah orang, berbeza sebab semua tu bergantung pada diri kita sendiri. Saya ni tak banyak membaca tapi suka menulis.Kadang2 keperluan membaca tu macam diabaikan oleh sesetengah kita.Termasuk saya.Tulis je lintang pukang macam karton.hahaha..
Sebenarnya nak update cerita ke Cameroon Higlands dgn Hiking ke Kerachut.Tapi kamera plak xde bateri.Asyik hold je nak updatenya.Tapi alang2 dah ada mood nak menulis ni.Lebih baik kita bebel je.hehehe.Banyak perkara yang berlaku pun asyik update dekat FB.
Bila muhasabah balik diri sendiri, selalu terfikir,apa yang diri ini dah buat dalam bulan1 dan 2 ni.apa yang berlaku/ada perubahan yang lebih baik??atau lebih buruk??macam sama je dan mendatar..hish..Bos saya pernah kata, orang yang ada bantal busuk tu daripada segi psikologinya orang yang xsukakan perubahan.Saya ada bantal busuk yang masih disimpan sejak matrikulasi...hehehe..alamak...mungkin..
Sebenarnya dalam nak berubah tu bergantung pada diri kita sendiri.Semuanya pada diri sendiri. Semuanya diri sendiri yang membuat keputusan..ok???BERUSAHALAH!!!tp jangan percaya motivasi kuasa minda yang fokusnya pada duit je..duit adalah segala2nya ,mcm nak melupakan tuhan.huh..hate that motivator.mata duitan...
Kebetulan haritu saya ada tengok MHI kat TV3,ada sorang motivator ni cerita pasal hal2 positif dalam diri kita.Lagi kita banyak berkawan, lagi kita banyak menolong, bersangka baik semua tu adalah sesuatu yang akan terbalas di kemudian hari.Semuanya bergantung pada niat, dia cakap, kalau dalam hati ni kata xsuka orang tu, akan terpancar sendiri dari riak muka, kata2 dan tindak tanduk..Hai saya yang belajar psikologi ni pun kadang failed dengan benda2 macam ni.Masih berkeadaan blur macam dulu..huhuhu..
One more things, just nak ucapkan kata2 azimat ini pada kawan2 sempena peristiwa penting yang berlaku pada mereka baru2 ini..TUTI selamat fly ke france ye..selamat berjuang di medan perang, takpa,lama2 hang akan senang.Dah senang jangan lupa aku n kawan2 n sila baca blog aku.hehehehe.:P..ANITH tahniah di atas penantianmu selama setahun lebih nak dapat zuriat..glad to hear this, I will pray for your health and your baby. JULAIDAH bersabarlah selama 6 bulan lagi, aku akan melawatmu di LABUAN, jangan lupa ambik lesen..hahaha. YAZID, berusahalah!!!Kita sendiri yang hanya akan dapat mengubah nasib diri kita dan bukan orang lain.TAHNIAH kepada SHA & BAKAL suaminya...happy for you dan dapat elak fitnah kalau kawin cepat2..hihihihi..KELLY , semoga cepat sembuh, TAKZIAH kepada MIZWA kerana pemergian ibunya...be strong my frens..dan yang lain2 yang xsebut tu semoga berbahagia dan dirahmati selalu..AMIN...
p/s :nak update gamboooooo..hish...huhuhu

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..