Posts

Showing posts from May, 2011

Cerita Lovely Bones part1

Image
Salam semua..


Sekarang tengah duk menggila update pasal movies aja kan? Sudah takdak kerja lain kah?Ada tapi sedang seronok nak bercerita pasal movies yang saya dah tengok lately.

Cerita lovely bones ni takde kaitan dengan movies yang sedang ditayangkan di pawagam pun. Movies ni dah lama tayang tapi saya tak pasti ada dekat Malaysia ke tak masa tu. Oklah, filem ni adaptasi daripada novel sebenarnya dan haritu ditayangkan dekat Channel HBO.Tapi cerita ni duk menusuk kalbu sangat dan meruntun jiwa dan sanubari.Tu yang semangat nak update tu.hehe

Kisah Novel
Susie Salmon dalam filem

Kisah novel ni tentang orang yang berpenyakit psikologi jenis fedofilia dan perogol bersiri yang ala2 kes nurin jazlin. Cerita ni mengisahkan Susie Salmon (Mangsa) yang dah mati kena rogol dan bunuh tapi roh dia macam terperangkap di antara alam hidup dan mati sebab dia rasa masih xbebas dengan apa yang berlaku pada dia semasa hidup. Jadi dia buat contact dengan keluarga d…

Fast 5, Kongsi,Rio, Thor

Image
Assalam semua..


Hambik ko, lama xbuat entry filem. Sekali aku buat 4 filem dan ada juga filem yang xingat ..semua ni ku tonton di panggung wayang. Masih berbaki beberapa lagi minggu ini.Iaitu nurkasih dengan pirates of carribean.

Biarpun dah ramai orang buat post/ entry tentang filem2 ni disebabkan saya bukanlah pengkritik filem Tetapi hanya orang biasa yang ingin berkongsi cerita. Minta maaf sebab lama sangat tak buat entry yang senonoh skek..hehe ok mari kita tengok apa saya komen pasal cerita ini..marii
RIO..

Bila baca ni jangan kata saya suka cite kartun ha...hehe tapi hakikat yang sebenarnya memang sangatlah menyukai cerita kartun tapi tak la semua kan..Ok cerita menceritakan tentang kisah burung macaw kaler biru yang dikatakan dah menjadi pupus sebab aktiviti penyeludupan burung dekat RIO de ja niero( betul ke ejaan ni?).Jadi watak utama cerita kartun ini adalah burung macaw kaler biru ini. Nama dia adalah Blu.Burung ni masa dalam perjalanan nak dihantar untuk dijual oleh smuggler t…

ooo..inilah juliana yang suka membeli tu

termangu2 kerana tajuk di atas?hahaha...saya pembeli on9 tegar..sekali td ada mamat posmen delivery pos laju mai.aik aku tgok orang lain.dia kata apa, ooo inilah juliana yang suka beli tu.ahahaha..zasss sentap tersungkur depan tu..hehe



wassalam...