Posts

Showing posts from October, 2010

Gigiku patah di depan 1

Salam semua...

Aduyai sedihnya saya.Gigiku yang xberapa nak elok tu patah.Kenapa nak cerita?Ala...sebab nak berkongsi pengalaman dan mencari pengalaman .Tak begitu peah??hehehe.Takde kaitan dengan cerita di bawah....

Last week pada tanggal 23hb Oktober 2010,Sabtu saya paksa jugak encik suami ambik cuti sebab nak ke Perlis..hahaha.seronok walau duit gaji xmasuk ku redah juga..

Misi 1)

Ke kenduri skulmate masa sekolah rendah n menengah iaitu NOORHANA dan pasangannya.Gambar pun xsempat nak tepek ni sebab nak update jugak..Alhamdulillah sampai jugak ke kenduri walaupun jalan xberapa familiar.Tapi dengan bantuan OVIMAP..Berjaya jugak saya sampai ke destinasi yang dituju.hehe.Tahniah kerana berkahwin dengan orang UTARA.Sampai jugak aku ke kenduri hang no..Semoga berbahagia ke akhir hayat..aminnn


Misi 2)

Ke rumah sahabatku dan sahabat puan Tuti juga iaitu ke rumah Wahid(Puan Wahida).hehe.disebabkan ada GPS senang je cari rumah hang no.Tidak membuatkanku sesat lagi.Syiok rumah hang wahid.Sebab luas…

de fertile de programe( france celup ,btui idak tanya tuti)..

Image
ambik gambar ni dr sharetv.org


Salam...

Boringla duk wat ISO ni..Sementara waktu rehat yang menjelma ni mari saya coretkan.
Saya sangat suka menonton realiti TV walaupun kebaratanlah sangat selain rancangan masakan. Macam ANTM, Kardashian, Kimora dengan yang terutama Giulliana & Bill.Oh...di channel 711 ker E ek?lupa la.711 kot.Sampai encik suami pun terpaksa kena tengok disebabkan saya..alahai kesiannya dia.Ada channel sports pun duk jadi tunggui ja..hihi..

Dalam banyak2 rancangan ni yang paling sesuai ditonton bagi orang yang ada masalah macam saya ni citer Giulliana & Bill.Giulliana ni pengacara dekat E Channel US, Bill pulak pemenang Apprentice musim ke berapa I lupa, tapi la ni dia kerja sendiri sebagai motivator.

Tujuan saya bercerita ni, bukanlah nak mengagung2kan diorang.No no no.Macamlah kita belajar sains kan?Jadi disini saya nak berkongsi serba sedikit maklumat berguna daripada rancangan ni.

Apala yang menarik sangat?Ok...mereka ni dah kawin dah 3 tahun tapi masih xdapat …

Kereta VS Rumah?

Salam semua.. Pada malam tatkala mataku mengantuk membaca segala dokumen ISO.Inginku coretkan..hehe Ini adalah akibat rentetan peristiwa belanjawan baru-baru ini. Apa pendapat kamu-kamu? Saya memang fokus pada topik2 yang ada kaitan dengan hidup saya jela.. 1) Pinjaman perumahan 100% pada yang berpendapatan 3000 ke bwh( ulang maksud, isi rumah ye...kalau suami kerja, isteri kerja makanya tambah dua2)..dan juga harga rumah di bawah 220k..harap dimaklumkan 2) Bantuan 500 pada hujung tahun ini- alhamdulillah walau xbanyak masih boleh membantu.. 3) Tol tidak akan dinaikkan selama 5tahun..alhamdulillah bg saya dan hubby yang mengambil masa perjalanan 7 jam merentasi 3 lebuhraya termasuklah PLUS, KARAK dan LPT.Legalah sikit.(Harap-harap minyak taklah naik ye...hehe) Bercakap pasal perkara di atas.Mana lebih penting?rumah atau kereta? Saya kira kalau sapa2 yang baru bekerja mestilah fikir kereta ye x?Tapi bagi yang baru-baru bekerja macam saya dulu2 takkan fikir nak beli kereta yang mewah2..Apa yan…

BEN 10 10 10...hehehe..

Image
6-15-2...setelah disusun ..hehe

masa ni tipah n famili mai..seronok tgok gelagat balkis..hehe

cosmate lama duk2 berjumpa..walau sesaat tapi indah..hehe


si maira anak wahid..sori gegar2

ni meja makan yang belum siap arrange...
view dr rumah kami...hehe

Salam siaran di hari isnin..Seronokkan. xlama lagi nak masuk 2011?seronok ke?hehe


Apa cerita?Semalam saya ada buat makan2 panggil kawan2 yang mana sempat( yang rasa nak jemput akan mai..hehehe)..Tak adalah. Niat memang nak panggil kalau boleh seramai yang mungkin tapi sebab tengok keadaan rumah dan ekonomi.Kami jemput mana2 yang berkenaan jela.Minta maaf kepada yang tidak dijemput.Lain kali ada rezeki ada masa saya jemput yang lain2..

Menu pada hari semalam LAKSA SARAWAK dgn PULUT KUNING. Sorilah saya memang xmasak semua.hehe. Laksa je yang d…

Kluk kluk kluk....hahaha..piru piru piru

Image
ihsan gambar daripada pkukmweb.ukm.my

Salam..

Sapa kenai ayam ni?
hahaha...manalah saya nak tahu ayam piru ni adalah ayam belanda..Orang belah utara duk panggei ayam piru.Manalah kami tau nama ayam belanda di uatara depa panggei ayam piru.Masa 1st time dengar nama ayam piru ni dekat Bertam. Masatu saya tengah ada games Lawn Bowls..

Diorang kata Azhar iaitu team kami meniaga ayam piru.Dalam kepala ni kalau diimbas discan tak pernah didengar perkataan ni selama duduk Penang dah nak masuk 10tahun ni. Dalam kepala di pikir, ayam ni warna biru ker?Isk ker species ayam yang tak ada kat tempat lain?duk gelak dalam hati.

Makanya malam itu si Azhar tu bawakla rendang ayam piru dengan pulut. Dalam tengah kusyuk menikmati makanan tu, diorang kata ayam piru.Pastu dengan muka 'confident' ( dengan izin)..tapi senyap-senyap tanya dekat Yani. Ayam Piru tu apa?Ayam Belanda la kak Juli..Aduh..Sorilah kami tatau, kami bukan orang sini.Cover je lebih..Pastu tanya hubby, apa ayam piru?ayam belanda la..…

1 tahun 6 bulan 1 minggu 1 hari

Salam semua...

Sebenarnya xde apa yg menarik dengan entry kali ini. Status di atas adalah usia perkahwinan kami.Seperti biasa, xde lain x bukan...entry ini adalah mengenai luahan hati tuan punya blog.Tiba-tiba harini rasa suram n kelam sikit..Macam biasalah sebab apa.Walaupun dah ada beberapa orang yang bosan dengan benda yg sama berulang kali disebut...Tuan punya hati xpernah bosan.Biasala, manusia selagi xdapat selagi itulah akan disebut2.Mungkin saya bukan manusia yang hebat dan sempurna.

Walaubagaimanapun, just nak sharela...benda yang dah dibuat sebenarnya yang xpernah saya beritahu semua pun pada famili...tp semua ni saya je yg buat.Hubby xbuat apa pun lagi dan berharap bila dia buat ujian itu, dia okla..

Period memang stabil tak pernah xdtg ke,atau apa pun..Berat BMI?stabil lg walau sedikit terlebih lemak..heheh.So far, xde apala yg pelik2.cyst ka...fibroid mmg xde...so?

1) Makan Biodex- 3bulan- dah stop
2) Pergi urut- 3 kali- dah stop
3) Jumpa doktor -dah 4 session
4) Makan Clomid- 2…