Thursday, April 22, 2010

BUSY BEESS

Salam semua.

Minta maaf kepada kawan-kawan sebab xdapat nak update la lately.Lepas balik kampung haritu memang terus la dengan busy lifenya.hehe..mengetart , mengecokelat, kerja kat opis lagi..lepas tu main boling padang lagi.haish...dengan nak g USA tu tak setel2 lagi.dengan student praktikal nak masuk bulan 5 ni pulak.Lepastu nak setel2 kes-kes sampel kat opis ni..soriiii..dahla gambar kelantan pun tak di'upload' lagi.haiyaaaaa..Sangat tiada masa.Bloghop pun xde masa.Minta maaf la.Kalau ada pun saya jenguk pun beberapa blog je.Sangat nak fokus pada banyak benda.Nanti ada masa akan diupdate yer.permisi...wassalam



Tuesday, April 13, 2010

Adik bongsuku capikoh demam...huh risau


p/s :post dalam bahasa pahang yer buat capikoh..

Salam semua..

Adikku yang bongsu capikoh @NURSHAFIQAH dah demam 6 hari..Siap post dalam blog lagi tu.Walaupun kamu ada blog.Tapi koi lupa la blog aok.Terharu dak kakak kamu post dalam blog?

Kamu ingat dak masa kecik kamu masuk sepital masa umur 4tahun sebab lelah?Mesti tak ingat kan?huhu.Masa tu kena lelah.Seminggu jugak kat spital kena pam2 dengan oksigen.

Yang kali ni suspected denggi.Berderau darah koi mendengar mak koi kaborkan.Tula haritu sibuk sgt wat tart la apa.Sampai lupa nak kol balik.Sedih koi mendengar suara mak koi.Hari khamis tu dah kol dah kabor demam.Tapi koi xpercaya demam2 sekarang ni mcm2.Demam tu ibu penyakit.Tapi penyakit sebenar kita tatau.Xlalu makan koi rasa.

Jadi, saya harap kawan2 semua dapatlah sama2 mendoakan kesihatan adik saya yang bongsu ni. Saya tak mintak banyak, doa je.terima kasih atas kesudian semua.semoga dipermudahkan.aminn

p/s: puan capikoh, sila buka web ni yer...
http://www.salindah.com/farmasianis/pdf/denggi.pdf

Monday, April 12, 2010

AWARD?eh dah lama xdapat award ni..


Salam semua..
nampaknya tak terupdatelah cerita di kelantan itu..harini dapat awards yang sama dari:

1. Think and link the person that give you the award.
1.arohamizwa( yang ni kenal secara maya..xpenah jumpa..tp teringin jumpa n rasa masakan dia yg best)
dan
2.kelly ( ha ni geng belajar kat PG craft,,fofular orangnya..heheh)

2.Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic(xcukup 15 xpe la ek...hehe)

1.mama aidil
2.mamaeesya
3.zatty
4.zurz-zura
6. cik sulast( kak iporku)
7. kak shaz( tq beli tart..)
8. yazid( vogue vass)
9. nurul.(caiyok2.....)
10.madey( selamat kembali..hehe)
11. kak mun(shwett)

tak cukup...xlarat nak taip..kalau nak sila la ambil ye..kamu2 sila terima pemberian ini..

Thursday, April 8, 2010

BERSYUKUR..

gambar ehsan dari:eeqbalz.wordpress.com

Salam semua..

Minta maaf kepada kawan-kawanku yang nak membaca cerita rentetan perjalanan di kelantan saya tukar pula ke tajuk lain iaitu bersyukur.Membebel je..(mmg kuat bebel)..hehehe

Tujuan blog ni bukanlah tempat untuk luahan hati.Saya kalau seboleh2nya tidak mahu menceritakan semua yang ada di dalam atau diluar yang terjadi dalam kehidupan.Sebab biasalah kan dunia siber atau internet ni ibarat kata orang, dunia yang tiada sempadan.

Tapi setiap apa pun yang kita buat mesti ada tahap yang kita tak boleh sesuka hati lepasi.Apa kaitan tajuk tu dengan cerita ni?macam menyeleweng pulak..heheehe

Saya sekarang dalam tempoh nak muhasabah balik diri sendiri.Rasa macam tak boleh la lari daripada aspek membuka rahsia hati.Kesedihan itu datang menjelma lagi..huhu.Seboleh-bolehnya saya taknak sentuh tentang kesedihan atau kegembiraan sangat.Takut melukakan hati pihak yang lain.Tangan ini walaubagaimanapun nak menaip jugak..(jgn salahkan tangan..)

Kalau ada orang yang biasa baca blog ni terutamanya kawan-kawan mesti tahu apa dia kesedihan saya itu.Kenapa rasa macam nak sedih apabila kegembiraan itu dikecapi orang lain?Saya tak boleh nak jadi hipokrit...itu je..Dengki?Irihati?cemburu?Mana2 manusia dimuka bumi pun memang ada sifat itu bila melihat kelebihan yang orang lain ada.Tapi dia takde.betul x?

Sekarang ni saya tengah cuba sedaya upaya melupakan kesedihan itu dan membuat ianya berlalu pergi.Boleh?Sedang dalam tempoh ' recovery'...huhu..

Hidup ini bukan perjalanan yang mudah.Betul tak?Need sacrifice, lots of tears n joys which go along...Life must go on, no matter how hard!!!

Sekarang, nak cuba tanamkan kesedihan itu berlalu pergi sahaja..boleh?Just need a little bit of courage to get through this test.OK?

P/s:nanti la upload gambar g kelantan, nak mengetart dengan mengecokelat..hehehe

NJMN

Wednesday, April 7, 2010

Baru balik dari kelantan

Salam semua..
Hari baru masuk kerja sbb dah 5hari duk kelantan ..nntila upload n cerita ceritu..ada keje ni..daa

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..