Posts

Showing posts from March, 2010

Lawn bowl vs NASCON 2010

Salam semua..

Sangat busylah kono saya ni kan?Harini lega sikit kot.Sedang meregang2kan otot2 kepala yang penat mengadap komputer sepanjang minggu lepas.Maka tak jadilah pergi ke PULAU JEREJAK buat kali ke dua..huhu sebabnya banyak kerja..huhu

Jadi, minggu ni hidupku dipenuhi oleh aktivti me'bolingpadangkan' diri.Trainng memang saya kena datang tiap petang selasa sampailah khamis.Jumaat boleh datang tapi optional.Bulan 6 ada tournament.Tapi kalau terpilih bolehla join.Kalau tak, jadi pemerhati jela.Tula sejak akhir2 ni main asik tersasar je.Tatau apa la yang difikirkan dalam kepala ni.

Lepas tu weekend ni akan ke kelantan selama 4 hari. Ada konferen.Saya present poster.Sekarang puan nurul tengah siapkan.Tapi dia kena siapkan yg lain2 dulu.yang lain tu bos2 punya..kami semut merah je.eekek..kan nurul kan?

Jadi, selama 4 hari ni berdiam dirilah saya..hehe
Next week pulak ada training seminggu kat lab.Jadi, berdiam dirilah selama 2minggu.Tapi tiap minggu memang xpernah miss postkan be…

Yeay ANNIVERSARY..

Salam semua..

Saya BZ sangat lately.Minta maaf kepada kawan-kawan yang minta saya update blog kesayangan ni tapi tak kesampaian.Maka hanya coretan kata yang mampu kulakukan.Tiada aksi atau cerita ceriti yang menarik untuk dikongsikan bersama.Hanyalah madah-madah berhelah yang mampu saya postkan pada kali ini.:)

Jadi, apa cerita?
Esok adalah anniversary atau ulangtahun dalam erti kata lain sudah setahun.......
Ada pertambahan?
Semalam seorang kawan bertanya, bila nak menimang?
Saya menjawab tuhan saja yang tahu dan dia menentukan segalanya.Saya hanya bersabar menanti.Tapi hidup saya sekarang ni macam happy jugalah.

Esok nak pergi menyambut ke sebuah Pulau..InsyaALLAH...Gambar akan dimuatnaik kemudian yer..

HAPPY WEEKEND EVERYONE...

WASSALAM..

Mix and match...

Image
Salam semua..

Dah seminggu lebih tidak bersiaran..adakah malas?oh tidak.Sebab banyak aktiviti best yang berlangsung dalam hidup saya..Apakah?
Let the picture speak for itself.OK?

First batch of the picture is referring to Motivation Camp which I have attended last week. All of the participants came from USM and from C Group which is commonly known as Science Officer. Proudly say, this is my job right now..hehe
The camp held at BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT.This is my 2nd time to come here. The 1st one have been long time ago. But on that time I don't have opportunity to enjoy that place...why? My family when there after my sis convocation .Unfortunately I have important task to finish at USM , so they sent me back to PENANG. But then, the task actually is a monthly test that i have to sit for.When I get the result, it is horrible...huh.pity me..waaa

Just forget the bad memory, why don't we enjoy the picture..

My team mate

Fancy Cookies Class

Image
bahan2nya


siap dibakar

yeay., this is mine ok..agak comot kan?


Salam siaran semua kawan-kawanku..

Tangan tgah sakit ni nak menaip sebab terluka..(selalu sangat terluka bila buat kerja di dapur, cuai sungguh..uhu)atau sebab mmg xpandai masak?

So, kelas ni saya pergi dekat PG CAKE CRAFT dekat komtar Cikgunye Zarina . Kelas ni sangat ceria dan best.

Dapat kenal dengan kawan2 baru..tp gambar xsempat nak snap la pula..huhu..sedih kan?
so kawan-kawan yang kukenal hrtu adalah kelly, kak hamidah, kak sabrina, christine dgn ling zhi..

So, ada sesiapa nak order x?kalau ada bgtaulah..akan diupdate dekat blog lg satu..tq..:)

selasa-khamis saya akan pergi ke BUKIT MERAH..daaaa

langkawi-perlis part 2

Image
abg ayip dan syamir

chuping,perlis

pengantin comelz

laksa kola perlih


Salam semua...

Bersambung....

So, itulah budget perjalanan seharian kami berjalan pada hari jumaat itu.
Seterusnya, malam itu kami keluar ke pekan kuah untuk shopping2 barang sikit.Jam menunjukkan jam 9.30malam

Banyak kedai dah tutup pun.Tapi masih ada pasar malam disekitar pekan kuah yang katanya biasa tutup jam 12 malam.So , bagi sesiapa yang nak membeli tu bolehlah ke pekan kuah. Ada banyak pilihan.Langkawi ni kan bebas cukai, jadi barangan macam perfume,cokolat dan ro*** memang murah dekat sini.Selain daripada tu, kalau nak beli kain batik yang lawa-lawa, ada banyak dekat beras terbakar dan geopark.(RUGI XBELI BEG KT GEOPARK TU..ISK MENYESAL..HUHUHUH)

Malam tu shopping beli

coklat+baju tshirt+blouse=RM100++ habis
makan malam=nasi kosong+sup say…

langkawi-perlis part 1

Image
Chempawan INN-tempat tinggal kami semalaman
Dalam cable car..

Places where we visited...


Langkawi Geo Park Jambatan Gantung at Gunung Mat Chincang

Is This Mahsuri??

Telaga Tujuh..


Rumah beras terbakar..nice


Pantai Chenang masa sunset..

Dataran Lang

salam semua..

Ada yang rindu nak jenguk blog ni x?hehehe..sure rindu kan?(perasan)

So, seperti yang dibebelkan dekat facebookku haritu, saya nk bgtau yang saya dan hubby pergi berjalan ke langkawi dan perlis hujung minggu yang lepas. Agak gamble la juga sebenarnya.Sebenarnya dekat Perlis ada kenduri Puan Lenny dengan En WSA. Jadi alang-alang tu pergi jela jalan ke Langkawi.Dah kira-kira 8 tahun xpergi.Bukan jauh mana pun Langkawi dengan Penang.Tapi tahla..Tak sempat la..huhu Biasanya kalau orang pergi berjalan mesti nak cerita tempat dituju je.Tapi saya suka selitkan perbelanjaan yang terlibat. Sebab bila saya cari mana-mana blog pun jarang sebut pasal perbelanjaan ni.Ini untuk memudahkan kawan-kawan semua 'budget'perbelanjaan masing2 ok..