1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

Lawn bowl vs NASCON 2010

Salam semua..

Sangat busylah kono saya ni kan?Harini lega sikit kot.Sedang meregang2kan otot2 kepala yang penat mengadap komputer sepanjang minggu lepas.Maka tak jadilah pergi ke PULAU JEREJAK buat kali ke dua..huhu sebabnya banyak kerja..huhu

Jadi, minggu ni hidupku dipenuhi oleh aktivti me'bolingpadangkan' diri.Trainng memang saya kena datang tiap petang selasa sampailah khamis.Jumaat boleh datang tapi optional.Bulan 6 ada tournament.Tapi kalau terpilih bolehla join.Kalau tak, jadi pemerhati jela.Tula sejak akhir2 ni main asik tersasar je.Tatau apa la yang difikirkan dalam kepala ni.

Lepas tu weekend ni akan ke kelantan selama 4 hari. Ada konferen.Saya present poster.Sekarang puan nurul tengah siapkan.Tapi dia kena siapkan yg lain2 dulu.yang lain tu bos2 punya..kami semut merah je.eekek..kan nurul kan?

Jadi, selama 4 hari ni berdiam dirilah saya..hehe
Next week pulak ada training seminggu kat lab.Jadi, berdiam dirilah selama 2minggu.Tapi tiap minggu memang xpernah miss postkan bebelan kan?

Lagi satu, adik iparku cukiah telah melahirkan seorg bayi lelaki.wah dah ada 9 org cucu la nampaknya mak n pak mertuaku itu.Tapi ramai lelaki la plak..hehe 6 vs 3.Saya?jangan tanya haaa..ekeekek...

Bulan 4 nak balik kampung lagi..buat puan MUNA iaitu makku..

SELAMAT BERSARA...SELAMAT MENEMPUH ALAM BARU..EKEKE..

wassalam

Friday, March 26, 2010

Yeay ANNIVERSARY..

Salam semua..

Saya BZ sangat lately.Minta maaf kepada kawan-kawan yang minta saya update blog kesayangan ni tapi tak kesampaian.Maka hanya coretan kata yang mampu kulakukan.Tiada aksi atau cerita ceriti yang menarik untuk dikongsikan bersama.Hanyalah madah-madah berhelah yang mampu saya postkan pada kali ini.:)

Jadi, apa cerita?
Esok adalah anniversary atau ulangtahun dalam erti kata lain sudah setahun.......
Ada pertambahan?
Semalam seorang kawan bertanya, bila nak menimang?
Saya menjawab tuhan saja yang tahu dan dia menentukan segalanya.Saya hanya bersabar menanti.Tapi hidup saya sekarang ni macam happy jugalah.

Esok nak pergi menyambut ke sebuah Pulau..InsyaALLAH...Gambar akan dimuatnaik kemudian yer..

HAPPY WEEKEND EVERYONE...

WASSALAM..

Monday, March 15, 2010

Mix and match...

Salam semua..

Dah seminggu lebih tidak bersiaran..adakah malas?oh tidak.Sebab banyak aktiviti best yang berlangsung dalam hidup saya..Apakah?
Let the picture speak for itself.OK?

First batch of the picture is referring to Motivation Camp which I have attended last week. All of the participants came from USM and from C Group which is commonly known as Science Officer. Proudly say, this is my job right now..hehe
The camp held at BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT.This is my 2nd time to come here. The 1st one have been long time ago. But on that time I don't have opportunity to enjoy that place...why? My family when there after my sis convocation .Unfortunately I have important task to finish at USM , so they sent me back to PENANG. But then, the task actually is a monthly test that i have to sit for.When I get the result, it is horrible...huh.pity me..waaa

Just forget the bad memory, why don't we enjoy the picture..

My team mate

Floras and Faunas view at BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT
Tempting delicious food
People's around me..

ITA the MAMA..hehe..seronok hang no..tinggai 2 boipren..


2nd, This wedding ceremony just happend to be yesterday at SG.PETANI..Finally Karim found his soulmate at his workplace.eheh..Her name is Dayah.Actually, I am glad Karim has married. There is one thing I can describe about him.He is the 'maluest' person I think in KRU club..KRU is KELAB REKREASI UNISAINS where I meet KARIM and other friends in this photo.

The colour of their cloth make me remember my memory with my husband.The same colour combination. Hot Red and White..Love the colour. The food?wahh..sangat sedap.Ayam Masak Merah, Gulai Daging dan Nenas, Ulam-ulam, Sambal Belacan, Ikan Pekasam... and less but not least cendol..slurp..hehe



KARIM n DAYAH wedding...

Ok.That's all for now..

Will update later with more stories to tell..stay tune( macam rancangan pulak..eheh)

p/s:terpaksa berlatih menulis and speaking sbb nk g USA la konon bulan 5 ni..Kena polish sebab dah berkarat sangat..


Monday, March 8, 2010

Fancy Cookies Class

bahan2nya


siap dibakar

yeay., this is mine ok..agak comot kan?


Salam siaran semua kawan-kawanku..

Tangan tgah sakit ni nak menaip sebab terluka..(selalu sangat terluka bila buat kerja di dapur, cuai sungguh..uhu)atau sebab mmg xpandai masak?

So, kelas ni saya pergi dekat PG CAKE CRAFT dekat komtar Cikgunye Zarina . Kelas ni sangat ceria dan best.

Dapat kenal dengan kawan2 baru..tp gambar xsempat nak snap la pula..huhu..sedih kan?
so kawan-kawan yang kukenal hrtu adalah kelly, kak hamidah, kak sabrina, christine dgn ling zhi..

So, ada sesiapa nak order x?kalau ada bgtaulah..akan diupdate dekat blog lg satu..tq..:)

selasa-khamis saya akan pergi ke BUKIT MERAH..daaaa

Thursday, March 4, 2010

langkawi-perlis part 2

abg ayip dan syamir

chuping,perlis

pengantin comelz

laksa kola perlih


Salam semua...

Bersambung....

So, itulah budget perjalanan seharian kami berjalan pada hari jumaat itu.
Seterusnya, malam itu kami keluar ke pekan kuah untuk shopping2 barang sikit.Jam menunjukkan jam 9.30malam

Banyak kedai dah tutup pun.Tapi masih ada pasar malam disekitar pekan kuah yang katanya biasa tutup jam 12 malam.So , bagi sesiapa yang nak membeli tu bolehlah ke pekan kuah. Ada banyak pilihan.Langkawi ni kan bebas cukai, jadi barangan macam perfume,cokolat dan ro*** memang murah dekat sini.Selain daripada tu, kalau nak beli kain batik yang lawa-lawa, ada banyak dekat beras terbakar dan geopark.(RUGI XBELI BEG KT GEOPARK TU..ISK MENYESAL..HUHUHUH)

Malam tu shopping beli

coklat+baju tshirt+blouse=RM100++ habis
makan malam=nasi kosong+sup sayur+kerabu ayam+laichikang+nasi paprick+air suam=RM21
(kami makan di chempawan inn restaurant je)..:)

Keesokannya..sabtu 27hb2

Pukul 7.30 kami makan di gerai yang terletak xsampai 10minit dari tempat menginap

Breakfast:nasi lemak (2) ,teh tarik(2) dan karipap (3)= RM7.00

8.00pagi bergerak ke dataran lang untuk mengambil gambar
parking:free
9.00pagi balik ke hotel
10.30pagi naik teksi sapu
tambang:RM4 ke pekan kuah
jarak:2-3km je

11.00pagi naik feri
tambang:RM18X2=RM36

12.00tgahari sampai jeti

12.15tgahari pergi ke laksa kak su kola perlih sedap oo
makan:laksa kuah biasa+air teh o limau ais+sebijik pulut panaggang
harga=RM 7(xigt)

12.30tgahari bergerak ke kenduri lenny dekat simpang 4=ambik masa 30minit je dr kuala perlih

3.00ptg bergerak ke cuping..weeee

malam tu kami tidoq rumah abg ipar kat GURUN

the end..

so total perbelanjaan lebih kurang:RM500+++

Jadi apa lagi kawan-kawan, selamat bercotiiiiiiiiiiii

Tuesday, March 2, 2010

langkawi-perlis part 1

Chempawan INN-tempat tinggal kami semalaman
Dalam cable car..

Places where we visited...


Langkawi Geo Park Jambatan Gantung at Gunung Mat Chincang

Is This Mahsuri??

Telaga Tujuh..


Rumah beras terbakar..nice


Pantai Chenang masa sunset..

Dataran Lang

salam semua..

Ada yang rindu nak jenguk blog ni x?hehehe..sure rindu kan?(perasan)

So, seperti yang dibebelkan dekat facebookku haritu, saya nk bgtau yang saya dan hubby pergi berjalan ke langkawi dan perlis hujung minggu yang lepas. Agak gamble la juga sebenarnya.Sebenarnya dekat Perlis ada kenduri Puan Lenny dengan En WSA. Jadi alang-alang tu pergi jela jalan ke Langkawi.Dah kira-kira 8 tahun xpergi.Bukan jauh mana pun Langkawi dengan Penang.Tapi tahla..Tak sempat la..huhu
Biasanya kalau orang pergi berjalan mesti nak cerita tempat dituju je.Tapi saya suka selitkan perbelanjaan yang terlibat. Sebab bila saya cari mana-mana blog pun jarang sebut pasal perbelanjaan ni.Ini untuk memudahkan kawan-kawan semua 'budget'perbelanjaan masing2 ok..


Rentetan perjalanan /Perbelanjaan
.........................................
Minyak kete=RM50
Bertolak jam 5.30 pagi
Berhenti di Gurun jam 6.15pagi(sesak sangat..penuh pakcik makcik kat surau)
Berhenti dekat Tol Hutan Kampung jam 6.45pagi solat subuh.
-Tol=RM25(lebih kurangla)
Kira-kira jam 7.30 sampai di Kuala Perlih
-Parking=RM20/hari
Pukul 930 -11.oo perjalanan ke Langkawi
-Tiket feri RM18 (pergi balik)/dewasa
Sebelum naik feri, kami dah booking siap2 motel dengan kereta sewa daripada agen..
-Motel+ Kereta Sewa=RM80+RM60
Sampai jeti kuah, kami ambik teksi untuk ke motel..5minit je sampai
-Teksi=RM4
Duk sat, pukul 12.30tgahari kami keluar cari pusat tourism malaysia, depan2 je dekat pekan rabu pekan kuah.Pergi dapatkan map.
Dapat map, terus bertolak ke Cable Car..
Pukul 1.30ptg bertolak, pergi isi minyak
-Minyak:RM30
Pukul 2.30 mcmtu sampai dekat Geo Park
Pukul 3-4 kat Cable Ca
-tiket harga RM15(bg warga negara Malaysia)
-parking free
4.10ptg bertolak ke Telaga Tujuh
-parking RM2
5.00ptg-5.30ptg di Beras Terbakar
-free parking
5.30-6ptg di Makam Mahsuri
-tiket harga RM2(lupa nnt check)
6-6.30ptg di Pantai Chenang-menikmati sunset
-free parking
-Makan bihun sup+ayor=RM11/2 org

So, Total sekarang dah ada=RM50+25+20+18+18+140+4+30+30+2+4+11=RM350+++