Friday, May 22, 2015

Japan day 1 OSAKA KANSAI 2015

Assalamualaikum..

Menulis ni sebenarnya kena ada mood. Bila ada mood menulis macam2 idea tah hapa hapa nak ditulis pun akan ditulis. Lama betul xmenulis. Kalau dah ada idea tu patut coretkan aja serba sedikit. Ok , setelah sekian lama tak menulis slow yang teramat macam siput **** atau kura-kura. Jom kita tulis serba sedikit travel experience ke jepun. hrmmm yang aussie pun xtulis lagi.Korea pun tak habis..Takpe kita tulis dulu mana yang dan. ...

Jepun? Kalau korang terbayangkan jepun mesti teringat sakura sokmo. Tapi apakan daya planning pada kali ni memang melepas habis la musim cik sakura atau lebih dikenali sebagai cherry blossom. Dekat Penang punya sakura iaitu tabebuya tekoma ( maaf kalau salah tulis) tahun ini tak berapa nak menjadi. Sedih je.

Baiklah, kita sambung cerita. Pada kali ni saya hanya travel secara solo tanpa famili tetapi bersama kawan-kawan office as usual.

1) Perbelanjaan /Bajet Penerbangan + Tempat Tinggal + Belanja Makan dan lain-lain

Jom kita semak harga penerbangan yang kami dapat pada waktu tersebut sebenarnya agak mahal dengan menaiki MAS.

Tambang penerbangan :sekitar RM1700 (termasuk makan , 30kg berat luggae , fare dan cukai).

Itenerary : lebih kurang RM1700( tidak termasuk makan) .Pakej yang diambil adalah daripada company JOMKEJEPUN (boleh check dalam lama facebook company ni).




Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..