Posts

Showing posts from November, 2012

Cerita kelahiran kamu airis fatiha part 1

Assalamualaikum semua..

Saya baru je balik daripada hospital besar HOSHAS sebenarnya ni. Sebabnya baby ada prolong jaundice. Tapi cerita tu saya bekukan dulu sebab nak ceritakan pengalaman bersalin airis fatiha.

Saya akan cerita daripada minggu ke minggu .

28 minggu- masa check up dekat kkia ,position baby memang dah cephalic (normal).jadi, saya pun xdelah risau dah dan yakin kelahiran kamu nanti adalah secara normal.

35 minggu-  masa check up kali ini, ada mention dekat misi yang saya rasa senak perut.misi check baby, dia kata masih kepala di bawah.tapi dia minta refer pada doc bertugas. doc bertugas scan rupanya kepala dekat atas.doc bagi tarikh jumpa pakar dekat mh penang pada 19 okt 2012.

36,37 minggu- saya follow up scan dekat pearl maternity dan minta opinion doc situ.kedua2 scan baby masih kedudukan breech ( songsang).saya pun pening dan plan nak bersalin dekat pearl.

37 minggu- malam before balik kampung, pukul 9 mlm saya xrasa pergerakan baby.risau punya pasal, saya pergi dew…