1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 7, 2012

Cerita kelahiran kamu airis fatiha part 1

Assalamualaikum semua..

Saya baru je balik daripada hospital besar HOSHAS sebenarnya ni. Sebabnya baby ada prolong jaundice. Tapi cerita tu saya bekukan dulu sebab nak ceritakan pengalaman bersalin airis fatiha.

Saya akan cerita daripada minggu ke minggu .

28 minggu- masa check up dekat kkia ,position baby memang dah cephalic (normal).jadi, saya pun xdelah risau dah dan yakin kelahiran kamu nanti adalah secara normal.

35 minggu-  masa check up kali ini, ada mention dekat misi yang saya rasa senak perut.misi check baby, dia kata masih kepala di bawah.tapi dia minta refer pada doc bertugas. doc bertugas scan rupanya kepala dekat atas.doc bagi tarikh jumpa pakar dekat mh penang pada 19 okt 2012.

36,37 minggu- saya follow up scan dekat pearl maternity dan minta opinion doc situ.kedua2 scan baby masih kedudukan breech ( songsang).saya pun pening dan plan nak bersalin dekat pearl.

37 minggu- malam before balik kampung, pukul 9 mlm saya xrasa pergerakan baby.risau punya pasal, saya pergi dewan bersalin muslimah ( klinik penawar) untuk check up.check jantung baby normal.alhamdulillah.

13 oktober 2012- dah decide bersalin dekatt kampung dan xjadi bersalin dekat private sebab famili jauh kan? so bertolak balik ke kampung lah pada harini.siap h.pergi konvo adik dekat unisel, singgah rumah kakak tgok naura

13,14 oktober 2012- stay dekat jengka 19 dulu dalam 2 hari.

15 oktober 2012- follow up check up dekat kkia simpang songsang .5minit je dr kampung pun..buat check up, doc kata big baby dan confirm songsang. doc terus buat surat refer masuk hospital..terkejut saya waktu tu sebab tak prepare apa pun lg rasanya huhuh. confirm nak kena bedah ni....



sambung nanti eh?

p/s: tuti........berapa lama laki hg nk perap baju tu hehe....dah 2bulan dah nnt xdan ank aku nk pakai. nah alamat   ; pk 15, kg paya kechik, ulu bt 4, jln mentakab,28000 temerloh, pahang.