Posts

Showing posts from September, 2009

RAYAku kali ini

salam semua.... Mesti masih ramai yg sedang syok lagi beraya di kg..Makan berjaga2 ek..hehe Rayaku?bagaimana nk bg gambaran ye?? potret yg boleh digambarkan hanya ada di dalam memoriku sahaja..huhu Tiada gambar yg dapat ku kongsikan bersama seperti tahun lepas, hanya memori saja yg akan kusimpankan dalam kepala otakku ni sampai bila2..hahaha.Aku beraya sat kat rumah hubby di jengka, sat di rumah aku..almaklumlah dekatla katakan..hehe..gambar ada aku snap tp kamera hanset rosak,susah nk pi snap dgn kamera suamiku..semipro..adus..berat..terasa mahu membeli hanset barulah pula..dah usha dah..duk berkenan la pula kat sony..memang duk berkenan lama dah..hehe..tungguu sajaa.. itu saja kot kalini..mmg ketandusan idea tahap gaban..hehe

Ramadhan ditinggalkan dengan kenangan..

Image
sekian.......selamat jalan

SELAMAT HARI RAYA

Image
SALAM SEMUA..


Aku nak ucapkan di sini selamat menyambut hari raya maaf zahir dan batin..Dikesempatan ini, diriku ini nk memberi kad ini sebagai tanda ingatan kepada semua rakan taulan yang sudi berkongsi cerita, suka duka bersama di alam siber..(syahdu je bunyi kan??) . So, aku start cuti jumaat ni sampai jumaat depan. Kiranya seminggu jugaklah.. Balik mana?
Haruslah balik pahang kerana encik habib org jengka, saya org temerloh...
Bagi yang duk keja penang, belaja penang tapi balik penang jugak..apa feels?hahahhaha..sentap disitu ( jangan marah haa..)..tak dapat merasa balik kg naik bus,jalan jauh..wahh..teringat zaman belajar dulu-dulu..lagi ada feels.
Aku punya perjalanan ambik masa dalam 7 jam,,melalui highway PLUS dan KARAK..wahh..takut jem..DOAKAN KAMI YE KAWAN2..AMIN..jgn lupa baca doa naik kenderaan ye
Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah Lagi Penyayang..

SUBHANALLAZI SAHHARALANAA HAAZAA WAMA KUNNALAHU MUQRININA WAINNAA ILA ROBBINAA LAMUNQOLIBUN(kalau ada pembetulan sila beritahu)





Sek…

Berbuka puasa bersama teman teman

Image
Salam semua..


Dah tak lama nk raya kan?ramadhan meninggalkan kita dengan cepatnya,.huhu..sadis..Nyway, weekend baru ini aku berbuka bersama teman2 setelah beberapa lama berbuka puasa berdua sahaja bersama hubby.

Ada dua event pada hari jumaat dan sabtu baru2 ni, berbuka di opis prn dan juga kedai pak hussin tom yam yg menjadi acara tradisi tahunan dalam hidupku pada bulan ramadhan selama 3 tahun ni.hehe..

Tapi tahun ni ada kelainan sedikit sebab dah ada org baru..:) iaitu suami ku.Gambar ini semua aku curik daripada puan nurul dan juga mr ayien.maaf yerk..pasel aku xbawak kamera la pula..:0

So itu jela gambar yg dapat kucurik untuk diupdatekan di dalam blog ini. Ha yg gambo udang tu spesel sikit sbb aku masak..hehe..kami buat ala2 pot luck la juga pada hr tersebut..

Sangat enjoy sbb dapat merapatkan lagi ukhuwah bersama teman2 dan juga mendapat berita terbaru..

So, kru?seterusnya akan wat reunion kat janda baik bulan 11 kot..kena tanya orgaamymeiga ..hehe

adios

Menatang ni kalau gigit bisa woo

Image
Disuatu pagi

Hubby: Aduh sakitnya belakang ni pedih2..tukar cadar jelah mungkin cadar ni dah kotor.
Wifey: Aah la kenapa merah sangat tu?hama kot

Esoknya

Wifey; Aduh sakitnya kat belakang jugak,mcm kena hama jugak ni..( rasa mcm charlie sbb penah nampak sekor)
Hubby: Buh minyak gamat jela..
Wifey: Rasa mcm charlie dah ni sbb abg punya kesan merah merebak..


Aduh sapa kenal binatang ini?aku 1st time kenal masa dekat matriks kmpp di pongsu seribu..Charlie namanya..gelemer gituw..alkisah masa dekat matrix aku mmg xpernah kena geget..Tapi ada la kawan2 sekuliah kene benda ni..dan dia pi geget kat muka je..Dahla yg kenanya tu budak2 lawa..kesian..memilih betui binatang ni. Ada mitos mengatakan dr cakap2 member sekuliah kata yg geget tu Charlie jantan..hehe..wallahualam.

Masa belajar kat usm aku pernah kena bisa binatang ni masa nak exam 1st year. Habis belakang tengkuk aku kena bisa dia dan merebak hampir keseluruhan belakang badan. Housemate kata mgkin lebah sbb malam tu aku bunuh sekor lebah.Tapi…

Bulat kecil ,bulat kecil bulatlah besar..hehe

Image
baju melayu ungu, baju kurung hijau, tudung ariani butang dan selendang dual color


balang spices ada 5 bijik, lilin wangi..hanger bulat2, tempat isi plastik bulat dan tempat letak benda panas pun bulat..hehe



Salam dan selamat sejahtera...

Sapa igt lagu tu?hehe..sementara aku nk mula kerja ni aku nk update sikit kejadian 3 hari yg lalu.Kita mulakan dengan hari ahad.

Ahad baru2 ni aku dan hubby perg kl untuk perg ambik barang2 dia yg masih tinggal dekat rumah lama di putra height. Pada masa yg sama kami pun sambil tu menyelam air la..hehe Aku dengan misi mengambil cokelat order raya kastemer.Tp maaf gambo xde la plak nk upload.

Kami bertolak dr penang kul 5.oo am lepas sahur. Bawak slow gila lah , pasal hubby aku kata kereta baru masih dalam pantang sbb xsampai 1000km( yeke)..kalau ikutkan mmg xpernah servis lg. Mana taknya, aku bawak pi balik kerja sahaja ye kawan2..

Then pukul 550am kami sampai di hentian r n r bukit gantang solat subuh sat. Then kami lalui km 192.9 itu dengan seramnya. Hub…

Rayaku

Image
p/s:all of the picture are copied from original webpage..

Salam and hello to all,

hopefully today is my loveliest day..:) unless someone want to spoil it again.dare u?hehe..please respect this month just like you respect yourself and others!!!

Just want to share my story for today..So friends how about your raya celebrations??i mean the preparation??is it to early to ask? I think, nope..hehe..depends on the perception actually.

The frequent ask question are mostly about baju raya?kuih raya?which kampung?
Me?still in progress...titt titt..counting money right now for duit raya, travelling spending...huhu..

My baju raya theme for this raya is purple..huhu..i can accept any colour..no bious..
I have already buy one at mamacollections but the baju kurung still not arrived yet. Maybe today perhaps. So, yesterday I have received the blouse which I bought from eightdesign butik.Well, i will put inside this post later..ok?tudung already bought the fareeda triple tone just like heliza wearing...haha.…

Ada org guna nick aku kat shoutbox dan maki diriku sendiri?

Ni apa yang aku jumpa kat shoutmix:

juliaku la girl paling dol dlm dunia

Salam semua...

Nampaknya mcm ada org tak puas hati dengan aku pada hari ini dan menulis kat shoutmix itu..

Siapakah gerangan??? Just show urself!!!

Atau ada sesiapa yg terasa ???

Bagitau jela...

Rasanya xde plak aku maki org dalam blog ni..ada ke?

curious...curious...

signing off~