Thursday, June 21, 2012

Rojak ayammmm

Eh tetiba terasa nak makan royak ayam..

Yang sebenarnya saya ni xsuka sangat makan mee rojak ayam ni.Dekat Penang ni mana anderr rojak.Yang andernyer adalah pasemborrr...Pi lah makan kat padang kota tu..jangan tersembur balik sudah..hehe bukan sebab xsedap.Memang sedap tapi kut kena kapak plak dengan peniaga disitu..Mee rojak xdak ka? sini depa panggei Mee Pitchay..hehe..Nama tu semua orang utagha je hok panggei..

Meanwhile, mee rojak ayam ni popular dekat Kuantan ...Tah saya xpernah pergi kedai itu pun.Biasa beli dekat pasar malam yang ada dekat rumah je..

Maka, terpaksalah masak sendiri nampaknya ni.hehe..Resepi sudah jumpa.Kena buat sendirilah nampak gayanya pada hujung minggu ni.. Rupanya?Nanti kalau dah siap( kalau rajin) saya tepek resepi eh? :)

Sekian wassalam...


Monday, June 11, 2012

Half way to goo ..go go mama and baby..

Assalamualaikum..

Apakejadah update dengan title macam di atas..hehe

Dah separuh jalan lagi yer..Tak lama dah tu.sekarang dah masuk 5 bulan atau 20 weeks.Alhamdulillah syukur padamu ya ALLAH..Semoga baby pun dalam keadaan sihat walafiat hendaknya dalam perut ibunya ini.

Baby dah mula gerak2.Sebenarnya masa 17weeks dah rasa dah macam angin2 dalam perut.Tapi sekarang ? pergerakan dia semakin aktif :) Seronok dan gembira tak terhingga.Terutama bila ayah dia usik dia..Macam ada chemistry pulak kan..hehe.

Paling dia suka masa ayah dia usap dan bacakan surah yang 3 tu..al-fatihah, ayat kursi dan alam nashrah..

Tapi dapat detect time dah bila dia gerak. Pukul 5 petang mesti dia akan gerak.Macam sekarang ni pukul 6.27pm dia ada gerak jugak ni.Lasak yer kamu2 sebab ibu tengah tulis pasal kamu yer?hehe

Berat dah naik 6 kilo sepanjang mengandung..Ni baru 5 bulan.lagi 4.5 bulan? haiya..Tataulah ...mesti akan mencecah angka 70-an gitu..hehehe

Jantina? saya harap baby sihat , sempurna, cerdik dan pandai di dalam perut..

p/s: saya masih degil untuk minum anmum dengan jayanya dan makan kurma..hurmm..bilalah agaknya nak rajin2 ni..

daaa... :)

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..