Posts

Showing posts from May, 2012

4 months already..

Alhamdulillah..
I am blessed with this miracle..Next week I will meet you at KKIA ok my baby?Can wait to look at you on that screen.To watch you move your hand, your leg and your heart beat.To see your small finger ,your everything.I just miss you a lot.
Ni namanya kemaruk..hehehe..I cant wait to feel you move.But now I really confirm that I am really a pregnant woman by looking at my belly.Bila tengok perut dah tak nampak kaki.Itulah indication yang saya ambil bila nak kata pregnant ke tak.Because all this while I am not sure by just looking at my belly.Hopefully my weight gain will not be that high.If not, minum air gula lah jawabnya..
Starting from this month kena amalkan baca surah al-fatihah, alam nashrah dengan ayat kursi .Ini adalah mengikut petua ustaz mengaji dekat masjid.Untuk katanya dapat melahirkan anak yang soleh, taat dan hormat pada ibu bapanya.InsyaALLAH..
So, today is friday.Selamat bercuti berhujung minggu je bubblies..
Wassalam.

Kereta vs Motor

Image
Assalamualaikum semua..

Dugaan kami pada bulan ini adalah ketiadaan lagi satu kenderaan..Oh motor suamiku dicuri..Hilang lagi satu kenderaan kami.Kesian saya, suami dan baby.huhu.Motor kena curi di rumah kami sendiri.Kejadian adalah pada hari Jumaat sebelum cuti hari buruh yang lepas.Berkemungkinan terjadi diwaktu malam.Report polis sudah, management dan off course, tanya pak guard.Ternyata mereka seperti tidak tahu menahu atau buat tak tahu? wallahualam..InsyaALLAH insurans boleh claim.
Bila disurvey2, rupanya motor jenis ni memang diminati mat rempit rupanya.Ada yang cakap diorang curi.Lepas tu nak beli spare part xmampu maka dicuri motor lain dan buka habis motor tu dipasangnya dekat motor mereka.wallahualam saya tak tahu cerita ini benar atau tidak.Apapun malam itu, bersedihan jugalah saya mengenangkan nasib.Husband saya rileks dan xmampu nak sedih dah sebab ni dah kali ke-3.Dah lali..
foto taken from this website http://duniamoto.com/permotoran/kawasaki-ninja-krr-zx150/
Kisah mot…

“Don’t Ignore People With Infertility – Do You See Me?”

Image
Pinjam daripada eimma ..eimma pinjam daripada kekda..kekda pinjam dari alamat kat bawah ni ehhe.. 
Salam semua...
Saja post dekat blog 'umum' ni sebab nak bagi yang tak tahu menahu baca..Tapi in english la..nak translate kalu takes times skek..Silakan baca..:)
Pada pendapat saya, benda seperti 'infertility' ni adalah berdasarkan persepsi setiap orang. Ada orang yang mengalaminya seakan tidak mahu langsung berbincang atau bercakap mengenai perkara ini dengan orang lain.Mungkin takut hati sendiri dan orang lain terluka.So they opt not to show their feelings inside and just try to go on with their life as it is.Mungkin juga merasakan ianya terlalu 'privacy'.It is up to you.Tiada sesiapa yang memaksa anda.Setiap orang ada cara tersendiri.
But for me, I try to seek for the 'infertility' forum and people who is in the same shoes as me to disscuss , to talk and changes view.Sometimes we share tips.Walau kadang kala tips2 itu kita dah tahu dah cuba dah tak larat na…