Posts

Showing posts from July, 2010

Komen panjang oleh seorg pembaca yang menggelarkan namanya kak nini?

Anonymous said... Askumwbth,

Bagi akak setiap orang ada bahagian mereka masing.

Setiap orang akan merasa senang...

Dan setiap orang akan merasa merana itu ape....

Yang membedakan manusia adalah cara mereka menerima setiap nikmat dan dugaan,
itu....

Adakah mereka meratap dan menjadi derhaka atau lalai terhadap Allah ataupun
mereka
bersifat sabar dan tunduk kepada perintah Allah azzawajala.

Apakah hikmah tidak ada anak?

Hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk manusia dan setiap orang
ciptaannya. Allah
menduga setiap insannnya dan setiap kali mereka bersabar, mereka akan diberi
pulangan
yang setimpal keakuran hambanya terhadap kehendaknya.

Ada satu cerita...benar.... couple... tidak dikurniakan anak.... selepas lima
tahun
dikurniakan anak.... akhirnya mereka mendapat anak... Anak mereka mendapat
jantung
berlubang meninggal... selepas kematian anak mereka, mereka bercerai.....

Bagi akak bersyukurlah.... Bersyukur kerana anda bersuami... orang lain mungkin
tak ada
suami... bersyukurlah tak ade anak lagi.…

I am not satisfied....

Salam...

Thats all for today..harap maklum, mood xbaik...angin pus pus kembali lagi..biasalah org berpenyakit mcm saya.tiap2 bulan adooo..Suddenly...semua datang..Kena berkira ke?tahla rasanya wajib berkira..I just cannot be ikhlas to do it..coz..ahhh forget about it..asik tak puas hati je.Tak boleh ke wat keje elok2 dan aman puan juli oit..No, This is so unfair at all....Sabaq2 nak masuk bulan Romadon dah ni. Kerja tak berkat nanti.Isk...carry on jela..Buat jela..Camana nak dapat APC ni.Wat keje semua nak berkira ha?Nonsense la semua ni. APC? Alah lagi nonsense...

Jap,korang ada tak berkira bab2 duit ni? In this kind of world, there is no one who is not bother with money.Tipula...kalau kata, aku tak kisah. Setiap kali, ingat je ni.Rezeki itu tuhan yang bagi..Ingat ye..Dah pergi buat kerja..babai..sekian bebelan pagi yang dah nak masuk tengahari..

Wassalam..

Tembun..Tembun Tembun...hehehehe

Tembunnnnnnnnnnn

Dah jumpa

Salam..

saya tak tahu sama ada pembaca setiaku iaitu puan tuti berada di mana skrg.Katanya dah balik ke malaysia semalam.alhamdulillah.Dapatlah hang melepas rindu dendam hang pada iman dan laki ang..ekekeke..happy holiday.Sebenarnya 21st julai baru ni is my hubby birthday yang keeeeeeeeeeeeee 27..sudah tua kamu ye. Semakin lama semakin tua.Uban pun dah ado..ekeke

Kami sambut secara sederhana sebab masing2 puasa pada hari tersebut.Dan memakan kek yang teramat sedap dan boeh kira termahal saya beli..dari baskin robins...oh sangatla sedap.Maka sel lemak pun terjana dengan hebatya.Jangan salahkan orang lain.Tanya diri sendiri.


Malam tadi masa tgah browse internet terjumpa another blog which i can describe is suite to myself .This is the link .Pasal apa plak?ala pasal orang yang 'berpenyakit' macam saya nila. Tapi akak tu rahsiakan identitinya.hurm.Mungkin ada sebab.Tapi bila dia rahsiakan she can be outspoken about her problems and everything. Tapi bila saya baca apa yang ditulis mem…

Unpaid analysist in progress

Cause everything is paid..when unpaid i am doing it alone all by myself..huh..

Jumble sales.....

Salam semua...sila baca pengumuman dibawah..hehe..untuk sesiapa sahaja berminat..siapa cepat dia dapat..:P
JUMBLE SALES KELAB PRN SEJAHTERA
PUSAT RACUN NEGARA

Sukacita dimaklumkan, kami daripada pihak KELAB PRN SEJAHTERA ingin membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai JUMBLE SALE yang akan dianjurkan oleh pihak kami. Maklumat aktivti adalah seperti di bawah:
Tarikh : 26-27 Julai 2010 (Isnin dan Selasa)
Masa : 9.00 pagi – 4.30petang
Tempat : Foyer Kompleks J
Harga Sewa: RM20/2hari/1 meja/ 2 kerusi..( lumayan kan?)

Aktiviti:

1) Pameran berkaitan dengan Pusat Racun Negara
2) Cabutan bertuah~ hadiah menarik menanti anda..happy..100 yang pertama berpeluang untuk merebut peluang memiliki 3 hadiah cabutan bertuah menarik tajaan kami..
3) Jualan barangan oleh peniaga

Barangan yang boleh dijual oleh peserta termasuklah:

@ Makanan ( selain yang di kantin), biskut raya, kek raya..raya kan dah dekat..hehe
@ Pakaian baru atau lama
@ Tudung instant, tudung tak instant pun boleh..
@ …

Fadhilat bulan syaaban

Sila klik pada web ini http://www.ashtech.com.my/bulanislam/Syaaban.html


Saya ada jumpa.Marilah kita..:P.Semoga mendapat manfaat bersama-sama.Dan saya juga mengingatkan diri sendiri yang semakin hanyut dibawa ombak lautan yang tidak berhenti..insyaALLAH

Selamat berhujung minggu semua.

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Salam... apa masalah ni?

1.Mata kiri duk berdenyut sakan ni kenapa ni?adoi dah 2minggu.Sangat merimaskan..

2.Low blood?HYPOTENSION..ni kes lama


Kerana itu, saya mencari di googles...huhu.kerana ini adalah amat merimaskan.Semoga dapat mebantu orang lain yang dapat problemo macam ni jugak.

problem 1 ehsan dr web ni
http://www.eyedoctorguide.com/eye_problems/eye-twitching.html

Causes of Eye Twitching

There are various causes of eye twitching in its serious and not so serious formats. The more common causes for eye twitching include:

* Corneal irritation or injury
* Stress
* Lack of sleep
* Fatigue
* Prolonged staring or eye strain
* Alcohol
* Caffeine
* Neurological disorders
* Possibly Hereditary

Tapi, saya pun tak tahu la apa puncanya.Ni dah beberapa kali kena macam ni.huhu..dugaan..
Ni yang membuatkan diriku mahu mencuba permata hijrah.Ada sapa2 pernah try?

Problem 2..ni pun google jela..mayo clinic

Symptoms
Dizziness or lightheadednessFainting (syncope)Lack of concentrationBlur…

Going Back Home and Bulan 7

Image
Salam siaran semua kawan2..Sangat seronoknya mahu cuti...........oho balik kampung...

...Tuti, aku tau hang pun lg lama xlik dari aku.Xlama lagi hang balik lah no..hihi..

Mana kampung saya? oh rasanya macam pernah sebut kot. Sangat merindui ikan patin di kampung halaman. Udang galah?wah sedapnya..slurppp.Malangnya sang suami tidak suka makan ini semua dan beberap makanan kegemaranku bukan kegemarannya.Ah biasa itu.So balik kampung kat rumahku akan ku bedal makanan yang ku suka.nyummy..Kepada emak, silalah nantikan kepulangan anakmu ini.ngeh ngeh ngeh( Saya tahu dia baca blog ni selalu...)Saya selalu mengusik sang suami..ah kamu bukan Pahang sejati.hahaha.Sangat bukan Pahang sejati.hehe..kerana tidak memakan masakan yang best bangat ini..


Lagi apa yang kurindukan?Hurm Pekan Sehari pada hari ahad kat my home town.Rasanya dah nak dekat setahun tak pergi. Tak kira sebelum raya kena pergi jugak.Pekan sehari ni ada macam2 jualan sebenarnya.Lagi satu nasi lemak, rasanya xpernah ada nasik lemak …

Tengok rumah saya..cantik ker?

saja tukar design...:)

Fat fat fat...fat fat fatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

i am damn soo fat rite now...berat sudah kembali ke bentuk asal masa mula2 kerja oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk........................sekian luahan di pagi ini.terima kasih.