Posts

Showing posts from December, 2010

Sabah trip version 1-kerja dalam berjalan

Image
Salam siaran di hari ahad.

Jam menunjukkan pukul 7.20 petang tatkala azan berkumandang di luar.Mari kita mengupdate tatkala diri saya sedang melayan diri keseorangan semasa suamiku berjuang di medan pekerjaan.hehe..nanti kita cerita yang tu.Kali ni kita update mengenai keberangkatan saya ke sabah pada akhir nov sampai ke awal disember tahun lepas 2010.Rasa macam masih berada di tahun 2010 je.Usia makin meningkat, and makin lama makin menghampiri hari kematian.huhu.muhasabah sebelum kita mula dengan entry ni.
Entry basi kali ini adalah trip/kerja saya yang haritu berlangsung dekat sabah daripada 25nov-3disember.Lama kan?memang sangat lama meninggalkan kerja di opis dan suami di rumah kesianla dekat suamiku yang selalu duk kena tinggai tu.huhuhu. akhirnya diriku yang terpaksa ditinggalkan buat sementara waktu.
Disebabkan itu , saya mengambil inspirasi sahabat saya iaitu puan tuti, puan haneem dan puan jana( tatau dia baca tak blog ni...hehe).Yang pasti setiap perjalanan hidup itu ada matlm…

Jammed?tak tahan..

Image
Salam semua...

Apa khabar di hujung minggu?Best ke cuti2 dan pergi kenduri and berjalan2 bersama famili masing2?Mesti semua pun lebih kurang macamtu. Lagi2 yang dah ada famili dan anak2 yang bersekolah. Kenduri kendara xpayah cakapla.Merata2 kan? Tapi pergi mana yang termampu.Memang dah kira wajib kalau orang jemput, tapi kalau dah jauh sangat sampai dah menyusahkan diri, idoklah nak perginya.hehe..Kecuali kawan2 yang sangat rapat jela dan famili familia jela yang diutamakan kot.hehe

Ohhh..terlupa pulak nak update cerita2 yang dah basi tu kan?er..Bukan xnak update tp gambar semua duk ada dalam pc..hihi..Makanya mari update tanpa gambar pada kali ini.ngee

So, last week my familia datang ke Penang. Untuk melayan dak kenit adik kecikku syafiqah yang berdebar menunggu result PMR di keluar.hehe..zass..Maka berjalan2 la di Penangla minggu lepas. Punyalah banyak event yang berlangsung dekat Penang di bulan hujung tahun ni.Dengan PestaPenang, Pesta Flora, Dragon Boat dan lain2 yang tak tahulah y…

Kena update jugak ni..

salam semua..

Pc dah siap dibaiki...tinggal laptop kena hantar.Ni saya menulis pada jam 11.24malam setelah selesai kerja analisis. Sangatlah bznya..ni nak kena buat list pending post yang kena buat jugak2 sebelum habis tahun 2010 ni.gitu?hehe..ni post2 wajib...huhuhu

1st=reunion dengan puan kelly

2nd= ke sabah

3rd =kenduri puan haneem dan encik mahfuz

dan beberapa event yang xmenarik tu xperlu la kot..yang ni yang major..kenapala saya sangat bz ni..adoyai.Ni list kerja yang belum siap2..

1=skt dan lpp kena anta sebelum 31 disember ye puan juli( matilah aku..markah xpernah cecah 90..80an je..)

2=nak kena siapkan borang pinjaman perumahan( cemuih dahhh)

3=kwsp(kena tutup akaun nak transfer)

4=iso investigation, ncr dan car

5=hplc analysis( dah 5 bulan...handle sensorg je manatang ni.takde org lain yg handle..adei)

6=analisa sampel..(fulus2 kena kejar..sbb dah ketinggalan)

7=24hb ni audit iso...adeii(penting ni...kpi)


banyaknya list...huhu..fening dah kepala saya...

get set goooo....

kpd puan azura..s…

Lamanya

Assalamualaikum teman2 sekalian

Dah sebulan rupanya tak update blog? hairan kan?pc dgn laptop rumah rosak...huhuhuhuh...nntlah ada masa saya update..daaaa