Posts

Showing posts from April, 2013

Sabah-anniversary ke 4 27-30 Mac 2013

Image
Assalamualaikum ..
Baru dan nak update pasal sabah.Kali ni malas nak buat part part.Sat lagi cerita tak dan nak habis. Sebenarnya dah lama kami berdua nak ke Sabah.Macam tahun lepas kalau sesiapa ada terbaca, kami memang dah planning daripada tahun 2011.Konon nak naik kinabalu.Siap training bagai.Tapi apakan daya, cik airis dah melekat hehehe..alhamdulillah rezeki.So postponelah nak ke Sabah ke tahun 2013 pada tarikh anniversary.Planning punya planning tu dia kami pergi masa anniversary.Sejak 2nd anniversary memang dah wajib sangat kena pergi celebrate ke mana2.Tahun depan tatau lagi, macam planning nak pergi umrah.Tapi ni pun kursus tak pergi lagi, nak main redah?hehehe..Ok..meh nak start cerita.
So far vacation kali ni boleh bagi markah 3/5.Sebab? tak berapa nak reti manage masa dan susun tempat.
Kesimpulan:
1) Budget:
Flight) Sebenarnya kami tak buat budget pun..Kira main redah dah kira berapa nak bayar bayar jela.Malas nak budget2 sebab buat sakit hati je..hahaha sebab? tahun lep…

airis fatiha is 6 months :)

Image

Beautifully 6 months of fully breastfeeding has come to an end.( betui ka ayat ni?) haha belasah..

SOB SOB..

Assalamualaikum..
Baru je tulis pasal topik susu, terus badan dah tak mampu nak tahan lg..baby punya intake every day sudah melebihi supply harian.
Sampai satu masa badan dah xboleh tahan, maka pilihannya kena campur susu dahla..
Kiranya itu suratan takdir , ku terima dengan redha dan pasrah.
Terima kasih kepadamu ya tuhanku kerana memberi diriku dan anakku peluang untuk fully bf selama 6 bulan.dapat dah diploma.xmampu nak kejar degree atau master even phd penyusuan ibu.untuk next baby inshaALLAH.
aminnnn

Bila dah jadi mak mak-SUSU

Assalamualaikum...
Sekarang baru ku tahu jadi mak mak ni bukan mudah ( anak baru sorang kot...)
Ingat senang jadi mak2? ( maaf atas keterlanjuran kata-kataku dulu sewaktu masih belum dikurniakan rezeki, maafkan saya...)
Banyak pengorbanan mak2 ni rupanya ( baru kutahu...dulu diriku tidak tahu..sekali lagi maafkan saya..)

Bab 1) SUSU

Terlebih dahulu nak mohon  maaf sekiranya apa yang bakal  diperkatan akan mengguris hati temen-temen yang dah lama menjadi ibu...( betul statement ni).

Seawal dr lepas bersalin...nak bg susu ibu ke susu fm? ( oh dulu diriku xambik tahu..yg ku tahu beli pam aja.orang beli pam aku pun beli..orang beli bf storage bottle aku pun beli tanpa study dulu..perlu ke?perlu ke?bila tak study betul2 itulah jadinya...)

Ingat susu senang keluar ?( igtkan senang..igtkan boleh pam sesuka hati macam susu lembu?hahahaha) susu ibu atau susu fm ni banyak sangat perdebatan dan pandangan hebat...ada org ni susu banyak..org ni susu sikit..aku xde susu?

malu nak bg susu depan …