Posts

Showing posts from June, 2009

THE 100th POST

Ini adalah entry ke 100..yep yep hooray

Last weekend was a great weekend..Hubbyku dtg dr kl..yuk yuk..tp nilai perbelanjaan yg dah dibelanjakan..PJJ.Rumah xdak, kereta pun xdak..satu weekend je dah 400?gila ah..Gaji 2-3ribu pun leh habis ulang alik je.Tak efisien lgsung!!!

Estimate spent: +- rm400!!!

MAIN
Hotel:RM70( Anggerik lodging kt gelugor, bilik oklah muat2, katil,tv,bilik air,aricond,kipas,tuala..bantal ada4..okla..hehe)

Keta sewa: RM60 ( kancil manual je, seat belt rosak, gear cam hampeh..mintak auto dibaginya manual. Dahla lambat, sejam tunggu.Lenguh2 kepala lutut aku ni ha)

Minyak: RM20( dalam keta dah ada minyak,buh la sikit)

Makan2:RM50( Chicken rice shop++lain2...for 2 day)

Tambang teksi:RM10( QB ke VSK, ni teksi tahan, kalau yang menunggu tepi QB? haram...nak RM20,hampeh)

Tambang bas hubby: RM50 (Penang-Kl)

MINOR
Beli-belah: RM100(baju baru,rak baju n apa lg keperluan yg lain)

Tiket wayang: RM20( Transformers hari ahad, rm10/person..give 3 1/2 bintang only..byk ngat lawan2)


Kesimpul…

HARI INI 26JUN 2009

Image
HARI INI DALAM SEJARAHHARI ANTI DADAH SEDUNIA..

IGT KAWAN2..26 JUN SETIAP TAHUN

TEMA:(2007-2009)

“Do drugs control your life? Your life. Your community. No place for drugs.” It is a unique occasion to take a stand against a problem that affects us all and to make this pro-health campaign a success.

Adakah dadah menguasai hidup anda? hidup anda. Masyarakat sekeliling. Tiada tempat untuk dadah. Ianya adalah situasi yang unik untuk kita mengambil tindakan membendung masalah yang memberi kesan kepada kita semua dan untuk menjadikan kempen kesihatan ini berjaya.

( ayat translate.sori kalau ada salah.hehe)


Alkisahnya pasal kempen ni, aku tertukar channel semalam masa YB perdana menteri kita berucap pasal hari anti dadah sedunia. Sesungguhnya aku yg berkerja dalam bidang ni tak tahu la pulak ada hari anti dadah sedunia..pelik2.Yang paling arif tentulah pihak AADK
( AGENSI ANTIDADAH KEBANGSAAN)

Korang tahu ke apa itu dadah? drugs?:)

Masa aku kecik2 dulu aku dadah semua bahaya. Yang sebenarnya, ubat p…

Michael Jackson, the 'King of Pop,' dies at age 50

salam semua...

ni hot news harini.Sebenarnya aku nk update berita lain.
Tp kejap lagi ye..

dari http://news.yahoo.com/s/ap/us_obit_michael_jackson

LOTS OF LOVE

JULIE

REJAB..Bermulalah episod bulan2 keberkatan...

COPIED : from my email

Sama samalah kita ingat mengingati amalan amalan mulia yang penuh berkat ini

BULAN REJAB

Pada 24 Jun 2009 (Rabu) kita memasuki bulan Rejab.. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Let’s overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.
Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia
mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab /Isra Mi'raj (Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini,…

2nd day of work..

LOTS OF LOTS OF WORK..heheheh

My 1st day

Image
1st day of work....

MOODSAD...pasal suami aku xdak.


MURUNG...pasal rasa sedih tadi

KESEORANGAN..rasa cam xde sapa2
KOSONG...jiwa kosong..


ITULAH RASA YG KURASA..TP XELOK..KENA IGT TUHAN SELALU

KAN KAWAN2..hukhukhuk


JULIE...

PROMOSI PROMOSI PROMOSI HEBAT!!

Image
Ni aku saja nak promote blog biz adik aku cuaya and kakak aku diyana.

cuaya:
jual shawl, beg dan aksesori. dah lama dah dia buat bisnes ni. still belajar at unisel bukit tagar but i am proud yg dia rajin cari duit sendiri.
aku pun ada beli shawl kat dia. tp aku cam besa la..lama2 rimas.haha
so, kalau nk stok yg terbaru boleh usha sini.
kedai dah establish lama ni.hehe..

diyana:
jual barang vietnam since she is now at ho chih minh following her hubby there.
baru bukak je kedai dia.
Banyak lagi dia akan update. Aku tak pernah tgok barang dia secara live pasal jauh.
so, kalau nk tgok english cotton bolehlah singgah sini.

p/s: aku xde share ye dalam promosi ni..hehe..just because my family spirits aja aja..hehe

Semua link ada kat tepi kat tempat siblings e-biz.

Aku kalau nk cerita bab beli barang on9 ni mmg aku rasa aku yg 1st kot antara diorg berdua tu...hehe.

Kalau kat opis tu, ada je parcel dtg tiap minggu.Pasal apa?aku beli online.mcm2 beli..baju,tudung dan barangan makanan itu biasalah..

Tapi n…

Its the climb

Lagu ada kat music box itu..xsabar nk tgok movies hannah montana..n movie lain2..tp apakan daya..huhuhuhu

Bila aku baca lirik ni, wah best jugak..pasal memberi semangat.. Macam aku sekarang nila..Nak kena ada balik semangat nk kerja..huahaha.


I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin,
You’ll never reach it,
Every step I’m taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep tryin
Got to keep my head held high

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
theres always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing,
The chances I’m taking
Sometimes they might knock me down but
No I’m not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I’m going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,
cause

Ther…

Tiada bicara

Hurm..nk update jugak walaupun xde bahan nk cerita..hehe macam reporter plak dowh..just nk bgtau yg aku still mc sampai tak tau bila.maybe minggu depan bukak la simen ni. Tp aku duk kekok jugak la nnt kot. 2minggu lg aku sampai la penang kot..aduyai..malehnya nk keje..hehe :(

UPDATE !!!!

Image
dr pena juli ..

Salam..hai semua, lama aku xupdatekan? ada org rindu aku ke?hehe..:)
Aku hanya boleh online masa adik aku suraya balik je..sapa2 nk beli shawla2 sila ke butik
bebileidi..ada kat links soping2 tu..;)

So, aku nk kongsi aktiviti yang aku buat selama dah mc seminggu kat kampung ni. sharing is caring right??

1st:: makan, tido n menternak lemak..serius!!!
2nd:: membaca? yup..ada la buku new moon ( malangnya xhabis2..lazy to read), ujang, nur...hehe..AL-QURAN?IsyaALLAH..
3rd:: jahit silang..benar.bab menjahit biasa sure2 aku xreti..tp yg ni aku reti la sikit2..



4th:: main gemm..PS2...yuhuhuhu
5th:: tgok2 tv...pulun2 citer kat astro...zati dan mawas..tidak ketinggalan betty..hehe
6th:: erm... bebel2 n gaduh2 dgn adik bongsu aku si capikoh..

7th:: seni botol sos..hehe..hentam sajalah..


kadangkala rasa mcm nk kerja je..tp kadang rasa mcm malas pun ada..hehe..

so, aku sdg menunggu 12hb ni ..kalau dijinkan, kaki aku akan baik la semula. Aku xsabar nak berlari, memanjat dan semua aktiviti yg ti…