Posts

Showing posts from May, 2009

MINGGU BEBAS TEMBAKAU SEDUNIA 31 mei

Image
Sapa tak tahu tentang rokok? mustahil kan? Sapa pernah dgar kempen TAK NAK? macam2 dah kempen yg dah dibuat. Kat mana2 pun kita boleh tgok. Even sekarang dekat negara kita sendiri dah buatt kotak rokok yang ada gambar tentang penyakit2 yg disebabkan rokok. Gerun? Macam ayah aku sendiri pun perokok tegar..suami aku pernah berdialog dgn ayah aku..Tapi syukur suami aku xmerokok. Cuba lihat disekeliling anda, byk kan? Tp walaupun diorg still mcmtu..Kita mesti cuba walau dalam macamana cara sekalipun untuk hentikan budaya yg membawa padah n xberpaedah ni..

HABIBUDIN: abah, takut x tgok ni? opis ngah pun ada buat kempen2 macam ni...hehe
ABAH: takut jugak tgok ni, rasa mcm kurang sikit nk merokok...


BENAR..
memang opis aku ada buat kempen2 macam ni.tp memandangkan blog ni blog persendirian, kena tanya opis dulu boleh ke?kalau ada kawan2 opis yg baca, sila komen yg ni..hehe

tgok beruk ni...nama dia aku lupa. ada kat poster opis dan kalau korang rajin, cari la beruk ni. Kes ni berlaku di thailand k…

Ditinggalkan suami- ini kisah benar ,bukan rekaan semata2

EARTH MOVIE 2009

Image
Dah lama aku tak mengulas tentang filem..So saja nk share pasal EARTH ni. Aku rasa cerita ni mcm xditayangkan di MALAYSIA kot. Ramai org Malaysia belum aware citer2 mcm ni. Tapi aku nk sgt tgok. Cerita ni mengisahkan tentang ANIMAL KINGDOM, MANUSIA DAN BUMI. Macam kesinambunagn untuk EARTH HOURS dgn EARTH DAY. Oklah....meh aku citer.. Cerita ni mengisahkan tentang 3 famili kumpulan binatang ( GAJAH,POLARBEAR DAN IKAN PAUS ) dan perjalanan kehidupan di planet yang mereka gelarkan sebagai rumah. Filem ni kombinasi aksi yang jarang dilihat, situasi yang xdapat dibayangkan dan lokasi mustahil yang xde dalam NATIONAL GEOG.hehe..kira hebatlah kameraman tu.. So, sapa suka tgok NATGEO, ANIMAL PLANET dan sayangkan bumi serta haiwan2.apa lgi?jom tgok...Tp yg paling penting yg suka DOKUMENTARI la.. bolehla dload kalau nk tgok..hehe..adios.. NI URL TRAILER KALAU NK TGOK..HEHE.XLEH SHARE KAT SINI PLAK :) http://www.youtube.com/watch?v=CeacjOkLjZ0

@!pindah rumah n balik kg!@

Nampak gayanya undi poll kereta itu berpihak kepada myvic..xpe..kita tunggu sampai poll tuhabis. Tp, nmpak gayanya mcm aku akan pakai kete eksiden dulu kot. Tunggu budget dulula..tq pada sesiapa yg sudi vote kat situ. Tp aku still akan tunggu lg sampai la habis.hehe :) So, apa aktiviti minggu ni? 2,3 hr ni mengemas rumah.. aku akan balik kampung hari khamis ni..yuhuuu ...:) n one more thing, aku kena pindah rumah bujang. Sebab apa? hubby aku akan bertugas di kl untuk 3 bulan..huhu..kerinduan la PJJ kejap pun..xpala.itu semua cobaan dan dogaan ( bak kata p ramlee..hehe).. ;) Bulan ni sebulan aku mc je..start tak keje dr 8mei-12jun..macam makan gaji butoo..keke..Aku redha..semua ni mmg ujian n dugaanNYA.. Selama ni aku tatau apa keadaan org mcm aku.. Kalau perg soping complex?..susah!!!...setakat ni yg aku tahu provide kusi roda dekat QSBAY MALL je. So, lepas ni kalau sesapa senasib dgn aku, boleh p jalan kat QBMALL sbb ada provide kusi roda..boleh sewa dan toilet pun besar,selesa dan diasingk…

Undi@POLL kereta

Image
Salam semua..dah tgok ada poll kat atas tu kan? Nak mintak tlg jawab Poll tu..please..
ok,ni gambar keretanye yekk..
a) proton persona ( hubby duk berkenan )

b) myvi se kaler putih..mavelus..masuk dalam mimpi

c) kete eksiden lg 2 bulan siap

d) jawapan lain2...contoh..honda ...toyota ker..hehe

100 truth about me-tag si rosli la

100 truth about me

001. Real name -- Norjuliana Binti Mohd Noor

002. Nickname(s) -- Juli, Juliana

003. Zodiac sign -- Leo.Roarr

004. Male or female -- Female

005. Elementary School -- hurmm

006. Primary School -- SKTL,SKR

007. High School -- SMKRBT16,ABST

008. Hair color -- Black

009. Long or short -- Medium

010. Loud or Quiet -- None

011. Sweats or Jeans --Jeans

012. Phone or Camera -- I want a new phone, nokia e63,how much eh?hehe

013. Health freak -- maybe

014. Drink or Smoke -- nope

015. Do you have a crush on someone -- my hubby only lor

016. Eat or Drink -- dua dua

017. Piercings -- X

018. Tattoos -- X

HAVE YOU EVER?

019. Been in an public bus? -- yes..long time ago...

020. Been in a relationship? -- been married..hehe

021. Been in a car accident ? -- yes..recently...kakiku kena simeng

022. Been in a fist fight ? -- hehehe

023. First piercing -- X

024. First best friend -- urm..my mum masa dalam perot

025. First award -- xlayak..keke

026. First crush -- erk..tak igt

028. First big vacation -- big big car c…

~The tRagic pHOTos~ :(

Image
a)840pm( r n r tapah)
b)1100pm ( km 192.6)

c)1130pm
d)2am-next day
e)11am -next day

f)12pm-next day g)1pm-next day

apa ni?

Image
Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Ambik je kat rosli sbb bosan jadi oku kt rumah ni sorg2..hehe
3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
1. Hobi = skrg tgah pikir sbb jadi o.k.u..hehe
2. Aku tak suka org ngada2 n perasan dia comel sdgkan aku lg comei..ekek
3.Aku suka jalan2 dgn hubby..
4. Selalunya kalau kt rumah aku xsuka basuh baju..hubby yg basuh.hehe..tp skrg dia buat byk benda cian dia..pasal aku jadi oku
5. Aku suka beli barang online, kebanyakan baju semua online.hehe
6. Aku tak suka tgok tv sgt,cerita yg aku tgok skrg dua je betty kat 8tv dgn matahari kul 6.30 kat tv3..hehe
7. Sekarang tgah usaha nk dapat baby..keke itupun mau beritahu ka?huhui
8. Suka tgkap gambar sbb ada kamela baru..ehheh
9. Aku susah nk rapat dgn org..hehhe
10. Aku sgt suka main games..heh…

Keretaku Eksiden di Kilometer 192.6 lebuhraya utara selatan arah selatan-utara,gng semanggol ,bukit merah

Salam semua, sori lama tak update blog ni. Ikutkan perancangan patutnya aku upload gambar2 yg best pada percutian yang xdirancang, tapi kali ni pun xde gambar jugak just nak share pengalaman aku eksiden dgn hubby masa on the way nak balik ke penang dr tapah. oklah... Hari rabu tu aku on the way dr kursus nk balik ke penang. Hubbyku pulak dr opis dia kat putra heigh on the way balik jugak. So aku pun berjanji dgn dia nk jumpa kat Tapah rnr kalau sempat. So mmg sempat la. Sebab dia kuar dr opis kul 6. Bus usm pulak dalam kul 6 dr seremban. So jarak pun lebih kurang. Maka berjumpalah kami kat Tapah. Hubby aku dah lama tunggu n dan setel makan semua. So aku jela perg makan dgn geng2 kursus semua.9.15pm Lepas habis makan aku pun naik kereta dgn gembiranya bersama hubby lepas dah bgtau urusetia n kawan2 lain. Kami bertolak dgn gembiranya dr Tapah. Sembang2 pasal kereta dah masuk 1600km perjalanan selama 5hari. kena servis la,,apala ..Pasal rindu nk balik rumah kat penang cam bese.Husband pun…

:P ~ Perangai org Yang Suka Ambik Gambo dlm Keta~

Perangai orang yang suka amik gambo dalam keta



1)pakai cemin mata itam

2)lidah terjelir / kepala senget2 / senyum kambing nampak gigi / mulut terbukak.

3)passenger kat belakang interframe sambil buat muka ntahapa2tah.

4)muka kontrol macho/ayu, tak tengok camera, tapi tangan sendiri sah2 pegang kamera.

5)amik gambo lapan belas kali, sebab the first 17 kali 'gambo tak best.'

7)lepas amik gambo, tunjuk drebar, walaupon tau drebar tengah bawak keta.

8) jari v. lets not forget that.

9) bibir kuncup.

10) amik gambo ngan driver. driber pon senyom. walaupon ada can eksiden. tapi takpe, janji senyom.

11) selalu amik gambo lepas check sms.

12) theme: 1) control macho 2)control ayu 3)muka tak senonoh. (see 4)

13) upload kat facebook/friendster/blog/youtube tambah satu lg..YM..hehe


14) edit dalam photoshop. kalau tak reti edit dalam photoshop, mintak tolong member.

14) pelik apasal ada 28 juta orang ada pose yang sama. marah diorang sebab 'tiru pose aku.'

15) rambut kena ada atas mata. emo s…

~ Akan Berjalan2~@<----

Wah jumaat ni sangat best sampai minggu depan..yuhoo wink :).Pasal apa?

8hbmei---jumaat ni g putrajaya teman habby g meting---- aku sangat lama tak perg kl @ kawasan berdekatan, last perg putrajaya masa akak aku kerja sana , dalam 3 tahun lepas..

9hbmei--- ke airport anta akak ke vietnam..sangat rindu akan ayum & ayyan, pada masa yg sama singgah la mana2 soping2 ke nilai ( xpernah perg..sgt sadis kan?, pastu plan nak g PD..ha last perg masa aku kecik2 dulu..ahhaha..

10hbmei- singgah ke mrsm gemencheh tgok adik ipor..check in ke melaka lah..hehe..n lating2 bersama hubbyku bucuk

11-13- pagi tu jalan2 la dgn habbyku,then petang sikit aku start kusus kat naza hotel..

so, hari2 wekendku akan terisi dgn aktiviti yg sangat best..sangat2 keterujaan...yuhuuuuu
so, banyak ler gambo aku update nnt..insyaALLAH..

birthday cik ayum-ayum

Image
mak ngah pun suka suki minum ayor..hehe
kita minum dulu...

makanan yang dihidangkan pada petang itu

qayyum yg takut nk hembus lilin besday kek.gege

warga yang dijemput hadir..

ni pekejadah?hehe

Additional wedding picture

Image
Here are some of the picture which me myself have been waiting for so long to finish..ahh..the waiting is finish.And here are some that probably i can upload for now..just additional from so called pro-photographer which i can say so-so. So just enjoy this additional photo for ur view.oklah..nk sambung keroja lg..