MINGGU BEBAS TEMBAKAU SEDUNIA 31 mei




Sapa tak tahu tentang rokok? mustahil kan? Sapa pernah dgar kempen TAK NAK? macam2 dah kempen yg dah dibuat. Kat mana2 pun kita boleh tgok. Even sekarang dekat negara kita sendiri dah buatt kotak rokok yang ada gambar tentang penyakit2 yg disebabkan rokok. Gerun? Macam ayah aku sendiri pun perokok tegar..suami aku pernah berdialog dgn ayah aku..Tapi syukur suami aku xmerokok. Cuba lihat disekeliling anda, byk kan? Tp walaupun diorg still mcmtu..Kita mesti cuba walau dalam macamana cara sekalipun untuk hentikan budaya yg membawa padah n xberpaedah ni..

HABIBUDIN: abah, takut x tgok ni? opis ngah pun ada buat kempen2 macam ni...hehe
ABAH: takut jugak tgok ni, rasa mcm kurang sikit nk merokok...



BENAR..
memang opis aku ada buat kempen2 macam ni.tp memandangkan blog ni blog persendirian, kena tanya opis dulu boleh ke?kalau ada kawan2 opis yg baca, sila komen yg ni..hehe

tgok beruk ni...nama dia aku lupa. ada kat poster opis dan kalau korang rajin, cari la beruk ni. Kes ni berlaku di thailand kalau xsilap aku. Beruk ni beruk terbiar. Dia kutip rokok yang dibuang di sebuah kuil. Lama2 dia pun jadi perokok tegar. Tgok, punya feel mata dia...kekekeke...

so, jgn samakan diri anda dengan beruk itu...hentikan merokok.
.STOP SMOKING

oleh :julie..si pekerja opis dot dot yg sdg mc skrg..hehe

Comments

  1. kempen yang pusat racun buat kat kotak2 rokok tu mmg berkesan! ramai yang saya dgr kata gambar2 tu mmg menakutkan! mmg bagus utk bg org berhenti merokok!

    ReplyDelete
  2. yeah.. aku agree gambar2 tu banyak kasi impak pada perokok2 tegar.. aku pun salah seorang ex smoker.. dan aku hidup bahagia tanpa tembakau skang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)