Posts

Showing posts from January, 2010

3 in 1*cupcakes*garage sales*suratkabar

Image
Salam semua..


Sangatlah teruja untuk menulis post mengenai 3 perkara di atas.Walaupun tahap kesibukan agak maksima.Tapi harini saya nak juga menulis tentang catatan minggu lepas dan minggu ini.Once a week oklah kan.Peminat tak lari..ade ke orang baca?hehe..Itu tak penting.Yang penting saya menulis apa yang saya rasa.Minggu lepas ada peristiwa duka..minggu ni ada 2 perkara gembira plus 1 peristiwa lama yang tak sempat nak diceritakan.



1)cupcakes...
Sebenarnya perkara ni dah nak masuk 2 minggu berlalu.Dek kerana tidak kesempatan maka saya 'postpone' cerita ini pada minggu ini.Kenapa pergi kelas ni?Sebab saya sangat suka cupcakes..Pernah order daripada seorang taiko cupcakes di kampungku di Temerloh iaitu kak aimi.Sekarang design dia sangat-sangat lawa.Malangnya kak aimi tak buat kelas.Kalau ada kelas dah pergi dah..hehee..So, kelas cc yang saya pergi ni berlangsung ni KONDOMINIUM MUTIARA berdekatan JUSCO seberang perai.Jauh kan pergi?Saja nak ke sebelah sana.Maka si suami pula buat…

DOA...

DOA-DOA UNTUK KEBAIKAN KELUARGA DAN ZURIAT YANG DIPETIK DARI AL-QURAN

(Dimanfaatkan dari buku Didik Anak Cara Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam karangan Muhammad Nur Abdullah Hafiz Suaid)

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

1)
"Wahai Tuhan kami! Jadikanlah Kami berdua: orang-orang Islam (yang berserah diri) kepadaMu, dan Jadikanlah
daripada keturunan kami: umat Islam (yang berserah diri) kepadaMu”
(Al-Baqarah: 128)

2)
"Wahai Tuhanku! kurniakanlah kepadaKu dari sisiMu zuriat keturunan Yang baik; Sesungguhnya Engkau
sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan".
(Ali Imran: 38)

3)
"Wahai Tuhanku! Jadikanlah negeri Makkah ini negeri Yang aman, dan jauhkanlah daku dan anak-anakku dari
perbuatan menyembah berhala.”
(Ibrahim: 35)

4)
"Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang Yang mendirikan sembahyang dan Demikianlah juga zuriat
keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.”
(Ibrahim: 40)

5)
“Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi ked…

Ketaku Pecah Kat TESCO EXTRA SG DUA,,

Image
salam siaran semua ...

Sebenarnya tanak update lagi sbb nak cerita pasal kelas cupcakes yg saya pi tp..xkira...nak jugak..
BARAAAAAAAAAAA TERUIHH..

Kali ni kes kereta saya kena hempuk dengan melaun menatang haram mana tah *&^%$#@!***hehe...semoga hidup org tu diberkati tuhan dan tuhan membalas balik perbuatan orang yang terkutuk tak sedar diri duk kat bumi tuhan yang maha suci ni..hehehe

Tak sangka pulak saya kena kes macam ni..Dugaan...rentetan peristiwa bab melibatkan kereta ni rasanya banyak dah saya kena.Mungkin semua ni dugaan dan dugaan itu merupakan ujian yang menjadikan diriku semakin matang hendaknya.amin

Alkisah petang semalam, saya dengan yani balik dari senaman qi gong.Lepas tu perg tesco kejap untuk membeli barang2 keperluan untuk hari jumaat ni.Dalam pukul 6.30 petang macam tu kami sampai TESCO EXTRA di Sg Dua.Lepas membeli dengan bersukaria, keluar2 dari tesco extra..Tengok2 apesal pulak macam ada corak kat tingkap kereta.Terasa semacam dah..cek2 tgok..aduyai..kena sebij…

14-1-2010

Image
Salam semua,

Bersiaran di pagi hari ini untuk mereport kejadian semalam..hehe
Semalam ada makan besar untuk semua staf makmal dan juga kak zan.Kenapa pulak?sbb ada training 2hari lepas.Sepatutnya masa hari training tu disediakan jamuan untuk kami tapi malangnya ayah encik foong masuk hospital sebab strok.kesian juga...

Disebabkan dia dah berjanji maka semalam dia bawak kami perg makan tengahari ke SIRIWAN dekat jalan ke bayan lepas.Lebih kurang 10 minit je dari USM.Sebelah DOMINO PIZZA.So far memang best jugak makan kat sini.Tapi rasanya mungkin agak mahal kot..hehe

Antara menu yang kami makan haritu Tomyam Kung, Udang Goreng Tepung dengan Bawang Putih, Ikan Siakap Kukus, Kailan Ikan Masin,Ayam Pandan dan Kerabu Mangga..alhamdulillah..kenyang.




Petang tu pulak kami buat surprise pada cik INA kita.Baby Amar pun ikut sekali..hehe.Besday kali ni besday inag= yang ke 22 tahun..seronok betul..Memang kami biasa buat pun pada birthday staf2 dekat lab tapi xpernah merepot je.hehe..Semoga panjang um…

LIFEBOOK 2010

Salam semua

Sangat tiada masa nak mengupdatekan blog kesayangan ni.Yang ni dapat daripada email.enjoice


>
> Health:-
>
> 1. Drink plenty of water
> 2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar
> 3. Eat more foods that grow on trees and plants, and eat less food that is manufactured in plants
> 4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy
> 5. Play more games
> 6. Read more books than you did in 2009
> 7. Sit in silence for at least 10 minutes each day
> 8. Sleep for 7 hours
> 9. Take a 10-30 minutes walk every day, and while you walk, smile
>
> Personality: -
>
> 10. Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
> 11. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
> 12. Don't over do; keep your limits
> 13. Don't take yourself so seriously; no one else does
> 14. Don't was…

HAPPY NEW YEAR 2010

Salam siaran kembali sahabatku sekalian..

Terlebih dahulu saya nak memohon maaf sebab lama xupdate dan ada cerita yang terbengkalai begitu sahaja..Bukan niat dihati begitu,tp tak sempat sangat..huhu.Jadi harap dimaafkan ye kawan-kawan..

Kepada julaidah:sori aku tak tulis lagi cerita pasal ikan buntal dan keracunan marin biotoksin..huhu
Kepada Ita:sori aku tak habis lagi bercerita tentang persidangan pegawai sains dah aku tukar topik lain..


Rasa macam tamak pulak nak tulis macam-macam dekat blog ni.Sampai sudah satu cerita pun tak diupdate.Oh saya tidak mahu blog ini menjadi blog 'sampah' macam yang pernah digelarkan pada segelintir bloggers..oh tidak.Saya nak blog ni jadi tempat menceritakan sesuatu yang bermakna pada saya dan orang lain.

Azam?agak terlewat ke?Tak kot.Harini baru 5hb januari.Masih sempat nak berbicara rasanya...

Azam saya pada tahun ini ada banyaklah sangat.Kalau nak diceritakan sehari memang tak habis rasanya.Pendek kata semua yang baik-baik untuk diri ini..

1)Untuk…