3 in 1*cupcakes*garage sales*suratkabar

Salam semua..


Sangatlah teruja untuk menulis post mengenai 3 perkara di atas.Walaupun tahap kesibukan agak maksima.Tapi harini saya nak juga menulis tentang catatan minggu lepas dan minggu ini.Once a week oklah kan.Peminat tak lari..ade ke orang baca?hehe..Itu tak penting.Yang penting saya menulis apa yang saya rasa.Minggu lepas ada peristiwa duka..minggu ni ada 2 perkara gembira plus 1 peristiwa lama yang tak sempat nak diceritakan.



1)cupcakes...

Sebenarnya perkara ni dah nak masuk 2 minggu berlalu.Dek kerana tidak kesempatan maka saya 'postpone' cerita ini pada minggu ini.Kenapa pergi kelas ni?Sebab saya sangat suka cupcakes..Pernah order daripada seorang taiko cupcakes di kampungku di Temerloh iaitu kak aimi.Sekarang design dia sangat-sangat lawa.Malangnya kak aimi tak buat kelas.Kalau ada kelas dah pergi dah..hehee..So, kelas cc yang saya pergi ni berlangsung ni KONDOMINIUM MUTIARA berdekatan JUSCO seberang perai.Jauh kan pergi?Saja nak ke sebelah sana.Maka si suami pula buat OT juga pada hari tersebut...Kelas ni diajar oleh sifu inasaly.Terjumpa blog dia masa tengah mencari kelas bakery.Design kak ina pun lawa2 dan dia handle macam-macam kelas jugak..

Sepanjang kelas tu , saya agak penat sebenarnya sebab sehari sebelum tu duk membuat cokelat untuk dijual masa Garage Sale.Tapi membuat cupcakes ni taklah sepenat buat cokelat masa belaja dengan sifu kakcik jamilah dulu. Cuma kena cermat dan ada idea serta seni..Anyway, terima kasih kepada kak ina kerana mengajar saya yang agak kurang cekap, cemerkap dan kurang seni ni.hehe..Masa attend kelas tu, saya berkenalan dengan zaty hitamputih,syida,kak ramlah dan jaja..Nice to met all of you..




2.Garage Sales...

Yang ni lagilah menerujakan jiwaku yang sedang menggelodak untuk menjual cokelat.Garage Sales ni berlangsung di Anjung Budi ALO USM.Macamana boleh join?Macam biasalah selalu saya dapat info daripada email dekat yahoo.So, bila tengok email dalam yahoo tu.Macam duk terpikir nak join ke tal ,lepastu kena ajak pula dengan kak fizah ALO lagi.Makanya saya ambil keputusan nak ajak lagi yang lain2..Iaitu memperkenalkan trio GS saya yang terdiri daripada JU(kembar la ni kot...hehehe) dan CIK YANI MARICAN( keturunan hebat dan terbilang ni).

Alhamdulillah, walaupun pada mulanya agak kelam kabut, JU dengan sifat pemalunya, YANI rileks je dan saya selamba yaya.Semuanya berjalan lancar.Saya jual handmade chocolate saya lah..silalah layari blog ini julz choc, JU dengan komik,kek,keropok dan YANI dengan kilauan gelang kristal svarovski(betul ke ni?),bau terpakai dan kerongsang..Boleh katakan meriah jugala..Daripada pukul 10pagi-4 petang.:)..alhamdulillah..Berniaga itu salah satu punca rezeki kan?

Tapi kawan-kawan tak mai melawat pun.huhuhu..Ada tu ada la 2,3 org tapi tak beli pun coklat saya..hehe..takpe.No force at all.Terpulang pada masing-masing.Rezeki ada di mana-mana. kan?Cik PUT dengan Cik SALWA..kamu-kamu datang dan berlalu pergi ek..hehehe



3.SURATKHABAR...

WAAA..Sangat teruja dengan tajuk ni bila nak menulis.Rasa terketar-ketar tangan.Bukan nak riak, takbur,sumah atau seangkatan.Alhamdulillah saya telah diberi peluang muncul di dada akhbar dan tv.Dalam TV lama dah masa episod santau dalam Misteri Nusantara TV3..Kalini masuk dalam suratkhabar BH pula.Bukanlah besar mana pun sumbangan.Pada mulanya agak risau sebab tak bagitahu bos pasal pergi menjual tu.Bila dia tahu, ok pulak feedback dia,Tapi saya nak mintak maaf banyak-banyak pada pihak ALUMNI sebab bagi komen tapak mahal.Mungkin bagi saya mahal la kot.Sebab saya ni meniaga kecil-kecilan.Bukak gerai tu pun kongsi bertiga.hehe..Bila saya tahu duit bayaran tapak tu untuk charity,agak malu pulak...Maafkan kami hai maafkan kami..Maafkan kami..hehe


ADIOS..AMIGOS..enjoy your life and learn as much as lesson that you can..daadiduu

Comments

  1. ihiiii
    nak tumpang bangga jugak laaa (^____^)
    ahaks ;p
    bagus2...keep it up! :)

    ReplyDelete
  2. Cantik2 cuppies tu...

    I pun ader buat cuppies gak..

    Singgahlah

    http://bestcupcakes.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Wah, hebatnya, wujud di surat khabar!

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)