Friday, September 21, 2012

Naurah Sabihah in the house..

Assalamualaikum semua...

Ini adalah cucu ketiga pakcik mat not dengan makcik muna. Akhirnya dapat jugak seorang puteri.Opss ini anak kakak saya yer.Bukan anak saya.Anak saya belum lahir lagi.So, dibawah ni sebahagian info pasal budak tecit ini..

Naurah Sabihah : Bunga yang cantik :)
Tarikh lahir : 5 september 2012
Tempat Lahir: Hospital Temerloh
Berat: 2.8kg ( if not mistaken)

Saya tak dan lagi nak pergi menjenguk budak tecit ni.Takpe nanti balik raya haji insyaALLAH :)


Sunday, September 9, 2012

Busylah konon kan?haha

Assalamualaikum semua....

Masih Mood raya? wei rumah terbuka sangat banyak ok..Makan makan dan makan lagi?adoila...ops harus bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi betul x?open office lagi , open ,open open...Terima kasih pada yang sudi jemput.Even ada yang xdan nak pi punnn..

Berbalik pada tajuk posting..dalam tempoh xcukup dua bulan ni sebelum nak beranak, tetiba banyak benda yang nak dibuat.Serupa lepas bersalin tu xdan plak nak buat.hehe..

Berikut adalah checklist yang memang nak buat tapi tak terbuat2 oleh den:
1) Jual baju preloved( ada yang dah bagi orang pun tapi bila check masih berbaki..hehe).Katanya nak jual online tapi bila difikir balik ada masa ke nak pergi post barang?

2) Buat photobook @ scrapbook? ni dari dulu lagi memang duk pikir nak buat oleh sebab terlalu banyak digital photo yang tersimpan tapi tak print.Missed sangat old time bila guna filem gambar.Lepas tangkap gambar terus pergi 'cuci' dan simpan dalam album walau terkadang gambar tak cantik, tak jadi.Masih ada sentimentel value di situ.

3) Home make over- 2minggu lepas masa cuti hujung minggu habis dipunggah buang dan susun atur mana yg perlu masih tak tersusunjugak..tapi,  dah decide beli blind dekat nak buh dekat bilik sembahyang/bilik iron.Blind ?mahal sikitlah .Letak satu satu dulu mana yang mampu.

4)Buat bilik utk si kecik comel dalam perut .Bukanlah apa pun sgt, nak kemas2 bilik di tepi tu yang ada banyak perabut tak terpakai ,rak xterpakai, almari lama ,meja komputer.Ni nak punggah buh mana pun xtaulah.Ingat nak bagi pada abah bila rumah dekat kampung dah siap.Tapi rumah kat kampung tu belum siap lagi.

5) Basuh baju baby dan siapkan beg.Ini pun tak dan lagi, adei.Tapi barang hampir siap dah.Cuma ada sikit je lagi kot nak beli.Biasalah excited nak dapat anak kan, semua nak beli baru laa...hahaha.

6) Kemas barang2 bakery yang nak dilet go.Kena pencen dululah sekejap nampaknya, order pun xambik sgt dah.Cuma kadang2 kalau rajin rasa nak membelemuihnya diri dengan tepung buat jela dan bawah pi opis..

Oklah..daaaa.sat lagi nak pi makan lagi..( makan lagi????) adoi..

Wednesday, September 5, 2012

Dermalah dengan seikhlas hati.........

Pernahkah kita terfikir,

kalau nak derma tu, dengan hati yang tak ikhlas?

bagi saya, kalau sampai ada syarat2nya yang dikemukan.

contohnya baju.bukan kita tak tahu kalau nak bagi dekat orang kenalah bagi yang elok, baru, bukan lusuh.

Tapi kalau syarat dia nak baru semata-mata sedangkan kita dah kata yang baju tu masih elok.xpakai.tapi nampak ayat tu masih nak kata mcm tak elok( even xtengok lagi..) jadi tawar hati pulak nak derma n sedekah.

serupa macam kita niat baik, tapi orang nampak macam tak baik.

Wallahualam.just my 2 cents :)

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..