Posts

Showing posts from September, 2012

Naurah Sabihah in the house..

Image
Assalamualaikum semua...

Ini adalah cucu ketiga pakcik mat not dengan makcik muna. Akhirnya dapat jugak seorang puteri.Opss ini anak kakak saya yer.Bukan anak saya.Anak saya belum lahir lagi.So, dibawah ni sebahagian info pasal budak tecit ini..

Naurah Sabihah : Bunga yang cantik :)
Tarikh lahir : 5 september 2012
Tempat Lahir: Hospital Temerloh
Berat: 2.8kg ( if not mistaken)

Saya tak dan lagi nak pergi menjenguk budak tecit ni.Takpe nanti balik raya haji insyaALLAH :)


Busylah konon kan?haha

Assalamualaikum semua....

Masih Mood raya? wei rumah terbuka sangat banyak ok..Makan makan dan makan lagi?adoila...ops harus bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi betul x?open office lagi , open ,open open...Terima kasih pada yang sudi jemput.Even ada yang xdan nak pi punnn..

Berbalik pada tajuk posting..dalam tempoh xcukup dua bulan ni sebelum nak beranak, tetiba banyak benda yang nak dibuat.Serupa lepas bersalin tu xdan plak nak buat.hehe..

Berikut adalah checklist yang memang nak buat tapi tak terbuat2 oleh den:
1) Jual baju preloved( ada yang dah bagi orang pun tapi bila check masih berbaki..hehe).Katanya nak jual online tapi bila difikir balik ada masa ke nak pergi post barang?

2) Buat photobook @ scrapbook? ni dari dulu lagi memang duk pikir nak buat oleh sebab terlalu banyak digital photo yang tersimpan tapi tak print.Missed sangat old time bila guna filem gambar.Lepas tangkap gambar terus pergi 'cuci' dan simpan dalam album walau terkadang gambar tak cantik, tak jadi…

Dermalah dengan seikhlas hati.........

Pernahkah kita terfikir,

kalau nak derma tu, dengan hati yang tak ikhlas?

bagi saya, kalau sampai ada syarat2nya yang dikemukan.

contohnya baju.bukan kita tak tahu kalau nak bagi dekat orang kenalah bagi yang elok, baru, bukan lusuh.

Tapi kalau syarat dia nak baru semata-mata sedangkan kita dah kata yang baju tu masih elok.xpakai.tapi nampak ayat tu masih nak kata mcm tak elok( even xtengok lagi..) jadi tawar hati pulak nak derma n sedekah.

serupa macam kita niat baik, tapi orang nampak macam tak baik.

Wallahualam.just my 2 cents :)