Busylah konon kan?haha

Assalamualaikum semua....

Masih Mood raya? wei rumah terbuka sangat banyak ok..Makan makan dan makan lagi?adoila...ops harus bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi betul x?open office lagi , open ,open open...Terima kasih pada yang sudi jemput.Even ada yang xdan nak pi punnn..

Berbalik pada tajuk posting..dalam tempoh xcukup dua bulan ni sebelum nak beranak, tetiba banyak benda yang nak dibuat.Serupa lepas bersalin tu xdan plak nak buat.hehe..

Berikut adalah checklist yang memang nak buat tapi tak terbuat2 oleh den:
1) Jual baju preloved( ada yang dah bagi orang pun tapi bila check masih berbaki..hehe).Katanya nak jual online tapi bila difikir balik ada masa ke nak pergi post barang?

2) Buat photobook @ scrapbook? ni dari dulu lagi memang duk pikir nak buat oleh sebab terlalu banyak digital photo yang tersimpan tapi tak print.Missed sangat old time bila guna filem gambar.Lepas tangkap gambar terus pergi 'cuci' dan simpan dalam album walau terkadang gambar tak cantik, tak jadi.Masih ada sentimentel value di situ.

3) Home make over- 2minggu lepas masa cuti hujung minggu habis dipunggah buang dan susun atur mana yg perlu masih tak tersusunjugak..tapi,  dah decide beli blind dekat nak buh dekat bilik sembahyang/bilik iron.Blind ?mahal sikitlah .Letak satu satu dulu mana yang mampu.

4)Buat bilik utk si kecik comel dalam perut .Bukanlah apa pun sgt, nak kemas2 bilik di tepi tu yang ada banyak perabut tak terpakai ,rak xterpakai, almari lama ,meja komputer.Ni nak punggah buh mana pun xtaulah.Ingat nak bagi pada abah bila rumah dekat kampung dah siap.Tapi rumah kat kampung tu belum siap lagi.

5) Basuh baju baby dan siapkan beg.Ini pun tak dan lagi, adei.Tapi barang hampir siap dah.Cuma ada sikit je lagi kot nak beli.Biasalah excited nak dapat anak kan, semua nak beli baru laa...hahaha.

6) Kemas barang2 bakery yang nak dilet go.Kena pencen dululah sekejap nampaknya, order pun xambik sgt dah.Cuma kadang2 kalau rajin rasa nak membelemuihnya diri dengan tepung buat jela dan bawah pi opis..

Oklah..daaaa.sat lagi nak pi makan lagi..( makan lagi????) adoi..

Comments

  1. nana pon asek makan je skang ni..hehe

    nak jual bju preloved tu pon pending lagi..same je mcm julie blik x kemas lagi..huhu

    ReplyDelete
  2. org kata makan dan makan sebelum pantang.isk tp xmolah makan byk ngat nnt gumuksss

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?