Monday, November 30, 2009

Penang Bridge Marathon Part 2



Salam semua..

Ini adalah sekitar perjalanan kami masa marathon tu..
Kami sebenarnya kehilangan antara satu sama lain masa larian tu sbb saya tak larat nak mengejar encik suami dan encik suami sengaja meninggalkan saya keseorangan..yeke?hehehe
Anyway run kali ni hadiah cabutan bertuahnya agak lumayan iaitu sebuah proton saga BLM ...weee

Tapi kami tak larat nak menunggu sampai habis.Lepas tu terus balik ke rumah untuk bersiap membuat cokelat2 yg diorder..hehe

END..Harap tahun depan boleh masuk lagi..mesti best..walaupun xlarat tp rasa seronok..So kawan2 pa lagi.?xperlu jadi fit atau kuat pun untuk masuk fun run.just for fun..ok?

njoice

Monday, November 23, 2009

Penang Bridge Marathon 2009 22/11/09 part 1

Beg transformers disponsor oleh encik DIGI..sangat cool kan?


Barang2 hadiah percuma...tp yg paling best adalah voucer crocs bernilai RM30


Routes perjalanan yang best dan sijil penyertaan kali ke 2



Salam semua..


Ini adalah part 1,part 2 nantilah kalau ada masa saya update.

So hari ahad haritu saya dan suami join PBIM untuk kali ke-2.yeay!!!hehe
Masuk marathon lagi kami sbb saja nak mengisi masa yang banyak terluang sangat. Daripada tidur saja di pagi ahad lebih baiklah kami memaksa diri supaya join PBIM.Kalau tak join mesti tidor di rumah dan menambahkan berat badan.Sekarang ni dua2 dah jadi gumuk!!!eeewww..

Jadi marathon sebenarnya start pukul 2 pagi dan pada hari itu memang jambatan pulau pinang tutup sampai pukul 2.Kami masuk kategori FUN RUN /10KM aja.

Mula pukul 7.30 kami lari dan berjalan habis lari dalam pukul 9.15 mcmtu..hehe..
Kali ni, start dari EASTIN hotel yang baru buka tu sampailah ke depan QueensbayMall.

esok sambung.nak balik...part 2..

I AM BACK WITH NEW STORY TO TELL..SE YAAH

salam..

Rasanya dah berkurun dah saya tak update blog kesayangan ni.For I have no story to tell for you guys.But rite now from today I have a lot of story to update in this garden because my schedule is full until end of this umphh..So many places to go, too many story to tell.Yup hectic life maybe.So that I dont have anytime to think about the sadness and the sorrowness inside..umphhh..hehehe

adios...now the marathon began..so have fun..

Tuesday, November 10, 2009

SEMUA INI COBAAN...(bak kata PRamlee)

Salam siaran kembali

Hidup ini cobaan..( igt x dialog ni?)

Apesal lah saya jadi macam orang dolu2 plak..hehe.Tahla..sebenarnya saya sedang mencuba sesuatu yang baru.Apabila datang macam2 halangan rasa tak mampu pulak nak tempuhi.Memang ...bukan susah nak senang, bukan senang nak susah bak kata segelintir orang ye dak?

Kadangkala semangat seseorang tu memang mudah hilang akibat kesan2 sekeliling( orang sains cakap macam nilah, tak pandai putar belit).Cakap fakta semata-mata..agak buta seni sedikit disitu.Tapi bukanlah teruk sangat, cuma tak seberapa hebat berbanding sasterawan dan ahlil2 seni gitu.

Apa yang saya nak cerita sebenarnya adalah berkaitan dengan usaha dan matlamat.Macaman nak bagi diri kita sentiasa bersemangat atau bermotivasi? I can see myself a bit lack of that rite now.Bukan sedih pun.Cuma kurang bersemangat..huhu.Is it to personal to tell?Nope, just want to share..

adios..

Thursday, November 5, 2009

Destinasi Budget Penang 30-31oktober









Salam..

Selamat pagi kepada semua...Nak update kejap sementara membuat kerja lain ye.Kejap je.Semalam dah update pasal aktiviti JJCM.Maka pada hari ini saya nak update pasal cerita disebalik JJCM itu..

Hari 1

Pergi ke padang kota lama. Serius saya tak pernah pergi masuk pun ke tempat tu semenjak duduk Penang dari tahun 2001.hehe..Biasalah ayat ni orang akan cakap, 'ala dekat je, lain kali boleh pergi'. Kadangkala disebabkan ayat itulah yang menyebabkan kita selalu suka sangat pergi 'oversea' saja berbanding pergi melawat ke negara kita sendiri.Setuju tak?Kemudian malam tu kami pergi pula ke pasar malam Feringghi. Ni lagi best cerita dia.Kak iparku cik sulastri nak pergi ke pasar malam itu dengan tujuan membeli cd lanun atau cetak rompak.hehe..Tapi ada 'ambush' pulak dah.hehe..kesian dia. Akhirnya dia terpaksalah membeli juga 'fridge magnet' sebagai buah tangan.huhu..kasihan..Saya?tak beli apa pun.hehe

Hari 2

Pergi ke Bukit Bendera. Rasanya dah ada 'post' pasal tempat ni sebelum ni.Tapi setiap kali mesti berlainan sebab apa?dengan orang berlainan, tarikh berlainan, aktivti pun ada la lain sikit.Apa la yang lain tu?Kami bergambar dengan ular albino.hehe
Pada mulanya macam takut je nak tangkap gambar.Tapi nasiblah encik suami saya ada bersama, at least tidaklah ketakutan.hehe..sejuk je rasa ular tu.Lupa nak 'mention' sorang lagi nama kawan kak cei iaitu kak liza.hehe..Kemudian turun daripada Bukit Bendera, kami pergi ke Jalan Penang untuk makan nasi kandar.Tapi sempat juga menyinggah ke Jalan Chowrasta untuk membeli jeruk..:)

enjoice
wassalam

Wednesday, November 4, 2009

JJCM Penang









Salam semua..

Sangat lama tidak mengupdate rupanya saya ni kan.Saya?oh Saya nak tukar kata ganti diri kepada saya pula.Weekend lepas kakak iparku iaitu cik sulastri telah datang ke penang bersama kawan-kawannya yang lain iaitu cik lili dan cik azie.:)

Apa aktiviti?sangat banyak juga sebenarnya. Selain daripada menternak lemak2 yang ada..hehe..Tapi tujuannya utamanya makan..Jadi perihal makanan saja yg diupdate untuk post yg ni.Yang lain?sat nnt cerita..:)

1st day :
Kami pergi makan ke padang kota lama .Makan apa ye?kami makan PASEMBUQ PADANG KOTA LAMA..berapa ringgit kena?wauu RM42 you..Selain itu, makan cendol pulut juga bersama memerang di lautan( serius macam ada memerang bila kami tgok kat laut tp xsempat nak snap).
Malam tu kami pergi makan di kedai kuetiaw sani. Saya agak lupa dimana letaknya kedai tersebut. Tapi sampai juga di Tokong Ular.

2nd day:

Naik bukit bendera dan makanaic kacang dan juga laksa penang di kedai tepi sekali.alhamdulillah kenyang.Oleh kerana pada hari pertama kami pergi kedai nasi kandar line clear tutup,makanya perglah hari kedua. Memang sedaplah nasi kandar tu tp macam takde perasaan pulak bila makan..kenapa ye?

.hehe..enjoice...

wassalam

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..