Destinasi Budget Penang 30-31oktober









Salam..

Selamat pagi kepada semua...Nak update kejap sementara membuat kerja lain ye.Kejap je.Semalam dah update pasal aktiviti JJCM.Maka pada hari ini saya nak update pasal cerita disebalik JJCM itu..

Hari 1

Pergi ke padang kota lama. Serius saya tak pernah pergi masuk pun ke tempat tu semenjak duduk Penang dari tahun 2001.hehe..Biasalah ayat ni orang akan cakap, 'ala dekat je, lain kali boleh pergi'. Kadangkala disebabkan ayat itulah yang menyebabkan kita selalu suka sangat pergi 'oversea' saja berbanding pergi melawat ke negara kita sendiri.Setuju tak?Kemudian malam tu kami pergi pula ke pasar malam Feringghi. Ni lagi best cerita dia.Kak iparku cik sulastri nak pergi ke pasar malam itu dengan tujuan membeli cd lanun atau cetak rompak.hehe..Tapi ada 'ambush' pulak dah.hehe..kesian dia. Akhirnya dia terpaksalah membeli juga 'fridge magnet' sebagai buah tangan.huhu..kasihan..Saya?tak beli apa pun.hehe

Hari 2

Pergi ke Bukit Bendera. Rasanya dah ada 'post' pasal tempat ni sebelum ni.Tapi setiap kali mesti berlainan sebab apa?dengan orang berlainan, tarikh berlainan, aktivti pun ada la lain sikit.Apa la yang lain tu?Kami bergambar dengan ular albino.hehe
Pada mulanya macam takut je nak tangkap gambar.Tapi nasiblah encik suami saya ada bersama, at least tidaklah ketakutan.hehe..sejuk je rasa ular tu.Lupa nak 'mention' sorang lagi nama kawan kak cei iaitu kak liza.hehe..Kemudian turun daripada Bukit Bendera, kami pergi ke Jalan Penang untuk makan nasi kandar.Tapi sempat juga menyinggah ke Jalan Chowrasta untuk membeli jeruk..:)

enjoice
wassalam

Comments

  1. wowww....berjalan sakan kat Penang ek....

    bestnyer tengok makanan tu sumer....terliur makcik...

    ReplyDelete
  2. juliee...aku nk gak FM..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. err..takleh nak bajet2 dah nih..duit banyak dah habis! br balik dr bangkok!

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?