1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, April 20, 2012

appointment -18april

hURM...

Siap sudah appointment 2 hari lepas.So far so good ..berat naik 1.8kg ..Haha drop daripada 3 kg jadi 1.8kg maybe sebab semangat menyibukkan diri dengan mengemas rumah pada weekend lepas.lega..

Tapi blood pressure turun sikit, 90/60 dan darah count 12 lagi..Hopefully takde masalah apalah lepas ni.Patutlah 2,3 hari sebelum ni asik rasa nak pitam je.huhu rupanya tekanan darah rendah?adei..

Tapi yang xpuas hati sebab tak dapat scannnnnnnnnnnnnn...punyalah ramai orang kat kkia..adoyaii..Masa pergi tu puan ita pun ada sama .Dia xlama dah lagi 2-3 minggu nak keluar dah budak tecit itu.hehe hopefully dapatlah p tengok nanti second junior dia :).

Harini buat appointment dengan pearl.Ok siap sedia duit yer.Bukan apa nak scan ni pasal nak check baby sehat ker dan rindu nak tengok dia.heheh.Hubby kata toksah duk rindu rindu sangat,esok dia keluar tengoklah puas2..katanya..

Saya bukan apa, duk pikior awat perut duk tak naik2 lagi ni.Lemak di lengan, kaki semua duk mengembung terlebih2 ja.Hopefully harini jumpa doc semuanya baik2 saja.:)

Friday, April 13, 2012

Its 3month ..i am confused 3 months .is it in 2nd trim already?haha

Assalamualaikum semua..

Harini dah 3 bulan@ 12 weeks.alhamdulillah..Rasanya macam lambat masa berlalu.Adakah kerana kurang aktiviti?atau saya memang seorang yang pemalas..asik2 kalau balik kerja main draw something..tu jela keje aku ni ha sejak pregnant..Kalau masak itu toksah kata la.Rasa boleh kira berapa kali seminggu.Masak air jela yang ku rajin.hahaha..

Makan? MasyaALLAH semalam timbang berat bukan main naik 2.5 kg.Boleh kata kalau genap tu 3 kiloo la...oh myyy.hurm mungkin tabiat pemakanan yang sesuka hati kot.Haritu masa 7 minggu duk payau2 xlalu.Sekarang bukan main lagi semua duk mengidam.Rasanya pasal duk gila sangat makan benda2 manis kot ni.Pastu xpantang air ais.Kalau dulu mana main air ais sangat.Sekarang air ais bukan main.Nasi pulak kalau dulu separuh nasi kat pinggan tu ha.Lani kasik normal.Tapi nak kata kuat sangat makan tu idok ler.Ker sebab makan b complex?hahaha

Sejak masuk 12weeks ni kepala asik sakit je bila mai pukul 11.Tatau kenapa..Tapi dalam 2 hari ni memang makan pagi tu makan oat dgn susu je..Susu memang consume daripada fresh milk tu la.Anmum materna yang sekepuk baru beli tu sempat bancuh 2,3 kali je.Kalau bancuh pun xboleh portion 4sudu sbb rasa kesusuan yang amat pekat.heheh

Oklah..Next week nak g appointment kat KKIA.Hopefully xkena minum ayor gula la...ah sudah..huhu Makanya saya terpaksa mengisytiharkan tempoh berkurung makanan maneh2.huhuhu

Friday, April 6, 2012

Its has been more than 7 years

More than 7 years working at the same place without any achievements?

What do you expect from yourself ?From your superior?

Are you jealous of your colleagues ?Your friends?Do you feel weird?

Yes I AM..I feels so been left behind?Maybe I just did not perform well enough?

Well one of the big boss mentioning my name as the one who keep updating my fb status all day long..

I have limited the time to actively updating the fb status, but she never knew that there is also person who open fb everytime they come to work but never post anything.Did you notice this?But this kind of people always actively open the window and read other people status but they never comment anything or post anything.did u notice?no..But me? I am not actively open the window all day during work,only once for awhile.forget about this, this is just going to make me membebel lagi..

She have been curious about this but never spoken to me directly, only through my boss..

Why? No need to explain this..

Is this 'achievement' so important? YES...I think,not about the reward or the money

,but eventually this is about how you have been appreciated all this while by your boss..

Ok, stop mumbling around..This will make thing getting worst.

After all this while, this is just not enough right?Or is it something wrong with me ?

Am I the worst worker in the organization? AM I?Should ask this directly during evaluation time at the end of the year..

Just ignore this post if you are not agree with me .Thanks..I think i need a meditation for a while

and think.

I guess , I will stop thinking about this for a year until the time has come again.And when the time has come I will start asking again to myself.Why?why? still didn't get the answer yet until now.Maybe I just need to wait until 10 years then I will write again about this.Then 20 years..who knows?