Its 3month ..i am confused 3 months .is it in 2nd trim already?haha

Assalamualaikum semua..

Harini dah 3 bulan@ 12 weeks.alhamdulillah..Rasanya macam lambat masa berlalu.Adakah kerana kurang aktiviti?atau saya memang seorang yang pemalas..asik2 kalau balik kerja main draw something..tu jela keje aku ni ha sejak pregnant..Kalau masak itu toksah kata la.Rasa boleh kira berapa kali seminggu.Masak air jela yang ku rajin.hahaha..

Makan? MasyaALLAH semalam timbang berat bukan main naik 2.5 kg.Boleh kata kalau genap tu 3 kiloo la...oh myyy.hurm mungkin tabiat pemakanan yang sesuka hati kot.Haritu masa 7 minggu duk payau2 xlalu.Sekarang bukan main lagi semua duk mengidam.Rasanya pasal duk gila sangat makan benda2 manis kot ni.Pastu xpantang air ais.Kalau dulu mana main air ais sangat.Sekarang air ais bukan main.Nasi pulak kalau dulu separuh nasi kat pinggan tu ha.Lani kasik normal.Tapi nak kata kuat sangat makan tu idok ler.Ker sebab makan b complex?hahaha

Sejak masuk 12weeks ni kepala asik sakit je bila mai pukul 11.Tatau kenapa..Tapi dalam 2 hari ni memang makan pagi tu makan oat dgn susu je..Susu memang consume daripada fresh milk tu la.Anmum materna yang sekepuk baru beli tu sempat bancuh 2,3 kali je.Kalau bancuh pun xboleh portion 4sudu sbb rasa kesusuan yang amat pekat.heheh

Oklah..Next week nak g appointment kat KKIA.Hopefully xkena minum ayor gula la...ah sudah..huhu Makanya saya terpaksa mengisytiharkan tempoh berkurung makanan maneh2.huhuhu

Comments

  1. salam juli aka geng ttc corner hihi. p blog lama tgk juli ada satu lagi blog.. meh2 p blog fara pulak ;p

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?