1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, May 15, 2009

Keretaku Eksiden di Kilometer 192.6 lebuhraya utara selatan arah selatan-utara,gng semanggol ,bukit merah

Salam semua, sori lama tak update blog ni. Ikutkan perancangan patutnya aku upload gambar2 yg best pada percutian yang xdirancang, tapi kali ni pun xde gambar jugak just nak share pengalaman aku eksiden dgn hubby masa on the way nak balik ke penang dr tapah. oklah...
Hari rabu tu aku on the way dr kursus nk balik ke penang. Hubbyku pulak dr opis dia kat putra heigh on the way balik jugak. So aku pun berjanji dgn dia nk jumpa kat Tapah rnr kalau sempat. So mmg sempat la. Sebab dia kuar dr opis kul 6. Bus usm pulak dalam kul 6 dr seremban. So jarak pun lebih kurang. Maka berjumpalah kami kat Tapah. Hubby aku dah lama tunggu n dan setel makan semua. So aku jela perg makan dgn geng2 kursus semua.9.15pm Lepas habis makan aku pun naik kereta dgn gembiranya bersama hubby lepas dah bgtau urusetia n kawan2 lain. Kami bertolak dgn gembiranya dr Tapah. Sembang2 pasal kereta dah masuk 1600km perjalanan selama 5hari. kena servis la,,apala ..Pasal rindu nk balik rumah kat penang cam bese.Husband pun xbawak laju pun.Then aku pun agak mamai la letih n penat. 10.50pm Lepas r n r bukit mrah/gng semnaggul dengan tiba2 husband aku tenampk sesuatu melintang tgah jalan, aku pun sama. Dia brek mengejut. Masa tu aku menjerit dgn aku..aku dah redha dah..apa nk jadi ,jadilah. Pastu tergolek tgah jalan. Kepala kitorg ke bawah. dua2 tergantung badan sbb pakai seat belt. Kereta aku duk tgah2 jalan. Aku rasa mcm nk mati dah. Aku redha jela. Masa tu pikir kalau ada lori atau kereta datnag dari belakang mmg ajal nk dtg dah. Tp aku dgn hubby cuba jugak keluar.Di a tgok aku tak berdarah, aku pun tgok dia x.Kemudian dtg kereta wira dr belakang cuba keluarkna aku n hubby. Tp kitorg manage keluar sendiri pasal tgkap dah pecah.alhamdulillah lepas 5minit kitorg berjaya keluar tanpa bantuan. Kitorg duk tgah2 divider. Lepas tu makin byk kereta berhenti. Kendian aku terigt bus usm yg ada kat belakang. Aku terus kol diorg.Mak n famili terdekat. Dalam 15minit kendian bus usm sampai. Diorg semua turun kutip2 barang aku yg tercampak, tlg bg ubat n siap offer nk bawak balik penang. Tp aku xsampai hati nk tinggalkan hubby. Then polis dtg, pronda,kereta tolak,last sekali ambulans h.parit buntar dtg.Aku pi sana.First time naik ambulans ni.hehe.Check2 depa kata xdak apa.waktu tu kak haslina dr kampus kejuruteraan geng kursus dtg melawat.sgt terharu.Kendian tunggu famili terdekat dtg jemput aku.Nak kena ke balai plak dalam keadaan kaki aku berbalut tu.Pi jumpa hubby tgok kereta aku remuk giler.Sedih sgt.G pejabat polis plak setel2 sampai kul 5am.Kena fine plak pasal dicaj pemnadu yg cuai. Lepastu balik ke sg bakap rmh makcik aku.Esoknya g hospital lain pasal xpuas hati, then check2 kaki kiri aku ada retak.Kena pakai simen sampai tulang sambung bali.o.k.u la saya...huhu..nnt gmbo akan diupload.letih la...huarghh

8 comments:

  1. laaaa....sorry to hear pasal ko eksiden ni...banyak2 bersabar ler yer..mc ler skrg?

    ReplyDelete
  2. ish..takziah ler kak juli...sedih teman mendengor nyer....sabor ler bebyk.

    ReplyDelete
  3. sedih akak dengar juli. so jaga diri baik2 yer julie. Sabar banyak2 yer.

    ReplyDelete
  4. uhu,. ciannyer..naseb bek selamat.huhuu...

    ReplyDelete
  5. salam.alhamdulillah sib baik slmt.awat xbgtau awal2.xtau pn awok dok kg skrg.ada ms koi p tgk awok, k.camne leh jd lagu ni julie oi!!!taye ckit aper dio yg melintang kat jln tue.haha...hantu ka???papepn moga cepat sembuh.muaahh....

    ReplyDelete

Comment