Sunday, December 26, 2010

Jammed?tak tahan..




Salam semua...

Apa khabar di hujung minggu?Best ke cuti2 dan pergi kenduri and berjalan2 bersama famili masing2?Mesti semua pun lebih kurang macamtu. Lagi2 yang dah ada famili dan anak2 yang bersekolah. Kenduri kendara xpayah cakapla.Merata2 kan? Tapi pergi mana yang termampu.Memang dah kira wajib kalau orang jemput, tapi kalau dah jauh sangat sampai dah menyusahkan diri, idoklah nak perginya.hehe..Kecuali kawan2 yang sangat rapat jela dan famili familia jela yang diutamakan kot.hehe

Ohhh..terlupa pulak nak update cerita2 yang dah basi tu kan?er..Bukan xnak update tp gambar semua duk ada dalam pc..hihi..Makanya mari update tanpa gambar pada kali ini.ngee

So, last week my familia datang ke Penang. Untuk melayan dak kenit adik kecikku syafiqah yang berdebar menunggu result PMR di keluar.hehe..zass..Maka berjalan2 la di Penangla minggu lepas. Punyalah banyak event yang berlangsung dekat Penang di bulan hujung tahun ni.Dengan PestaPenang, Pesta Flora, Dragon Boat dan lain2 yang tak tahulah yang ada lagi kot...

Makanya disebabkan terlalu banyak event yang menarik di Penang dengan the famous nasi kandaq, pasemboqnya, kuew tiaw, mee udang,laksa dan lain2...jadi ramailah yang berpusu2 datang ke sini.Huh...jemmla jadinya kawan2...Dengan pelancong luarnya yang ramai masuk, kereta pun penuh la ke sini sana.Masa my familia datang haritu pun, jemm yg amat..ke Waterfall pun jammed, ke Padang Kota pun jem..Nak tahu kenapa? sebab ada triathlon kot.Jalan pun ditutup..yeay...adoyai...pusing2..pening2...

Dan minggu ni pulak, kami ke kenduri di kampung hubby.Masa on the way balik kami singgah rumah abg ipar dekat Gurun.Jammed lagi masa nak masuk tol, ambik masa setengah jam.Perangai pemandu ni macam2 peel.Yang paling best sekali ada satu kete gobok kebal lama plet WCA kat depan kami..pi cucuk2, pastu langgar kete saga depan dia...Bukan sekali dek non.2 kali tu.Gedebuk sekali.pastu cucuk lagi. gedebuk..pang!!! kena kepuk kete kebai tu dengan tuan punya kete saga..Bolo punya worang...pastu dia stop..nak cucuk kete kami plak.Haa...apa lagi, meh kita sound.Sekali tengok2, la budak kenit yang bawak kete.Mak dia kata, bagilah lalu sat.Takpe..bagila lalu kesian.Hat tukang bawak kete, muka selamba badak xde maruah.Tengok kete lesen P lagi tu..Karang aku repot kat JPJ baru tau.Wat perangai hodoh2 lagu tu.

Lepas tu, hon 3 bijik sikit kat keta kebai tu.pott...pott..pott...pastu snap nombor plet dia..hehe..Dah nak dekat ke tol tu, kete saga ambik line kanan.Pastu dalam hati kata, aik baiknya kete saga tu.Rupanya dia nak tunggu kat depan.Yela, side mirror dia terkepak tu dek non.Sekali kereta kebai tu menciput lari.Ha..orang kalau dah langgar kereta orang lain, mesti nak minta maaf ke kena kautim dulu.Hang tak kesian dekat mak hang ka?dalam kereta kat belakang tu adik hang ada 2 orang.Lepastu, saya dah tak tahu episod selepasnya sebab kami ambik jalan lain..hehehe

Moral of the story:

1) saya tak boleh duduk di kawasan jem dan sebenarnya mentaliti manusia2 yang mengatakan Penang itu jammed adalah salah, yang buat jammed tu pasal hangpa mai masa banyak event.Hari biasa clear aja2...

2) Jangan langgar lari la.event hang buat salah, kena pi confront la dgn tuan punya kereta..ok?

p/s:kat jambatan ada sekor lagi kereta plet DAK.duk himpit2 nak kekanan signal xbg, pastu kepit lagi belah kanan.Makanya PJG tekepit...kesianla..


Sekian...

No comments:

Post a Comment

Comment

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..