Dah jumpa

Salam..

saya tak tahu sama ada pembaca setiaku iaitu puan tuti berada di mana skrg.Katanya dah balik ke malaysia semalam.alhamdulillah.Dapatlah hang melepas rindu dendam hang pada iman dan laki ang..ekekeke..happy holiday.Sebenarnya 21st julai baru ni is my hubby birthday yang keeeeeeeeeeeeee 27..sudah tua kamu ye. Semakin lama semakin tua.Uban pun dah ado..ekeke

Kami sambut secara sederhana sebab masing2 puasa pada hari tersebut.Dan memakan kek yang teramat sedap dan boeh kira termahal saya beli..dari baskin robins...oh sangatla sedap.Maka sel lemak pun terjana dengan hebatya.Jangan salahkan orang lain.Tanya diri sendiri.


Malam tadi masa tgah browse internet terjumpa another blog which i can describe is suite to myself .This is the link .Pasal apa plak?ala pasal orang yang 'berpenyakit' macam saya nila. Tapi akak tu rahsiakan identitinya.hurm.Mungkin ada sebab.Tapi bila dia rahsiakan she can be outspoken about her problems and everything. Tapi bila saya baca apa yang ditulis memang sangat berkisar jugak dengan my ownlife. Bukan pasal itu saja.Everything that she has gone through.

There are no other people who understand. Hanya kami yang mengalami yang memahami.That i would like to highlight here.



Usaha? Never say like that to a person like us. It will be spoken time by time .Saya tak tahu siapa lagi yang baca blog ni.Abang Wan pun selalu baca kan?baik mengaku..hehehe..I think he will also notice about what i've written time by time.Dan ada juga beberapa person dari officeku yang baca. Kak As, Yazid, Nurul dan lain2 tatau la. From my own unit.Tah.Rasanya mereka xberminat nak baca blog bebel ni.hehehe..For those who yang preggy at my office, yes technically for a person like me, yup I ENVY all of you. Especially person who easily get it after marriege. Tapi itu semua rezeki tuhan yang bagi but frankly say, I am trying to avoid such feelings.Unfortunately still cannot erase.Just pretending that everything is normal. But inside, hurt like a thousand spine inside my heart. What I can do ? just pray to ALLAH swt to make the envy feeling erased la..


My mum?she doesnt like me writing about how do i feel and about my personal life and how do i feel.But lately, my posting dah kurangkan tulis.But today, takleh jadi..Kena tulis gak..


Work?yes lately there is something I cannot accept...to be continued
da~

Comments

  1. Askumwbth,

    Bagi akak setiap orang ada bahagian mereka masing.

    Setiap orang akan merasa senang...

    Dan setiap orang akan merasa merana itu ape....

    Yang membedakan manusia adalah cara mereka menerima setiap nikmat dan dugaan,
    itu....

    Adakah mereka meratap dan menjadi derhaka atau lalai terhadap Allah ataupun
    mereka
    bersifat sabar dan tunduk kepada perintah Allah azzawajala.

    Apakah hikmah tidak ada anak?

    Hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk manusia dan setiap orang
    ciptaannya. Allah
    menduga setiap insannnya dan setiap kali mereka bersabar, mereka akan diberi
    pulangan
    yang setimpal keakuran hambanya terhadap kehendaknya.

    Ada satu cerita...benar.... couple... tidak dikurniakan anak.... selepas lima
    tahun
    dikurniakan anak.... akhirnya mereka mendapat anak... Anak mereka mendapat
    jantung
    berlubang meninggal... selepas kematian anak mereka, mereka bercerai.....

    Bagi akak bersyukurlah.... Bersyukur kerana anda bersuami... orang lain mungkin
    tak ada
    suami... bersyukurlah tak ade anak lagi.... anak merupakan dugaan dan fitnah dan
    ini
    disebut di dalam Koran.... Selagi anda tiada anak... anda dilindungi dari satu
    lagi dugaan...
    MAsalh tiada akan selesai walaupun sudah ada anak...... dAh ada satu nak dua...
    dah ada
    dua ... nak sepasang.... dah ada sepasang nak satu lagi... sebab jiran sebelah
    dah ade lima
    anak.. macam mana ni?

    Biarlah Allah menetapkan bila masa yang sesuai untuk kamu mendpat bahagian
    kamu...
    dan bersabarlah.... Sabar itu manis terutama bila mendapat pulangannnya... Manis
    kerana
    hati kita tenteram... dan jiwa tenang..... Berseronoklah dengan masa yang diberi
    sewaktu
    tiada anak....Anak sekadar satu perhiasan... tanggungjawabnya masyaallah sungguh
    berat... macam sebelum kahwin... semua orang seronok... bila dah kahwin... baru
    tau...
    oh... gini rupanya...... tanggungjawabnya banyak.... jadi usah terburu...
    kawan2... usah
    terburu....

    Kebahagiaan hanyalah datang dari dalam... dari hati yang redha dan bersyukur
    dengan
    pemberian ilahi.... itulah kebahagiaan hakiki....Satu masa nanti... Allah akan
    menyahut
    doa-doamu.... percayalah.....

    Sekian... dgn ikhlas,

    Kak Nini

    ReplyDelete
  2. Oh siapakah gerangan kak nin.terima kasih sbb bg komen panjang lebar..fuh..ni akan karang sendiri ke?pjg lebar penerangannya..thanks..sesungguhnya saya cuba menjadi insan yg kuat.tapi kadangkala hati ini tersentuh..itula pasal

    ReplyDelete
  3. setiap org ada dugaan masing22..tak semestinya org yg da anak tu idup bahagia..tak semestinya takdak anak takleh bahagia..cm kak nini ckp Tuhan duga setiap insan dlm betuk berlainan..cuma kita kalau tgk orgtu..kita cm ingt dia hepi.tp disebalik tu tiada siapa yg tahu masalh dia..so cara kita je la nk atasi masalh tu..we accept in positive way or not..

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?