Tuesday, September 8, 2009

Bulat kecil ,bulat kecil bulatlah besar..hehe


baju melayu ungu, baju kurung hijau, tudung ariani butang dan selendang dual color


balang spices ada 5 bijik, lilin wangi..hanger bulat2, tempat isi plastik bulat dan tempat letak benda panas pun bulat..hehe



Salam dan selamat sejahtera...

Sapa igt lagu tu?hehe..sementara aku nk mula kerja ni aku nk update sikit kejadian 3 hari yg lalu.Kita mulakan dengan hari ahad.

Ahad baru2 ni aku dan hubby perg kl untuk perg ambik barang2 dia yg masih tinggal dekat rumah lama di putra height. Pada masa yg sama kami pun sambil tu menyelam air la..hehe Aku dengan misi mengambil cokelat order raya kastemer.Tp maaf gambo xde la plak nk upload.

Kami bertolak dr penang kul 5.oo am lepas sahur. Bawak slow gila lah , pasal hubby aku kata kereta baru masih dalam pantang sbb xsampai 1000km( yeke)..kalau ikutkan mmg xpernah servis lg. Mana taknya, aku bawak pi balik kerja sahaja ye kawan2..

Then pukul 550am kami sampai di hentian r n r bukit gantang solat subuh sat. Then kami lalui km 192.9 itu dengan seramnya. Hubby aku kata dia terketar tangan jugak la bawak kt situ..yela still fobiaa....

Lepas tu kami teruskan perjalanan sampai pulak dkt bukit nk turun tol jelapang nampak kereta masuk longkang melawan arus.Kan ke situ jalan curam.Tapi kesian sbb xde sapa yg berhenti tgok.Kami nk berhenti takut plak kami sbb hujan,jalan licin dan curam. Makanya hubby kat, tlg kol pihak plus.Aku pun kol...yela nilah masanya tlg org lain pulak..kesian kereta tu.Plet PHV plak tu dan aku npk macam kereta saga kelabu..Tahla.smg org tu selamat hendaknya.

Kendian dalam pukul 1000am mcmtu sampai kl.1030 kami pi jalan TAR dulu..pusing2 ronda2 hubby nk cr baju melayu kaler ungu( tema tahun ni)..lama jugak pusing2 xjumpa.Aku masatu dah sempat rembat spasg baju kurung..hehe..Xlama lepas ronda2 jumpa lah sepasg baju melayu kaler ungu yg digantung rege RM50.hehe..kami beli yg tu dan untungnya dapat butang free pasal org kedai tu xperasan n kami pun xperasan...Then pi sogo sat..Tp hubby aku dan aku rimas ..ramai org..dalam 10minit keluar teruih.

Lepas tu pi beli tudung..tudung ala2 ariani butang belakang corak2(ada dalam gambor) , selendang dapat RM28.okla tu..:)

Kul 11 bertolak ke IOI mall utk ambik stok cokelat.Lepas tu pukul 12 bertolak pi rumah sewa hubby.Pastu aku tanya IKEA kat mana?hehe..jauh dia kata.Keluar higway apa tah aku lupo..jalan sat nmpak signboard IKEA..aku kan jakun mana pernah pi.Aku dgar cerita dr kak long aku je..Makanya belilah bulat2 kecil dan bulat2 besar di atas..hehe...ada 5 item semua total rm60..mmg sgt rambang mata....hehehehe..

lepas tu bertolak dr sana kul 3.10. Berhenti sg perak solat qasar jamak. Tapau ikang pating poyak..bestnya..Sampai penang kul 7.20..tepat2 buka posa.tamat...


No comments:

Post a Comment

Comment

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..