1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, October 21, 2010

de fertile de programe( france celup ,btui idak tanya tuti)..


ambik gambar ni dr sharetv.org


Salam...

Boringla duk wat ISO ni..Sementara waktu rehat yang menjelma ni mari saya coretkan.
Saya sangat suka menonton realiti TV walaupun kebaratanlah sangat selain rancangan masakan. Macam ANTM, Kardashian, Kimora dengan yang terutama Giulliana & Bill.Oh...di channel 711 ker E ek?lupa la.711 kot.Sampai encik suami pun terpaksa kena tengok disebabkan saya..alahai kesiannya dia.Ada channel sports pun duk jadi tunggui ja..hihi..

Dalam banyak2 rancangan ni yang paling sesuai ditonton bagi orang yang ada masalah macam saya ni citer Giulliana & Bill.Giulliana ni pengacara dekat E Channel US, Bill pulak pemenang Apprentice musim ke berapa I lupa, tapi la ni dia kerja sendiri sebagai motivator.

Tujuan saya bercerita ni, bukanlah nak mengagung2kan diorang.No no no.Macamlah kita belajar sains kan?Jadi disini saya nak berkongsi serba sedikit maklumat berguna daripada rancangan ni.

Apala yang menarik sangat?Ok...mereka ni dah kawin dah 3 tahun tapi masih xdapat anak.Makanya mereka ni start berusaha lepas 2tahun kawin kot. Jadi bermula episod penceritaan orang yang xdapat anak oleh mereka ni menjadi reality tv show.

Itulah yang teruja sangat. Daripada penceritaan tentang IUI sampaila diorang jalani IVF.Tapi rasanya diorang tak undergo hormon intake kot.Atau saya yang terlepas episod tu.Jadi, secara tak langsung dapatlah belajar serba sedikit proses yang berkaitan dengan usaha untuk mengandung.Prosedur IUI diorang tak berjaya.Lepas tu diorang undergo IVF.Sah pregnant untuk 6 bulan.Malangnya lepas tu baru2 ni gugur.Kesiannyala..

Petikan ayat dia , dia cakap, kami akan berusaha macamana pun nak dapatkan baby jugak..hurm...tahla usaha apa lg.kesian depa no..

so???

6 comments:

  1. usaha tangga kejayaan... lepas usaha, tawakal.. doa... yg penting, life must goes on... be happy with what we have is better... chill~

    ReplyDelete
  2. It is all in a daya job....bertahan jer lah sampai retire....

    ReplyDelete
  3. de fertile de program..byknye de..hehe..aku french pn tungging trbalik ngok ngek lg.kalo cakap ok ckit tp kalau nk mnulis mmg abis..keke

    2T

    ReplyDelete

Comment