Kluk kluk kluk....hahaha..piru piru piru

ihsan gambar daripada pkukmweb.ukm.my

Salam..

Sapa kenai ayam ni?
hahaha...manalah saya nak tahu ayam piru ni adalah ayam belanda..Orang belah utara duk panggei ayam piru.Manalah kami tau nama ayam belanda di uatara depa panggei ayam piru.Masa 1st time dengar nama ayam piru ni dekat Bertam. Masatu saya tengah ada games Lawn Bowls..

Diorang kata Azhar iaitu team kami meniaga ayam piru.Dalam kepala ni kalau diimbas discan tak pernah didengar perkataan ni selama duduk Penang dah nak masuk 10tahun ni. Dalam kepala di pikir, ayam ni warna biru ker?Isk ker species ayam yang tak ada kat tempat lain?duk gelak dalam hati.

Makanya malam itu si Azhar tu bawakla rendang ayam piru dengan pulut. Dalam tengah kusyuk menikmati makanan tu, diorang kata ayam piru.Pastu dengan muka 'confident' ( dengan izin)..tapi senyap-senyap tanya dekat Yani. Ayam Piru tu apa?Ayam Belanda la kak Juli..Aduh..Sorilah kami tatau, kami bukan orang sini.Cover je lebih..Pastu tanya hubby, apa ayam piru?ayam belanda la..itu pun tatau?Hala...mak kami bukan orang Kedah..ayah kami pun xpernah sebut.

Untuk pembelajaran harini buat orang-orang luar termasuklah kamu yer Bone aka Ashriq..Inilah AYAM PIRU( AYAM WARNA BIRU).haha

Ini bukan makanan pelik yang ko kata untuk orang pelik..Marvelous tadi makan Nasi Beriani Ayam Piru dan Rasam( ni tau dak apa?SOALAN UNTUK ORANG LUAR KAWASAN)...ini pun baru ku minum.Diorang kata air basuh tangan la...air basuh kaki la..haha..banyakla.Terimas kasih kepada art lab dan abg din lan yang bawa saya makan di Tajuddin Nasi Kandar di India Street..

Duk bau lagi ayam piru ni kat tangan...Gemukla...harini xleh makan nasik n berat2 da..forbidden( dengan izin)..


Wassalam...


Comments

  1. kekkee..aym piru pn hg xknai.keke2..aku dr kcik smpai besaq dok mkn aym ni.blkg umh aku brlambak

    2T

    ReplyDelete
  2. 2t:manala aku kenai...aku kenai la ayam belanda..ayam piru aku tatau..hehe

    ReplyDelete
  3. hahah ayam piru juli tatau..cuba tanya ayah hg dia mesti taunya..aku pnh mkn tp aku tak lalu..sbb aku asa cm besaq sgt

    WAHID

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?