Angsa Hitam itu..

Salam siaran..


Hehe.lama dah xambik waktu keje update blog.xde masa.Ni sekarang waktu rehat .Jam menunjukkan 1.03 pm.ok?kutla ada sapa quiry hahahaha..

Ok, berbalik pada entry ni.Rasanya macam lama dah tak update pasal movies.Sebab rasanya dah lama xde movies yang bagi kesan mendalam. Pelakon dalam cerita ni pemenang oscar pelakon wanita terbaik iaitu natalie portman.Yahudi ni.hahaha.Sabar sajalah.Ok jom kita tengok jalan cerita dia.

Movies preview..

Kisah seorang penari ballet bernama Nina yang tinggal bersama mak dia sahaja.Mak dia bekas penari ballet.Perangai mak dia ni pun agak pelik sebab macam obses dengan kecantikan anak dia sendiri,banyak scene menunjukkan mak dia melukis gambar nina dalam keadaan menangis.Plot dia bermula masa Nina pergi audition untuk role watak Swan Queen. Cikgu dia nama Thomas. So macam biasala, bila dah ada audition banyak persaingan. Saingan dia Lily lakonan Mila Kunis ,yahudi juga ni.Masa 1st time pemilihan dilakukan , Nina macam tak berapa yakin dengan diri dia, cikgu dia pula pi kata dia penakut.Nina ni ada satu perangai pelik, dia suka garu badan dia, dia ada penyakit OCD Obsessive Compulsive Disorder.Suka basuh tangan banyak kali, garu badan bila dia stress.Orang gilo..hehehe..

Ok, lepas 1st audition gagal, dia diselubungi bayang hitam, terus dia pergi jumpa cikgu untuk tanya kenapa dia xlayak jadi Angsa Hitam instead of Angsa Putih. Sekali cikgu dia ni pun gila jugak ,pergi buat sesuatu yang xsepatutnya pada Nina.adess..Crap. Lepas tu, terus Nina dapat watak Swan Queen, sebab watak dalam pementasan itu adalah untuk kedua-dua angsa.haha..

Penyakit yang dikesan:
1) OCD
2) Bipolar
3) Split Personaliti
40 Obsess

tetttttt..habis.Pi tgok wayang duk ada lagi tu..apa2 pun sehari lepas tu, terasa mahu menjadi angsa hitam.

saya: Obses dengan muzik dia Tchailovsky-Swan Lake..sangat misteri ok.

zass..wassalam.

Comments

  1. telah tgk cite ni
    agak blur selepas tgk, sbb tidak faham
    tapi yang pasti, mak dia salah...sbb terlampau letak beban untuk menjadi pelakon teater kepada ank dia
    jiwa remaja, biarla ank dia menikmati dunia remaja
    kalo tak, jadi sakit jiwa cam micheal jackson, cam bapak dia paksa dia jadi penyanyi dari kecik ag

    ReplyDelete
  2. heheeh..sebab kamu xbelaja psikologi.mungkin agak blur.akak penah tgok satu cite tu dia kena dera habis dgn famili dia, last2 ada 4 personaliti,seorang lesbian,pompuan pengguna, whore dan tomboy.hahaha..gilee

    ReplyDelete
  3. saya rasa tertekan bila tengok citer nih..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?