Short update

Assalamualaikum....
Nampaknya bulan March dah menjelma.Macam terasa ingin berpatah balik ke bulan 1 dan 2.Banyak lagi perkara yang dijanjikan pada diri sendiri, kepada tuhan,keluarga dan opis yang tak tecapai..
Dan dalam 2 bulan ni walaupun terasa panjang dan singkat bagi sesetengah orang, berbeza sebab semua tu bergantung pada diri kita sendiri. Saya ni tak banyak membaca tapi suka menulis.Kadang2 keperluan membaca tu macam diabaikan oleh sesetengah kita.Termasuk saya.Tulis je lintang pukang macam karton.hahaha..
Sebenarnya nak update cerita ke Cameroon Higlands dgn Hiking ke Kerachut.Tapi kamera plak xde bateri.Asyik hold je nak updatenya.Tapi alang2 dah ada mood nak menulis ni.Lebih baik kita bebel je.hehehe.Banyak perkara yang berlaku pun asyik update dekat FB.
Bila muhasabah balik diri sendiri, selalu terfikir,apa yang diri ini dah buat dalam bulan1 dan 2 ni.apa yang berlaku/ada perubahan yang lebih baik??atau lebih buruk??macam sama je dan mendatar..hish..Bos saya pernah kata, orang yang ada bantal busuk tu daripada segi psikologinya orang yang xsukakan perubahan.Saya ada bantal busuk yang masih disimpan sejak matrikulasi...hehehe..alamak...mungkin..
Sebenarnya dalam nak berubah tu bergantung pada diri kita sendiri.Semuanya pada diri sendiri. Semuanya diri sendiri yang membuat keputusan..ok???BERUSAHALAH!!!tp jangan percaya motivasi kuasa minda yang fokusnya pada duit je..duit adalah segala2nya ,mcm nak melupakan tuhan.huh..hate that motivator.mata duitan...
Kebetulan haritu saya ada tengok MHI kat TV3,ada sorang motivator ni cerita pasal hal2 positif dalam diri kita.Lagi kita banyak berkawan, lagi kita banyak menolong, bersangka baik semua tu adalah sesuatu yang akan terbalas di kemudian hari.Semuanya bergantung pada niat, dia cakap, kalau dalam hati ni kata xsuka orang tu, akan terpancar sendiri dari riak muka, kata2 dan tindak tanduk..Hai saya yang belajar psikologi ni pun kadang failed dengan benda2 macam ni.Masih berkeadaan blur macam dulu..huhuhu..
One more things, just nak ucapkan kata2 azimat ini pada kawan2 sempena peristiwa penting yang berlaku pada mereka baru2 ini..TUTI selamat fly ke france ye..selamat berjuang di medan perang, takpa,lama2 hang akan senang.Dah senang jangan lupa aku n kawan2 n sila baca blog aku.hehehehe.:P..ANITH tahniah di atas penantianmu selama setahun lebih nak dapat zuriat..glad to hear this, I will pray for your health and your baby. JULAIDAH bersabarlah selama 6 bulan lagi, aku akan melawatmu di LABUAN, jangan lupa ambik lesen..hahaha. YAZID, berusahalah!!!Kita sendiri yang hanya akan dapat mengubah nasib diri kita dan bukan orang lain.TAHNIAH kepada SHA & BAKAL suaminya...happy for you dan dapat elak fitnah kalau kawin cepat2..hihihihi..KELLY , semoga cepat sembuh, TAKZIAH kepada MIZWA kerana pemergian ibunya...be strong my frens..dan yang lain2 yang xsebut tu semoga berbahagia dan dirahmati selalu..AMIN...
p/s :nak update gamboooooo..hish...huhuhu

Comments

  1. TQ...insyaallah, doakan utk yzd jugak ek?
    insyaallah yzd akan doakan kembali
    pape pun, smua terletak pada niat kita
    jika niat baik, semua akan baik
    tapi, kalo sebaliknya...hhmm, nauzubillah

    pape pn, wpn telah disingkirkan, yzd dapat ramai kawan...ngee, n pengalaman hidup yang menggagumkan =)

    ReplyDelete
  2. Assalam Juli
    Terima kasih dengan ingatan dan doa...Alhamdulillah Kelly dah sihat sekarang ni...Maaf le mungkin terlepas pandang mesej yg Juli hantar tu...Apa2 call ya....

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)