Bila dah terkena baru tahu-Penipuan Koyak dan Menang 2

Assalamualaikum..wbt

Bila dah terkena tipu dengan geng2 ROSET & AMG ITALY dekat Giant haritu,ini adalah langkah-langkah yang diambil:

1) Siasat dalam internet.

2) Cari sumber-sumber dan cara untuk menegakkan keadilan

Yang dijumpai:

1) Banyak kes penipuan je..Memang ramai sangat yang terkena terutama perempuan..

Apa orang kata?

2) Ada yang kata tak serik2 lagi kena tipu? Ala ini pun dah nak kena tipu? redha jela benda dah jadi?habis duit rm5k nak redha?sila kena dkt diri sendiri baru tahu.kena usaha jugak mana2 yang boleh.


Saya nak kata:

1) Lepas post dalam fb saya tatau berapa ramai yang baca cerita panjang lebar tu.Yang baca alhamdulillah.Xkurang juga kritik.xpa ada pro n kont.

Satu je nasihat:

1) Sila jangan berlagak kata anda xkan kena.
2) Sila jangan gelakkan orang yang terkena macam saya
3) Ini adalah pengajaran buat semua.sekarang bolehla abaikan dan xnak ambik tahu ( mcm saya dulu).Bila kena batang hidung sendiri baru nak nangis.

Lepas kena ?
saya?

1) Memang teruk.Habis duit bonus,duit gaji, nak kena ligan hutang dengan kawan lagi ( igt senang?lagi2 kawan kita.adoi...)

2) Report TTPM ( Tribunal tuntutan pengguna malaysia) sila search dalam google.

3) Report PPIM ( Persatuan Pengguna Islam Malaysia)

Next?

1) Khamis ni perbicaraan dkt TTPM Penang.Doakan saya ye.

Tapi?
1) Walau menang kes sekalipun..Tak semesti pihak penentang bayar duit kita.

Jadi?
huhuhuhuhu nangis xberlagu..

p/s: saya akan terangkan cara report ke TTPM lepas habis kes perbicaraan
takutnya nak naik mahkamah..weeeeeeeeeeeeee

Comments

  1. dah tahu belum result perbicaraan? mcamana?

    ReplyDelete
  2. saya jugak dah terkena.. huhu.. tapi Allah nak tolong, diorang dapat swipe credit card saya rm700 je.. balik tu kena marah kaw-kaw dengan hubby, huhu~

    ReplyDelete
  3. Puan..sy jg terkena baru ni ahad 2 jun 2013..masa tu saya dan suami..di apolo parit buntar..sy dah bincang dekat kpdnkk..akan bantu..tetapi hari ni saya nak pigi cari jalan penyelesaian..sebelum saya repot kes ni ke councill indonesia, tribunal dan polis..sy foreigner di sini student USM penang dan tinggal di nibong tebal, sempadan je dgn parit buntar..now, saya rasa down sangat..cari info sana sini..sebab sy kena dlm 1972rm..itu duit boleh biaya hidup disini 1 buln..:(

    ReplyDelete
  4. saya baru terkena harini. RM1500 lesap.

    ReplyDelete
  5. saya baru terkena tadi. saya tiada kad kredit, tetapi mereka minta kad bank, mula2 saya ragu2, dia just ckp nk kad bank just nak sahkan kita memamng ada akaun bank, saya pun bagi kad bank Islam, Maybank dan CIMB. then, dia suh masukkan pin no, tujuan pengesahan. tanpa ragu2 saya masukkan, maklumlah x pernah guna beli barang secara debit kad. tgk2 dah RM1500 lesap jadi deposit kepada mereka.
    mula2 saya bagi TUNAI sebanyak RM1500 untuk cukupkan RM3288 sebab terlalu teruja dapat 2 barang secara percuma dan saya perlu bayar RM3288 untuk voucher RM100 beli Halagen Cooker. saya minta duit TUNAI saya semula, tapi dia taknak bagi, saya minta dengan nada yang kuat, semua orang lalu lalang tengok, so, dia pulangkan duit saya RM1500 TUNAI semula. bila saya cakap nak cancel semua transaksi, dia cakap x boleh sebab mereka dah terima RM1500 debit tadi sebagai deposit. then, saya sedar yang saya sudah terkena. baru terkena 22/05/2014 di AEON Big (Carefour) Seberang Jaya.

    ReplyDelete
  6. saya baru terkena tadi. saya tiada kad kredit, tetapi mereka minta kad bank, mula2 saya ragu2, dia just ckp nk kad bank just nak sahkan kita memamng ada akaun bank, saya pun bagi kad bank Islam, Maybank dan CIMB. then, dia suh masukkan pin no, tujuan pengesahan. tanpa ragu2 saya masukkan, maklumlah x pernah guna beli barang secara debit kad. tgk2 dah RM1500 lesap jadi deposit kepada mereka.
    mula2 saya bagi TUNAI sebanyak RM1500 untuk cukupkan RM3288 sebab terlalu teruja dapat 2 barang secara percuma dan saya perlu bayar RM3288 untuk voucher RM100 beli Halagen Cooker. saya minta duit TUNAI saya semula, tapi dia taknak bagi, saya minta dengan nada yang kuat, semua orang lalu lalang tengok, so, dia pulangkan duit saya RM1500 TUNAI semula. bila saya cakap nak cancel semua transaksi, dia cakap x boleh sebab mereka dah terima RM1500 debit tadi sebagai deposit. then, saya sedar yang saya sudah terkena. baru terkena 22/05/2014 di AEON Big (Carefour) Seberang Jaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Syasya, mcm mana u pnyr case? u mntk refund balik x?

      Delete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)