1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 9, 2011

Bonus....


Salam..

Tahniah kepada semua kakitangan kerajaan yang dapat bonus half month gaji. Adalah angka 4...hehehe...Alhamdulillah sangat2 .Terima kasih kepada PM sebab bagi.Dah lama sangat xdapat bonus raya yang banyak sket.Tahun lepas xsilap 2kali dapat.Masa raya 5rts.Masa musim sekolah dapat 5rts. Bersyukur dengan rezeki yang ada.Jangan dengki2 ye pada yang gaji 10ribu ka 20ribu dapat half.Itu rezeki mereka.Dah tuhan tentukan rezeki kita banyak tu je.Maksud xdapat tu , kita kena usaha lebih kot.Bak kata pepatah,tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima. Tak gitu?Ini pesanan buat diri sendiri yang suka sangat mengeluh disebabkan nasib diri xberapa nak ada ong..Chaiyokk..sila usaha lebih ok..

Pastu bila dah dapat ni, tengah pikior nak wat apa?haha

Baju raya- sudah ada baju yang kat vietnam haritu siap buat xpakai lg sepasang baju kurung kaler biru..

Jubah- ada 3 tengah alter sbb besar( konon kurus tp sbnrnya gumuk)

Tudung raya- ada 2 tudung xpakai lagi..tp rambang mata tengok tudung lain.ni penangan shopping onlinela ni..adei...

Kasut- Encik suami yang baik hati dah beli kasut crocs yang lama duk mengidam sampai meleleh2 ayaq liuq duk tunggu nak beli.

Beg? amboi semua nak baru..pengsan laa...hihi..hrtu beli beg longchamp xori..Puan TUTI.. nnt hang balik france aku nak pesan hok ori punya naa...biarlah rm300 tp aku nak jugak. Takpun beg juicy couture ke ( ni kat UK je, melepas nak pesan kat puan mash sbb xsurvey n tatau dia nk g UK...haha)..

p/s: sila simpan dalam ASB..sekian.

4 comments:

  1. makkk aiiii... banyaknya perancangan dgn duit bonus.. kihkih... aku tak terfikir lagi... tinggal tudung jer ler pun kalau nak carik... yg lelain dah malas...

    alaaa... handbag kat mesia ni pun banyak ape... beli jer online pung ada yg ori punya... hehe

    ReplyDelete
  2. tu bukan perancangan...tu semua benda dah ada..haha..silap aku buh bawah perancangan...semua dah ada tu..cuma beh tu je.hahahah

    ReplyDelete
  3. hehe.aku br baca post ni kalau x aku wak balik longchamp sbjik kt hg.yg sadisnya bila aku smpai msia aku p psr mlm tgk bag longchamp tu dok trgantung2 dia jual 2 bijik 50hengget.hahaha..sadis22..hg nk pesan LV pn xpe aku bleh tolong belikan.hehe..LV cni murah compared ngn kt pavillion tu.hehe
    -2T-

    ReplyDelete

Comment