Tutorial untuk kak fuza..1

Salam..

Kena buat tutorial untuk kak fuza.Cian dia xleh nak post comment atau balas komen..ok mcmni cara dia.

1st: kena pastikan kita dah login dalam kita punya blogger account la.Ok, lepas tu kita buka blogpage yang kita nak komen.ok mcmni:


2) Ini blog page kak fuza, saya bukak entry memergi tesco extra.

3) Lepas tu saya nak komen, saya pergi dekat icon komen yang tunjuk angka #0comments.Saya klik dekat situ.


4) Lepas saya klik dia kuar screen macamni ye, ada kotak kosong untuk kita balas komen.Pastikan kita punya blogger id yang sama masa kita login pada kotak kecik dibawah.

5) ok sekarang saya dah tuliskan komen pada kotak komen tu.
6) Kemudian saya tekan post comments, tapi blog kak zura letak setting words verifications yang perlu saya isi sebelum comments tu dipostkan. kat sini words verification dia langrab. so kena isi dekat kotak dibawah perkataan tu.


7) ok .lepas dah tulis words verification, saya post comments sekali lagi.wallah siap..mudah kan?hehe.so apa lagi kak fuza?tryla..

Tutorial untuk Words verification

Macam blog saya, saya offkan words verifications sebab bila kita letak words verifications kita rasa nak komen a bit annoying la sebab nak kena isi 2x.Tapi bagi sesetengah orang dia suka, Biarla..saya xsuka..Meh nak ajar yang ni pulak pada kak zura meh.

1) Klik pada dashboard blog kita bila kita log in dalam blog kita.Perhatian anak panah tu ada butang setting.Sila klik di situ.



2)Sila klik pula bahagian #comments lepas kita klik setting.



3) ok, inilah rupanya ye..sila drag sampai jumpa words verification ke bawah sikit.


4) Sila check samaada anda klik yes or no.Saya klik no..Mestilah kak zura klik yes kan.Sebab tu keluar words verifications tu.


Oklah kak fuza selamat mencuba..harap2 berhasil

Comments

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?