sedih dan gembira..tandanya?kecelaruan bipolar(istilah psiko)




salam,

Luahan hati lg harini..harap jgn bosanlah yer viewers2 sekalian..weee( ada ke?)

Luahan yg ni adalah kesinambungan yerla yg di bawah tu..

Harini mcm biasa, aku buzz ada sorg kawan aku ni..sangat selalu sembang dengan dia pasal hal yerla(posting lama). Sbb dia pun lebih kurang mcm aku la kesnya. Tak pregnant lagi semenjak lepas kahwin.Kiranya dialah tempat aku bebel.aku juge la tempat dia bebel.Tapi sejak dua menjak ni dia asik mengadu sakit kepala la..xsehat la.Minggu ni aku tengok tak online je budak ni.Apesal?

Last2,hrni aku buzz ym dia.Ada staf tempat dia keje balas.

"She is bleeding and got mc's for a week"
So aku tanya," she got pregnant?"
Dia jawab"Yes, the baby is not stable"
"Oh i see, thank you for your info"
I will sms her later then..
Welcome..

Wah...terkejut aku dia xbgtau dia dah pregnant( tetiba rasa dunia gelap dan aku bersendirian dalam kepompong yg xde sapa dalam tu..) emosi betul aku ni.Memang aku emosi.Tetiba rasa nak menangis mengenang nasib aku.wuhuuhu..nangis sensorang jela aku harini.Kawan yg sorg lagi xonline juga.aduhyai...

Aku pun sms dia tp dgn nada yang tak best( jelous la tuh aku ni..)hurm lalala..tenangkan hati ye juli..

Ada juga aku terus ym dgn kawan lain yg sudi mendengar cerita yg sama setiap hari yang akan ku ulang sampai depa xtau nk habaq apa dah.Agak2 suatu hr nant sure diorg akan jadi bosan setelah sekian lama dengar cerita sama.

Harini cadangan yang aku dapat,ada kenal sapa2 perg haji?trylah mintak tlg sapa2 doakan kat sana( xkenailah pulak..huhu)..

I am happy for her for that news..But at the same time I feel sad for myself..wuhuuh..lalalala..bilalah nak bersemangat ni?asik down je..aduyai

p/s; Sejak akhir2 ni terpengaruh dgn gaya penulisan yazid yg suka meluahkan kata2 dalam blognya..weee..anda telah mempengaruhi akak la yazid.walaupun akak xpernah baca abis setiap post anda itu..hehe

Comments

  1. Hi cik julie... Jgn emo la..
    Sabar bebanyak ek..

    Cuba fikir, ramai lagi orang yang menunggu tapi belum ada hasil.. yang dah setahun kawen, bertahun2 kawen, but still belum ada rezki..

    Apepon mesti ada hikmahnya ALlah nak bg rezki anak tu cepat atau lambat..

    So... cool down bebeh...
    Cheers up ur life!

    ngeee.. =D

    ReplyDelete
  2. hi puan gja.
    mmg aku agak emo lately ni..sejak dua menjak sahabat2 aku dapat baby..itula yg aku rasa..
    dan itulah jawapan yg aku acap kali dgr setiap kali org yg xrasa apa yg aku rasa mcm ko..hihi..jgn mara haa...lagi emo bila aku tgok video ko td..hihihi

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak julie yang sedang bermuram durja, tidaklah Allah uji kita dengan ujian yang kita tak dapat hadapinya, adalah hikmah di sebalik kejadian yang empunya Pencipta, hanya Dialah yang Mahu Tahu kenapa dan kenapa, tidaklah jua fakir dapat mengarang panjang, kerana fakir tak merasa apa yang dirasa, moga diperkenan Tuhan akan kehendak Kak Julie dan suami supaya mendapat anak hendaknya, namun fakir tetap mahu berbicara berpatah kata, harap tidak terus bersedih lagi, Insyaallah kerana usaha daya yang berterusan beserta doa, mohon diperkenan hajat di hati.

    =P, La Tahzan ya ukhti Julie!

    ReplyDelete
  4. em, komen2 di atas, sangat bagus, yazid bersetuju dengan diaorang
    ia juga satu ujian dari tuhan...itu perkara biasa
    sbb, jika mungkin k.julie memuhasabahkan diri, mungkin da sesetengah perkara yang berlaku dalam hidup k.julie, begitu senang, bagaikan berada di jalan yang lurus, tanpa halangan (bukan bermaksud yzd ingin menilai hidup k.julie, cuma andaian, mungkin)
    then sekarang, mungkin tiba masanya allah memberikan satu ujian kepada k.julie?
    takpe, k.julie mesti makin lama, akan merasakan diri lebih dekat dengan tuhan, sbb k.julie akan berdoa semoga rezeki itu diberikan dengan penuh berkat (tak kirala rezeki camne, sbb konsep rezeki tu besar juga)

    cuma mungkin kekadang k.julie kena bawa diri ke satu ruang sudut yang mana;
    takpe, rezeki aku mungkin lambat lagi, tuhan men'delay'kan rezeki itu untuk sebab2 tertentu, dan daku harapkan rezeki itu datang nanti, merupakan satu perkara yang terindah yang paling pernah aku alami...wink2

    *p/s: cam biasa, sharing is caring

    ReplyDelete
  5. yazid, sejak akak kawin mcm2 dugaan yazid,bukan nk menduga atau tidak menerima semua ujian ni,bersykur juga sbb diberikan ujian.sbb selepas tu kita akn terpikir hikmah semua ni.for ur info, akak kawin 27hb mac 2009.then 13/5 lepas akak eksiden.mc sebulan ,kaki kiri retak.xkeje sebulan.kete habis ranap.xdapat claim langsung.kena bayar lagi 1500..perg keje jalan kaki dgn yani dalam keadaan kaki terhencut2.( tanya yani).ada sorg kawan akak kat skul kimia tu je yg rajin hantar time akak xlarat.husband akak plak waktu tu kena pindah kl.duk jauh 3 bulan..jumpa hjg mingu je.huhu.ni bulan 9 kembali bersatu..xpala..mgkin akak kena lebih bersyukur sbb ada org lg susah..muhasabah..thanx all

    ReplyDelete
  6. tidaklah fakir tahu segala yang berlaku itu, moga terus kuat dan kuat!

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Ubat penyakit "bipolar" ni senang jer. Kunyah "polar mint candy" 1 biji 3 kali subuh sebulan pada 13, 14 & 15 h/bulan Melayu, gerenti pecah ikatan bipolar antara molekul...sambil berdoa.... "Ya Tuhanku janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri dan Engkaulah Waris Yang Paling Baik. (Doa Nabi Zakaria a.s.).

    Insya Allah.

    ReplyDelete
  8. Rileksla juli... insyaAllah ada rezeki tu nanti.. macam aku jugak.. dulu 4 bulan kawen xde pape pon.. kekawan sume tanya.. dah ada isi ke blom?? kekadang tensen jugak nak menjwab.. sbb rezeki semua tu di tangan Tuhan.. lg terase bile kwn yg kawen lmbt pd aku dah pregnant dulu.. lg la ramai yg tanye.. tp aku yakin yg Allah tu maha adil.. die akan bg jugak kite rezeki tu.. antara cepat ngan lambat je.. jd bersabar yer.. insyaAllah ade jugak satu hari nanti.. :-)

    ReplyDelete
  9. Ermmm..sabar la julie...semua tue dugaan daripada-Nya...jangan la kita terus begini...ujian ko mcm tue...ujian aku mcm nie...masing2 dapat bahagian masing2....cuma klu nk beremosi jangan la menghalakannya pada sesiapa....renungkan diri kita...mungkin belom tiba masanya....lagipon masih awal lagi....Patutnya bersyukur dengan apa yang kita ade...jangan hanya sebabkan ini...ko hilang sahabat disekelilingmu....sahabat yang selalu bersama...kalau senang dikongsi, klu susahpon dishare bersama....adalah lagi sempurna dan ko akan lagi tenang jika ko gumbira bersama kawan2 ko yang dh berjaya mendapatkannya.....jangan stres2 xelok....banyak2 panjatkan syukur & berdoalah pada-Nya untuk itu...jangan pernah berhenti....OK! Cheer up geng!

    ReplyDelete
  10. rezeki,jodoh,ajal semua kerja Dia.hikmah ada,tp kite takkan tau sampai masanya tiba.semua yg jadi bersebab.Kalau emosi sgt pon,bleh mempengaruhi kesuburan(sila research).jgn compare koi dgn awak,takdir kita lain2 walau pun adik beradik.doa banyak2.yg penting tlg lah jgn terlalu sedih.mmg awak bleh ckp,koi x rasa mcm awak rase.yg penting kena tenangkan diri,Allah yg tentukan setiap perkara.kite kena usaha..dan tolonglah jgn tensen,emo sgt2.nanti lg susah nak lekat...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)