1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, October 12, 2009

Yerla...

Salam semua..wah sgt hecticnya minggu lepas ye dgn aktiviti2 mencari perabut rumah, mengemas rumah,makan2 raya di rumah nurul, makan2 raya junior kru di usm, melawat cik wahid dan babynyer dan juga makan2 di kejiranan vsk..hurm.. tp bukan itu nk aku cerita..ni luahan hati dan rasa aku..

alkisah..bila belum kawin org tanya:

'juli, bila ko nk kawin?'

'juli, bila nk makan nasik minyak?'

'juli, dah ada ke?'

aku pun ada tanya org.....hehehe

alkisah bila dah kawin org tanya:

'juli, dah ada isi ke?'

'juli, bila lagi nak ada org baru ni?'

'juli, bila lagi?'

'juli, dah ada ke?'

haishhhh......................org yg xrasa xpela..aku ni?aduh..boleh tak kalau jgn tanya???????!!!!!!!!!!!!

nak je aku jawab mcm ni, dah sel tu xnk bercantum xkan nk paksa jugak???hehehe

ada jugak kawan aku kata, mgkin sbb ko gemuk kot??haishh..berpinor mata ni pikir pasal GEMUKKKK..(MMG AKU DAH GEMUK SKRG..SO??)

tp bukan tu la jawapannya,aku bgtau belum ada rezeki lagi( kadang2 terpikior)..eh mandul ke aku ni??kalau aku ckp ni sure kena marah ni...eheheh..bikin tension saja..bukan aku xusaha langsung..dah nasib xmenyebelahi.abih dulu2 aku pikior juga..kalau dah kawin msti boleh terus bunting pelamin kan??rupanya rezeki masing2 lain2.Habih kalau dah xde rezeki lg nk wat camana..huhu..ada juga org suh aku pi tasik dayang bunting..huhu..Kalau aku ada sok aku nk diam2 je xnk bgtau kat semua org cam org lain( yeke?)..hehe.

Lepastu, kalau ada org lain ada baby ke mengandung dulu dr aku ?igt aku xterasa ke?hehehe..tipula semua tu..habis xkan aku nk menangis kot?(kalau nangis diam2 dahla.)

Ada juga bg jawapan..ala kawan aku si polan2 tunggu 14 tahun..( haha).habih nk kata kat aku ada org lagi lama??????!!!!!!!!!!!..mcmtu ke????

dah2...ni dah lama aku xtulis blog dgn menceritakan luahan hati ni..hehe..kelaka je rasa..

try to put urself in that shoes..then you will feel the same..( heheehe)

Malaslah pikior2..ni aku jadi tension semula la ni..haaaa...malas...ni yg xsuka ni...huhu..

13 comments:

  1. hehehe.. telah ku rasa saat2 masam tu... puas sudah berendam air mata.. hanya sang suami dan Allah sahaja mengetahui.. tak terdaya nak jawab pertanyaan org.. sampai dengan celupar ku menjawab.. ' Tanya kat Allah'..namun, akhirnya ku menyedari bahawa Allah dah aturkan yang paling baik untuk kita.. hanya kita yang tak mengetahui.. aku je yg tak sabar.. sesungguhnya Dia nak kami hidup stabil , baru dikurniakan anak..so, nasihat tak seberapa dari akak, teruskan doa dan pasrah.. sbb kita dah usaha..
    ikhlas.. kak as

    ReplyDelete
  2. abaikan jeee....mulut org mmg kita xleh tutup

    ps: buat je mcm flash cards, tulis "xde rezeki lg", "kitorg nk hanimun dulu", "ko jgn bzbody bleh!!"...pastu suruh org yg tanya tu pilih mane satu kad dia nak ;p

    ReplyDelete
  3. huahahha..tula..family xtanya pun ..org lain je..:)

    ReplyDelete
  4. resam kehidupan begitulah, diluah mati mak, ditelan mati bapak, digigit sape yg kene , tangan sendiri jugak...layan je laaa... zasss

    ReplyDelete
  5. tq for the comment..maybe i am being too emotional..huhu..

    ReplyDelete
  6. Ko baru lagi kawin kan? AKu dulu dah dua tahun kawin baru dapat anak. Lepas tu baru setahun dan dapat no dua pulak. Aku dulu pegi jumpa doktor pakar. Wife aku ada masalah kesuburan skit. Pastu buat rawatan Alhamdulilah, ada rezeki. AKu cadangkan ko jumpa pakar jugak. Senang, dapat tahu apa masalah awal2...

    ReplyDelete
  7. ermm.. soalan macam tu.. it never ends..

    its hurts kalau dengar macam tu.. even part2 macam ni aku takkan tanya coz benda ni jadi satu benda yang sensitive.. and maybe akan hurt someone.. i guess.. kena cuba think positive laa.. its all about rezeki.. nuthing to do with mandul ke idak.. semua datang dari Allah Taala.. dia yang nak memberi.. so stay strong ok.. banyak2 berdoa .. rezeki tu will always be there.. it just lambat dengan cepat jer ..

    ReplyDelete
  8. terima kasih..semalam ada lg org tanya buat kali ke berapa..nk ja aku habaq kata nnt kalu ada perot saya besar la...hahaha..yes vey soo muchhh sensitif

    ReplyDelete
  9. ala julie relax la....
    hihihi senang je kan aku ckp.aku lom kawen.
    nk tau julie ada staff pej aku nie.8 thn kawen tnggu br dpt anak.mula2 ingat sbb dia kuat smooking, gemuk tp mb rezeki dia lmbt.now tau2 da ada anak br 5bln.jenuh tunggu 8 thn.
    ingat lg.dulu2 dia malu kot!!!ye laa tercabar gak kejantanan dia sbb ramai yg dok tayer dia pasai anak...pastu hari2 p beli teloq ayam kg kat psr t'loh.mkn mentah2.tgk dia mkn rs cam nk muntah
    now, dia leh tersenyum akhirnya dpt gak sorang putri.
    comel.8thn julie, dia bersabar.

    ReplyDelete
  10. em, camne nak cakap ek?
    mmgla susah jugala kan
    bila da tak kawin, orang asyik tanya bila nak kawin dek kerana cam umur tu dok panggil2 untuk kawin, sbb rata2 umur camtu da le kawin
    then bila da kawin, tanya lak bila nak berbadan dua
    rasanya yang bertanya ni, jenis yang kampung2
    sekali kawin, tup da melekat...alhamdulillah la kan?
    tapi bab2 nak dapat anak ni, rezeki dari tuhan jugala kan?
    sapa yang taknak anak kan bila da kawin

    cuma solutionnya, k.julie kena telan la semua pahit2 yang tak manis2 ni
    manusia ni tak pernahnya nak bersyukur, orang da kawin, patut bersyukurla kan, ni nak lebih2 lagi lak, orang da kawin ni bukannya kilang buat anak
    kita nak ada anak ni untuk sambung zuriat, bukan nak tunjuk2, wah, da kawin, terus dapat anak, power!!! ala, last tak menjadi juga anaknya, niat kawin pun da tak betul...riak dan bongkak ada anak

    biar jele orang2 yang bermulut longkang ni yang tak tahu erti syukur rezeki dan konsep anak2 ni
    berdoa banyak2, dan niat yang betul, nnt2, dgn god wills, mesti dapat untuk menyerikan hidup akak dan hubby

    akak kenala hepi, sbb perkahwinan akak dgn hubby hepi couple, diaorang tu lalat yang menyibuk je

    ReplyDelete
  11. yazid: i am trying to cherish the time with my love one as much or more than 100%.:) peace

    ReplyDelete

Comment