1st child-Airis fatiha

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2nd child - Irdhina Sofia

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, October 19, 2009

mendung yang kemungkinan ada bebola daging..:)



Salam,

Aku tahu mesti orang lain sebuk tgok PAPADOM aku pi tgok citer kartun ni.Bukan pasal aku xtengok citer melayu aka MALAYSIA tp sebab dah lama sgt nk tgok cerita kartun ni. so layan jela..

Aku pi tgok dengan hubby dekat quensbay mall hari ahad semalam pukul 12.15. Tayangan cerita ni selama 1 jam 45 minit mcm tu. Berapa bintang? 3 je kot. Pasal apa?taklah lawak sgt mcm kartun lain.Cerita ni genre dia lebih kepada semangat saintifik dan tidak putus asa. So ada related la dalam kehidupan aku sbg saintis konon..ecece.. sbb cerita dia mmg pasal buat eksperimen dan eksperimen tu xsemestinya menjadi.Percubaan pertama mmg xmenjadi un less bende tu mmg dah biasa org buat kan?

Masuk2 wayang for sure byk budak2 dan famili.Tgok iklan wayang pun xdak menyangkan iklan air setan tu..hehe..clean n fresh je. Iklan wayang pun citer2 kartun..hihi..sgt best..( dah tua pun tgok kartun ka)

Baiklah beralih pada citer bebola daging,,


anna faris yang berlakon house of bunnny dan bill hader berlakon night at the museum.

Kisah ni sebenarnya diadaptasi daripada novel kanak2 yang ditulis oleh Judi barret dan Ron Barret sekitar 1978.Kemudian di komersilkan kepada movies Cloudy With a Chance Of Meatballs.

Cerita ni berkisarkan mengenai seorg pencipta bernama flint yang tinggal di sebuah pulau kecil di lautan atlantik di USA.Dia ni mmg sejak dr kecik suka mencipta alatan2 yang berteknologi tinggi (kononnya) . Barang pertama yang dia cipta kasut yang xperlu ikat tali. Last2 xboleh bukak kasut tu sbb melekat dekat kaki dia sampailah besar.

Mak dia mmg sokong perangai pelik dia ni sampai la besar. Tapi bapak dia mmg xsuka perangai pelik dia dan biarkan je apa yg dia nk buat.Antara barang yang dia cipta mcm burung tikus, tv bergerak dan monyet bercakap..semuanya mengundang kemarahan penduduk dkt bandar SWALLOW FALLS..( nama pun telan..hehehe)..


inilah monyet bercakap kesayangan flint bernama steve.

Alkisahnya, penduduk swallow falls ni makanan utamanya sardins ja..tin sardin, jeli sardin, roti sardin semualah sardin.aku suka sardin.hehe.Kiranya punca ekonominya sardin. Akibat kesian dengan nasib penduduk bandar tempat dia tinggal, flint mendapat idea untuk mencipta mesin membuat makanan. Pada hari tu, kebetulan datuk mayor nak merasmikan taman tema sardin sebab bandar depa ni macam dah mundur dan xpopular. Pada masa yg sama, si flint ni nk try mesin membuat makanan dia ni..dia perg la ke stesen kuasa yg duk dekat dgn taman tema tu..


mesin membuat makanan...
Kebetulan si awek sam yg ditugaskan sbg wartawan cuaca datang ke tempat tu untuk melaporkan keadaan cuaca dan event yg berlangsung di situ..Si flint sambungkan mesin maknan tu pada stesen janakuasa elektrik sbb mesin tu kena guna kuasa gegajoule(10 kuasa 9)..kira la berapa..huhu..sekali mesin tu melantun pi atas awan..Bila dah melantun tu kena la pada taman tema sardin..maka habisla hancus semua perasmian tu.Jadi penduduk2 kat situ bengang sekali lg kat dia..huhu..


saat bermulanya makanan turun dr langit

Flint lari menyorok dekat jeti dgn beruk kesayangan..Kebetulan sam si wartawan pun sedih sbb karier dia hampir musnah..huhu..Tiba2, awan mendung dan berwarna warni datang ke swallow falls..Maka, jatuhlah hamburger ke cito..alkisah bermulalah episod awan makanan ke swallow falls.

earl si polis yg suka membuli dan anknya si cal yg ngada2

Ada aiskrim, spagetilah.stick dan mcm2 makanan.so mcamana makanan ni boleh terbentuk?mngikut teori si flint ni,makanan tu semua terbentuk drpada molekul2 air yang kemudiannya berubah mnjadi makanan..hebat?tak lojik je rasa( biasalah kartun.)


hujan aiskrimm..nyummy2..

jell-o buat aweknya sam..maniss

Tapi, selepas daripada tu datuk bndar jadi bongkak dan mempergunkan kebolehan flint untuk kepentingan peribadi.Lepas tu bapak dia si tim jauh hati dgn flint sbb flint mcm lupa diri.Si sam plak dah jadi popular dan menjadi pacar si flint.

eiffel tomer plus sanwich masa ribut taufan..
Akibat drpada kerakusan si mayor yg jahat dan berubah jadi gemuk tu,,mesin tu dah overload dan bermutasi menjadi makanan yg sgt besar...bayangkan spageti sebesar rumah?haiyo...
Flint mula2 lupa diri akhirnya sedar kesilapan dia.Akhirnya dia terpaksa memusnahkan mesin ciptaan dia itu..


bapak flint ..tim yng xsukakan teknologi

So?bg yg sukakan citer kartun sila2lah ke panggung berdekatan..hehe..xpunboleh di download lah kalau rasa xberbaloi tgok movies kartun..hehehe..



No comments:

Post a Comment

Comment